Boka online eller ring 0280-75 000

Hur vill du bo i Stöten?

I Stöten finns alla typer av boende, från riktigt lyxigt till det något enklare. Är det viktigt för dig att ha jacuzzi och stor öppen spis? Då kan vi visa dig några stora lyxiga timmerstugor där du får plats med hela släkten. Eller är du nöjd med tak över huvudet, en säng och en dusch om du bara får åka skidor så många timmar på dygnet som det är fysiskt möjligt? Då finns det lite enklare, mycket prisvärda stugor och lägenheter att titta närmare på. Och så har vi allt däremellan förstås.

Dessutom har vi ski in-ski/ski-out på allt boende i Stöten, vilket innebär att du alltid har nära till backen och kan lämna bilen vid stugan/lägenheten. (Detta förutsätter dock tillräckligt med natursnö i området). Från längst in i Kronoparken tar det dig 20 minuter med bara 2 liftar tills du står på Skidtorget. Och transportliftarna öppnar en halvtimme innan de andra liftarna så att alla skall kunna hinna med att åka manchester vid öppning kl. 09:00. Men även om du inte kan/vill utnyttja ski-in/ski-out är det väldigt korta avstånd i Stöten.

Så hur vill du bo när du besöker oss? Nedan kommer en beskrivning på våra olika områden.
Områdeskartor hittar du här.

 

 

 

Skidtorget

Skidtorget ligger mitt i anläggningen. Här har du nära till skiduthyrning, skidskola, skidshopen och Ica. På Skidtorget hittar du också aktivitetshuset Vattufjäll med äventyrsbad, bowling, Spa, Skiers Coffee Bar och restaurangerna Brasseriet, Bistro och Tyrolerladan.
Här har du följande bomöjligheter:
Stöten Hotell
Detta är boendet för dig som vill bo bekvämt, njuta av Stötens restaurangutbud och ha nära till allt. Stöten Hotell med 43 rum, beläget på Skidtorget, är för dig som vill ha en bekväm och bekymmersfri semester. Alla rum, förutom 4 familjerum och en svit, är dubbelrum med dusch och wc. Rummen ligger i direkt anslutning till restaurang och bar. Hotellgäster har tillgång till allmänna utrymmen, gemensam bastu, torkutrymme och skidförråd.
Stöten Mitt
Stöten Mitt är ett lägenhetshotell med självhushåll. Lägenheterna är smart inredda på 35 kvm med 4+2 bäddar och egen balkong. Stöten Mitt har en egen reception och ligger riktigt nära pisten. Stöten Mitts gäster har tillgång till gemensam bastu, torkutrymme och skidförråd. Bra boende för dig som vill ha nära till allt och inte vill släpa omkring på skidor och utrustning. 

Pistbyn
Pistbyn är det nyaste området i Stöten. Det ligger vid bästa tänkbara läge med närhet till Skidtorget men ändå ovanför och lite avskilt, i skogsbrynet där Parallellens brant övergår i sin lugnare avslutning. Här hoppar du enkelt på skidorna vid ytterdörren och glider ner till liften och sista åket för dagen avslutas hemma vid dörren igen. Du går enkelt ner till restaurangerna, shoppingen eller aktivitetshuset på någon minut.

 

 

Ranchområdet

Det här området ligger lite nedanför Skidtorget, som du enkelt når via en transportlift. Du kan gå till och från restaurangerna eller nattklubben på Skidtorget (5-15 min) eller till La Piazza på Branta Torget (5 min), annars kan du boka interntransport. Från Ranchområdet utgår också Spårcentralen för våra längdspår. Här har du följande boalternativ:
Fjällbyn
Nyrenoverade parstugor med liftnära läge. Nära till transportlift som snabbt och bekvämt tar dig till Skidtorget. Efter en härlig dag i backarna glider du sedan hem på skidorna igen. Transportbacken slutar mitt i Fjällbyn. Säg till i vid bokningstillfället så placerar vi er i samma parhus så att alla är samlade på ett och samma ställe! 

Stöten Ranch
Helrenoverade stugor på 26-60 kvm med upp till 8 bäddar. Stöten Ranch är belägen vid Ranchliften som smidigt tar dig upp till Skidtorget och hem kommer du med transportbacken som slutar mitt i stugområdet. Stugorna i Ranchområdet finns i tre olika storlekar, från parstuga på 30 kvm med 4+2 bäddar till storstuga på 60 kvm med 6+2 bäddar.

