Vargys topp 3

Här är Vargys topplistor som gör dagarna på fjället ännu bättre!

Att öppna en varm termos på fjället är verkligen lyx. När Vargy är ute och åker skidor med sina kompisar har han alltid med sig något varmt att dricka. Det här är hans bästa tips:
Tips #1: Blåbärssoppa
Tips #2: Äppelmust med kanel
Tips #3: Choklad

När magen börjar kurra lite för mycket under skiddagen är det jättebra att ha med något smidigt och energirikt att äta i liften upp. Vargys favoriter är:
Tips #1: Kexchoklad
Tips #2: Dadlar
Tips #3: Bananer

Vargy själv har en tjock päls vilket gör att han inte behöver ha mer kläder än den röda västen och de blå kortbyxorna, men han har stenkoll på vad vi människor behöver för att inte frysa:
Tips #1: Ett bra underställ
Tips #2: En tunn mössa innanför hjälmen, gärna av ull eller fleece
Tips #3: Höga skidstrumpor av merinoull

Vår mjuka varg är expert på bus och skoj. Här är hans tre bästa skidlekar som han och hans kompisar brukar leka i backen:
Tips #1: Kompisslalom. Såhär gör ni: Kompisarna eller familjen står i backen som en mänsklig slalombana och den som är högst upp kör genom banan för att sedan ställa sig som sista slalompinne längst ner. Därefter åker nästa persons tur att göra samma sak!
Tips #2: Följa John. Såhär gör ni: Den som är John börjar att åka ner i backen och de andra följer efter i samma spår med avstånd mellan varje åkare. Om John gör några tokigheter som att till exempel snurra ett varv eller åker baklänges måste alla andra göra samma sak!
Tips #3: Masken. Såhär gör ni: Ställ er bakom varandra i ett tätt led med plogande skidor och håll om midjan på personen framför. När masken börjar åka försiktig nedåt kommer alla att hänga med i ett långt tåg!