Kennelbesök & huskywalks

Kennelbesök & huskywalks

Kela med hundarna och lär känna deras olika personligheter.

Kennelbesök

Sälen Hund & Aktivitet erbjuder kennelbesök och möjlighet till huskywalks under sommaren, från den 1/7 till 12/8. Kom och hälsa på hundarna i deras hundgårdar och kela med dem. Under besöket får du höra deras historier om olika äventyr, om rasens bakgrund och tillkomst samt se deras unika personligheter. Vi berättar om rutiner och hur vardagen för våra hundar ser ut. Självklart får du fota hur mycket du vill under besöket och vi svarar på alla frågor kring hundarna du kan tänkas ha. Har vi valpar så får man självklart tid för att kela med dessa innan besöket avslutas. Barnen får med sig ett litet minne hem, i form av ett vykort med hundarna på. 

Boka ditt besök senast dagen innan på info@sledding.se eller telefon 070-388 99 37 (endast förbokade besök).

Sälen Hund & Aktivitet ligger ca 40 min bilfärd från Stöten. Ett besök tar ca 1,5 h och kostar 250:- för vuxen och 100:- för barn (3-12 år). 

Det finns även möjlighet att boka till huskywalk i tillägg efter kennebelsök (eller separat). Dessutom erbjuder Sälen Hund & Aktivitet halv- eller heldagsvandring med hund inkl. eller exkl. guide samt övernattningsturer efter förfrågan. Konatkta Sälen Hund & Aktivitet för att boka!

Huskywalks

Upplev naturen på ett nytt sätt med en av våra polarhundar. Vi börjar med att ses vid vindskyddet som ligger vid träningsspåret för längdskidåkning, nedanför Stöten Ranch. Du och din familj får där hälsa på hundarna innan ni får ett midjekoppel och en hund att promenera med. Barnen får ett midjebälte med en lina som vi kopplar till samma hund som den vuxna har, då hundarna är så pass starka att barn inte själva kan gå med egen hund. Du följer sedan en markerad slinga som längs skidspårsleden. På vissa partier kan det vara blött så bra skor rekommenderas. Promenaden är ca 1,5-2 km och tar ca 30-40 minuter.

Efter avslutad tur och ni är åter vid vindskyddet vankas saft och kaka. Nu finns det tid att samtala kring hundarnas ras, historier och såklart får man kela med våra två valpar Mimmi och Fnatte.

Torsdagar kl. 10-15 förbokas senast kvällen innan. Total tidsåtgång ca 1,5 h.

Ta med: bra skor (som tål lite väta) och kläder efter väder

Kostnad: 300kr/vuxen och 200kr/barn (4-12 år). Familjepris (max 2+4) 1000:-

Parkerar gör du lättast ute vid Granfjällsvägen.

Hundarna hos Sälen Hund & Aktivitet är för närvarande av raserna Alaskan Malamute, Siberian Husky, Alaskan Husky samt två Vorsteh. Våra renrasiga hundar är registrerade i SKK med stamtavla. Vi är godkända enligt djurskyddslagens paragraf 16.

Alla hundarna vaccineras varje år och är veterinärvårdsförsäkrade. Vid behov av veterinärvård får hundarna omgående detta, hos oss ska hundarna må bra. De får ett högkvalitativt foder samt tuggben och vid tillgång färskt kött ofta i form av älg.

Hundarna är en del i familjen och turas om att få vara med inomhus och att följa med på diverse saker såsom att hälsa på vänner eller något annat roligt. Hundgårdarna har vi precis utanför fönstret där vi bor, samt ett hägn för hundarna att få vara lösa i, under översikt.

Vi vill verka för att ha en ”fairtrade-märkt” hundhållning; hos oss ska man kunna veta att hundarna mår bra och tas väl om hand året runt. Vi vill att du som besökare och gäst skall kunna få en helt unik upplevelse i kombination med ett gott samvete om att djuren alltid tas väl omhand, mår bra och lever ett ytterst gott hundliv – året runt!