5 tips på annorlunda upplevelser - Stöten i Sälen

5 tips på annorlunda upplevelser

Hos oss skapar du minnen för livet!

Är du trött på traditionella upplevelser och istället är på jakt efter nya, spännande aktiviteter för dig och din partner eller också hela familjen? I så fall kan du sluta leta – hos oss på Stöten i Sälen hittar du en hel uppsjö av annorlunda upplevelser som garanterat kommer att lämna efter sig minnen för livet!

Spännande upplevelser hos Stöten i Sälen 

Vi har alla varit där. På den där resan till en storstad som årligen flockas av hundratusentals turister som alla besöker samma gamla platser och ägnar sig åt samma gamla aktiviteter. Det är landmärken som ska besökas, shoppinggator som det ska handlas på och kanske väntar även aktiviteter på det lokala nöjesfältet, djurparken eller äventyrsbadet.

Ifall du också har varit där men nu letar efter någonting nytt och spännande, kan du med fördel besöka oss på Stöten i Sälen! Hos oss hittar du nämligen en mängd annorlunda upplevelser som: 

  • Snöskotersafari
  • Hundspann
  • Snöskovandring
  • Suzuki 4x4 offroadkörning
  • Afterski

Snöskotersafari 

Trots att hela vårt avlånga land får uppleva kyliga temperaturer under vinterhalvåret, är det inte lika många förunnat att få tillräckligt med snö som möjliggör skoteråkning. En utav vår mest populära aktivitet är därför snöskotersafari.

Under några timmar får du följa med på ett magiskt äventyr som tar dig igenom djupa skogar och över mäktiga fjäll. Den guidade turen leds utav våra fjällvana ledare som ser till att du tar dig fram på ett säkert sätt genom det vackra Stöten området.

Om vädret tillåter går turen upp på det mäktiga Granfjället som bjuder på imponerande vyer över både svenska och norska fjäll. Vid sämre väder går istället turen genom vackra skogar och myrar nedanför fjället.

PS! du har också möjlighet att hyra din egen skoter! 

Hundspann 

Moderna maskiner i all ära men vill du uppleva fjällen på ett ännu unikare sätt, kan vi varmt rekommendera dig att pröva på hundspann. Att susa fram genom vackra skogarna och höra hundarnas tassar mot nyfallen snö är något utöver det vanliga!

Om den vanliga turen inte stillar äventyrslusten har du även möjlighet att skräddarsy en alldeles egen tur efter önskemål, temperatur och väderlek. Självklart finns det även tid för att ta kort och kela med hundarna. 

Snöskovandring

Ifall fart och fläkt inte är något för dig, kan du istället avnjuta en mysig vandringstur rakt ut i vildmarken – med snöskor! 

Med snöskor på fötterna tar vi oss upp på kalfjället som bjuder på en mysig vandringstur samt en hisnande utsikt över Norge. Vandringen kan kombineras med mat, där vi stannar längs vägen, gör upp en eld och värmer eller tillagar en måltid direkt över den öppna elden. 

Suzuki 4x4 offroadkörning

Mitt på Stötentorget hittar du Suzuki 4x4 Center där du kan kika på de allra senaste bilmodellerna från Suzuki. Du har dessutom möjlighet att boka in en provkörning på vår unika offroadbana som verkligen sätter fyrhjulsdriften på test! 

Afterski 

Vad är egentligen en vistelse i en skidort som Sälen utan ett besök på en afterski? Det må vara en klassisk aktivitet, men på Stöten vågar vi påstå att vi gör det annorlunda! 

Under de kyligaste månaderna bjuder vi in till afterski på mysiga Brasseriet, men när väl solen börjar värma på senvintern flyttar vi ut på den rymliga terrassen. Oavsett om du letar efter en avkopplande stund eller röj så blir din vistelse på vår afterski oförglömlig. 

Som du märker finns det gott om annorlunda upplevelser hos oss på Stöten i Sälen, oavsett ifall du vill göra något tillsammans med din partner, familj eller vänner. Välkommen!