6 tips på sommarförvaring

Så här sköter du om din skidutrustning på sommaren!

En perfekt syssla på sommarens regniga dagar är att ta hand om skidutrustningen. På så vis håller utrustningen bättre och allt är klart för användning när snön börjar falla. Häng med i våra tips!

Skid- och snowboardutrustning

1. Valla med sommarvalla
Sommarvallan är fet och gör att belagen inte torkar ut, och är fräscha till vinterns äventyr. När första skidsemestern närmar sig skrapar man av sommarvallan och lägger på vanlig valla istället.

2. Dra ur fukt med silicapåsar
Innan man ställer undan pjäxorna eller snowboardbootsen för sommarvila är det viktigt att de är helt torra. Ett bra knep är att lägga i silicapåsar som får ligga och dra ur fukt och dålig lukt över sommaren – och ge en fräsch pjäxa lagom till första åket.

3. Spänn för att bibehålla formen
Se till att spännena är spända för att bibehålla pjäxans form. Det ska alltid göras när pjäxorna eller bootsen har använts.

Kläder

4. Tvätta och torka
För att ta bort eventuell oönskad lukt och behålla klädernas funktion och kvalitet är det en bra idé att tvätta och torka kläderna helt och hållet innan du förvarar dem för sommaren. Då är du "ready to go" när vintern närmar sig!

5. Förvara i stängd miljö
När kläderna är torra förvaras de antingen i lådor eller i vakuumpåsar, för att motverka att insekter och andra hungriga små härligheter börjar äta på ditt nyköpta underställ.

6. Smörj in handskarna
Ett måstetips om du är rädd om dina skidhandskar gjorda av skinn eller läder! Smörj in handskar med handskfett för att hålla materialet ifrån att torka och samtidigt förlänga livstiden.