Aktiviteter Sälen - utforska utbudet! - Stöten i Sälen

Aktiviteter i Sälen

Upplev Sälens stora utbud av aktiviteter

Undrar du vad för aktiviteter Sälen har att erbjuda? Då har du kommit helt rätt. När du besöker oss i Stöten så hittar du ett stort utbud av aktiviteter – både i och utanför skidbacken!

Sälen är en av Sveriges absolut populäraste orter för skidor och vintersport av olika slag. Belägen i Dalarna, 65 kilometer från Malung och i närheten av byn Berga där starten för Vasaloppet sker, ligger den trivsamma tätorten Sälen. Här hittar vi hela sju olika anläggningar med vintersporter och aktiviteter av alla de slag, i olika storlekar och med något olika inriktning. Alla aktiviteter Sälen kan erbjuda i sina anläggningar är dock mycket familjevänliga och erbjuder skidåkning och aktiviteter för både nybörjare och mer erfarna åkare.

Stötens aktiviteter

Stöten är en av de största och mest populära anläggningarna i Sälen. Här finns 21 liftar och 47 olika nedfarter med olika svårighetsgrad. Här finns också ett brett utbud av restauranger, butiker och underhållning, och Stöten passar lika bra för barnfamiljer som för kompisgänget eller kollegorna. Här finns det vintersporter och aktiviteter för alla oavsett om man föredrar skidor eller bräda.

Andra aktiviteter Sälen har att erbjuda, förutom skidor och snowboard är spa, äventyrsbad, bowling, biografer och en uppsjö olika restauranger och barer med olika inriktning och stil. Den som inte är så sugen på att åka utför hittar lätt andra sysselsättningar och aktiviteter. Alla anläggningar erbjuder dessutom skidskola, möjligheter att hyra skidutrustning och det finns också möjlighet att ta privata lektioner för den som önskar förbättra sitt åkande. En annan aktivitet Sälen står för är skidåkning på längden, passar perfekt för den som inte gillar farten i slalombacken.

Vi har sysselsättning för alla. Bland annat:

  • 21 liftar och 47 olika nedfarter
  • God mat och dricka
  • Spa & relax
  • Gym
  • Bowling
  • Biografer
  • Skidskola
  • Hundspann

Våra anläggningar och aktiviteter underhåller årligen tusentals nöjda besökare i alla åldrar. Gör som var tredje svensk och välj Sälen som destination för skidresan!