Mer skidåkning

Rekordsnabb lift, fem nya nedfarter och livsstilsboenden mitt i backen

Ett nytt skidområde med fem nya nedfarter. Ny expresslift som blir Dalarnas längsta. Ett rejält uppdaterat Soltorget och nya lägenheter i Pistbyn. Snart öppnar vi för säsongen med en uppdaterad anläggning för att göra skidsemestern än mer bekväm, lustfylld och minnesvärd för åkare på alla nivåer. 

Nytt skidområde och rekordsnabb stollift

Expressliften är en helt ny rekordsnabb 6-stolslift som i 22 km/h transporterar 2400 personer i timmen från Soltorget och till toppen av det nya skidområdet. På under fem minuter. Det ihop med att liften är 1700 meter lång gör expressliften till Dalarnas överlägset längsta och snabbaste lift. Med den nya liften tar man sig långt ovan trädgränsen och upp till fjällets topp, där fem nya nedfarter utgår ifrån. Backarna i det nya skidområdet får färgmarkeringarna blå och gröna, vilket indikerar lättåkta nedfarter för såväl barnfamiljer som för de som föredrar njutningen cruisa ner i behagligt tempo med milsvid utsikt. En av de nya nedfarterna är en slalombana med tidtagning, Selftimer. Där kan par, familjer och kompisgäng ha skoj och tävla mot varandra. Banan blir ett tillskott i Stötens redan existerande äventyrskoncept med 9 olika tävlingsutmaningar – Stöten Adventure.

Ett soligare Soltorget

Skidområdet binds samman i knutpunkten Soltorget som ligger vid fjällets vänstra del. Här finns fler aktiviteter än tidigare. Vi öppnar även den nya pulkabacken Pulkis som vi räknar blir en favorit för stora och små barn som pausar mellan åken. En annan storfavorit lär definitivt bli Jaktstugan Mat & Dryck, som genomgått en rejäl ansiktslyftning. Med en starkare lodgekänsla och uppdaterad meny lär varken små eller stora skidåkare lämna Jakstugan besvikna.

Klicka här för att se nya pistkartan över Soltorget

Effektivare snösystem

Soltorgets snösystem har uppgradets till kommande säsong. Ett betydligt effektivare system än tidigare garanterar mer snö i backarna – snabbare.

Eget bo i backen

Öppen planlösning, panoramafönster, högkvalitativa materialval och storslagen fjällvärld inpå knuten. I Stöten byggs nu fler lägenheter i Pistbyn – ett fullt utrustat fjällnära boende. Totalt två av fyra etapper står sedan tidigare klara och har sålt slut. Under hösten färdigställs nu etapp 3, BRF Pistbyn 3, med totalt 16 lägenheter som står inflyttningsklara då Stöten öppnar för säsongen i december. Lägenheterna som är fullt möblerade har torkskåp, skidförråd, två badrum och bastu, förmedlas av Skandiamäklarna i Sälen.

Vi ses i vinter!