Barnaktiviteter i Sälen - utforska utbudet - Stöten i Sälen

Barnaktiviteter i Sälen

Upplev Stöten i Sälens roliga barnaktiviteter

Funderar ni på att bege er på skidsemester till Sälen, men är osäker på vilka aktiviter som finns för barnen? När ni väljer att bo hos oss på Stöten i Sälen så finns det ett stort utbud av barkaktiviteter både i och utanför skidbacken!

Aktiviter

Att åka till de svenska fjällen är en populär aktivitet för barnfamiljer och familjer med tonåringar. Att komma iväg och uppleva snö, skidor och pulka tillsammans är ett minne för livet, och att åka skidor är ofta som att cykla: har man en gång lärt sig sitter det ofta kvar hela livet.

Men det finns så mycket mer att göra än att åka skidor och det finns ofta ett brett urval av barnaktiviteter och nöjen att sysselsätta sig med både i och utanför backarna. När ni väljer att bo hos oss på Stöten i Sälen så kan barnen bland annat roa sig med:

  • Skidskola
  • Pulka
  • Vargklubben
  • Badhus & äventyrsbad
  • skotertur

Skidskola och pulka

Ett perfekt sätt att lära sig åka skidor och snowboard är att gå i skidskola. På Stöten i Sälen hittar du vår populära skidskola för barnen men det finns också skidlektioner som du själv kan ta och bli en bättre åkare.

Skidskola är ofta ett bra sätt att bekanta sig med backarna och utrustningen, samt ett effektivt sätt att lära sig rätt teknik. Många gånger är skidskolan också ett perfekt sätt att träffa jämnåriga kompisar som man sedan kan åka tillsammans med efter skidskolans slut. För de som önskar går det också att ta privatlektioner. 

För riktigt små barn kan det ofta räcka med att åka pulka eller snowracer i någon av de mindre backarna. I Stöten hittar ni mindre och roliga backar som är avsedda för just pulka och barnaktiviteter av olika slag, och det är inte ovanligt att de vuxna har minst lika roligt som barnen i just pulkabacken. 

Att göra i Sälen om man inte åker skidor

Ifall ni önskar att ta en paus från skidåkningen så kan ni vara lugna. Hos oss hittar ni också så mycket mer än bara skidor och utförsåkning.

Ifall ditt barn är mellan 3 och 8 år är Vargklubben perfekt. Här händer massor av skoj tillsammans med Vargy, Stötens egna maskot. Vi leker, pysslar, ser film, spelar spel samt anordnar roliga aktiviteter och tävlingar. Som förälder kan det vara skönt att veta att dina barn är sysselsatta, har kul och dessutom är i trygga händer. För barnen själva så är det väldigt kul att få vara en del av denna fartfyllda gemenskap. 

Här på Stöten har vi också ett roligt badhus med äventyrsbad och vattenrutschkanor och pooler av olika storlek och karaktär. Ett perfekt sätt att koppla av och ha roligt tillsammans när man vill ta en paus från backarna. 

Det kan också vara lockande att åka iväg på en tur med skoter, för att uppleva snön och backarna utan att själv behöva ta sig upp och ner. Perfekt för mindre barn som tillsammans med en vuxen kan njuta av utsikten från de höga fjällen och lite fart och fläkt – en suverän annorlunda barnaktivitet. 

Vi hoppas att ni nu har gott om information och inspiration om de bästa barnaktiviteterna i Stöten i Sälen. Gör som var tredje svensk och välj Sälen och Stöten som destination för skidsemestern!