Campingen
Vill du heller ställa upp din egen husvagn finns det möjligheter på campingområdet med gångavstånd till transportliften och spårcentralen.  Gästerna har tillgång till gemensamhetsutrymmen, gemensam bastu och en slogg-bod med grillmöjligheter.

 

 

Branta Torget

Branta Torget slutar två av våra mer avancerade pister, men här finns också den kanske bästa barnbacken. Här är det nära till restaurangen La Piazza (med goda pizzor och livesänd sport) och Café Branten. Här har du nära till längdspåren (Spårcentralen för våra längdspår utgår från Ranchområdet som ligger inom gångavstånd). Härifrån går det att promenera till och från restaurangerna eller nattklubben på Skidtorget (5-15 min), men det går också att boka interntransport. Läs mer om våra prisvärda budgetalternativ här:
Varglyans Lyor
Lyorna är små parhus med 2+2 bäddar och är vårt allra enklaste och mest prisvärda boende. Lyorna är bra för er som inte är så många och där boendet är mindre viktigt än skidåkningen och gemenskapen.  
Varglyans Våningar
Våningarna är lägenheter med 8+3 bäddar och bastu som gör att två familjer lätt kan bo tillsammans. Boendet är något slitet men mycket prisvärt.

 

 

Kronoparken

Kronoparken finns hus med varierande antal bäddar och boendeyta. Kronliften och transportvägar tar dig smidigt till och från Soltorget. Här hittar du en riktig fjällkänsla med en härlig vy över Stötens backar. För att komma  till/ och från restaurangerna eller nattklubben på Skidtorget (eller La Piazza på Branta Torget) på kvällarna rekommenderas att du bokar interntransport. Här hittar du mycket bra boalternativ:

Snövägen
På Snövägen finns en mängd alternativ i storlek 65 – 100 kvm. Stugorna är prissatta efter avståndet till transportliften Kronliften. Flera av stugorna har bubbelbad och är mycket fräscha och väldisponerade.

Snöflingan
Lägenheter i parhus på 77 kvm och 8 bäddar. Mycket uppskattade av barnfamiljer.

 

 


Soltorgsbyn

Soltorgsbyn ligger närmast Soltorget. Du glider enkelt dit på transportsträckor och tar dig hem via Solliften. Här finns exklusiva hus byggda i timmer och med charmiga torvtak. Området passar bra för större sällskap som ställer stora krav på sitt boende.

Flera av stugorna har faciliteter som bubbelpool, ångbastu, storbilds-TV, flera badrum och öppen spis. Slutstäd ingår i flera av stugorna. Det är fullt möjligt att gå till och från restaurangerna eller nattklubben på Skidtorget på kvällarna.

Välj en favorit, boka och se sedan fram emot en exklusiv semester!

 Granbyn

Granbyn ligger alldeles nedanför Soltorgsbyn. Här finns exklusiva hus byggda i timmer och med charmiga torvtak. Området passar bra för större sällskap som ställer stora krav på sitt boende. 

Flera av stugorna har faciliteter som bubbelpool, ångbastu, storbilds-TV, flera badrum och öppen spis. Slutstäd ingår i flera av stugorna. Transportlift tar dig till och från området! Det är fullt möjligt att gå till och från restaurangerna eller nattklubben på Skidtorget på kvällarna.

Välj en favorit, boka och se sedan fram emot en exklusiv semester!

 

 


Granfjällsbyn

Granfjällsbyn ligger strax nedanför Soltorgsbyn och Granbyn, men med samma möjlighet att ta sig till och från Soltorget. Transportlift tar dig till och från området. Likheterna med Soltorgsbyn och Granbyn är många och även här byggs stora stugor i timmer och med torvtak. Området passar bra för större sällskap som ställer stora krav på sitt boende.

Flera av stugorna har faciliteter som bubbelpool, ångbastu, storbilds-TV, flera badrum och öppen spis. Slutstäd ingår i flera av stugorna.  Det är fullt möjligt att gå till och från restaurangerna eller nattklubben på Skidtorget.

Välj en favorit, boka och se sedan fram emot en exklusiv semester!

 

 

 

.