Vargys hit

Vargy i studion under inspelningen av sin stora hit

”Aoo – vad säger Vargy till dig?”. Du har väl inte missat Vargys stora hit? En galet svängig historia som nynnas av både föräldrar och barn. Stöten Magasin fick hänga med Vargy under en dag i studion!

Det är en solig höstdag när vi träffar Vargy i Streamline Studios i Västerås. Vargy skakar tass och visar oss runt. Han bjuder på kaffe och presenterar oss för Streamline Studios Erik Halvarsson och Michael Clauss som båda är upphovsmännen bakom Vargys stundande världshit ”Vad säger Vargy?”

"Jag tänkte mig Vargy stå där uppe på berget, och ropa till barnen. Jag tänkte också vinter, skidåkning och glädje", berättar producenten och låtskrivare Erik Halvarsson, som författat texten. "Det är jätteroligt att jobba med Vargy. Vi tänkte att låten skulle sprida glädje, vara upprepande och lätt att komma ihåg, och grymt catchy."

"Vi känner båda två när vi börjat hitta rätt i låtskapandet, när vi båda känner att ’fasen, det här är bra’", säger Michael Clauss. "Man måste tro på låtidén till hundra procent. Tvekar man det minsta på om låten verkligen är bra, så blir den nämligen aldrig bra i slutänden".

Välstämt, Vargy!

Vargy sätter sig vid flygeln och övar inför stundande sånginsats. ”Vem tassar runt på fjället hela da'n? Vem sover sött om natten under en gran? Vem är det som har päls så tjock och varm? Alltid snäll och så gla', säg mig vem kan det va'?”. Och som det svänger! Hela texten finner du här intill, det är bara att börja öva.

”Aoo, där satt den!”, vrålar Vargy glatt och gör en high five med Erik som har skrivit texten till ”Vad säger Vargy?”.

    

Going for gold

Hos Streamline Studios i Västerås har artister som Brolle, Magnus Carlsson, Thorleifs och Rolandz spelat in sina alster, för att bara nämna några få - så självklart är studion en utmärkt som födelseplats för den purfärska snörökaren ”Vad säger Vargy”?

Stjärnan finns på Spotify

”Man måste tro på idén till hundra procent", berättar producent Michael Clauss - och Vargy håller självklart med! När vi besöker studion lägger Vargy själv några keyboardslingor till sin kommande låt, som redan nu ligger ute på Spotify! Sök på ”Vad säger Vargy?”, fram med texten här intill och yla med!

Vi ser fram emot att sjunga med både er och Vargy i Stöten i vinter!


Lyssna på Vargys hit på Spotify här

Lyssna direkt här!