Vargys topp-3 - Stöten i Sälen

Vargys topp-3

Här listar Vargy sina topplistor som gör dagarna på fjället ännu bättre!

Att öppna en varm termos på fjället är verkligen lyx. När Vargy är ute och åker skidor med hans kompisar har han alltid med sig något varmt att dricka. Det här är hans bästa tips:
1. Blåbärssoppa
2. Äppelmust med kanel
3. Choklad

Mumsigt! Och när magen börjar kurra lite för tidigt inpå skiddagen är det jättebra att ha med något smidigt och energirikt att äta i liften upp. Vargys favoriter är:
1. Kexchoklad
2. Dadlar
3. Bananer

Vargy själv har en tjock päls vilket gör att han inte behöver ha mer kläder än den röda västen och de blå kortbyxorna, men han har stenkoll på vad vi människor behöver för att inte frysa.
1. Ett bra underställ.
2. En tunn mössa innanför hjälmen, gärna av ull eller fleece.
3. Höga skidstrumpor av merinoull.

Vår mjuka varg är expert på bus och skoj. Här är hans tre bästa skidlekar som han och hans kompisar brukar leka i backen.
1. Kompisslalom - Kompisarna eller familjen står i backen som en mänsklig slalombana och den som är högst upp kör igenom banan, för att sedan ställa sig som en slalompinne längst ner. Därefter åker nästa person.
2. Följa John - Den som är John börjar att åka ner i backen, och de andra följer efter i samma spår med avstånd mellan varje åkare. Om John gör några tokigheter som t.ex att snurra ett varv eller har båda händerna i snön så gör alla samma sak.
3. Masken - Ställ er bakom varandra i ett led och håll varandra runt midjan eller i stavarna. När masken börjar åka försiktigt nedåt kommer alla att hänga med!