Hitta billiga skidresor i Sverige - Stöten i Sälen

Billiga Skidresor i Sverige

Att åka på en skidresa i Sverige behöver inte vara dyrt!

Under vintern så är det väldigt härligt att upptäcka fjällen med vänner eller familj men också i ensamhet om man föredrar det. Många letar därför efter billiga skidresor Sverige; skidåkning är inte bara rogivande utan också ett bra för hälsan och det är inte svårt att tänka sig varför det är en av våra mest populära vintersporter.  

Paketresa fjällen

Eftersom du inte bara behöver betala för resan och boendet, utan även för liftkort och utrustning såsom skidor, pjäxor, stavar och kläder som håller dig torr och varm, finns det risk att resan blir betydligt dyrare än du planerade. Men det finns billiga sätt att komma iväg och åka skidor, speciellt om du som sagt väljer att satsa på de svenska fjällen med sina många fina backar. 

När du åker på skidsemester i Sverige behöver du dessutom inte åka lika långt och du behöver inte flyga till skidorten så att du slipper att checka in skidutrustning om du äger sådan vilket är skönt. Det blir i allmänhet ett mindre projekt när man åker på skidresa till någon av de svesnak områdena. 

En av de bästa sätten att komma undan billigt är att boka en paketresa för hela familjen som inkluderar både boende och liftkort. Unden vår sida erbjudanden kan du hålla koll på nuvarande erbjudanden, vilket kan ge dig ett förmånligare pris. Boka din resa redan idag!

Åk i början eller slutet av säsongen för att få tag i billiga skidresor

För att kunna hålla nere kostnaderna och få tag i billiga skidresor, med både ett billigare boende på skidorten och något billigare liftkort, kan det vara värt att satsa på en resa antingen precis i början eller slutet av säsongen. Anledningen till att dessa veckor generellt sett är billigare beror på att det är färre som åker än under högsäsong.

När det inte är lika fullt i backarna så får du därför en rabatt även om den inte skyltas med. De som hyr ut stugor till exempel vet att det är svårare att få sin stuga uthyrd under början och slutet på säsongen så de blir tvungna att acceptera ett lägre pris vilket är till fördel för dig. 

Förutom att välja en tidpunkt på året när det är billigare så kan det också vara värt att övervägaläget du vill bo på under skidsemestern. Det lönar sig i princip alltid ekonomiskt att satsa på en stuga eller ett hotell som ligger en bit från backarna och liftsystemen.

Ofta är dessa boenden minst lika bra, och det finns antingen bussar eller liftsystem som tar dig till backarna och kommersen när du så önskar. Kanske kan det rent av vara bättre att bo en bit ifrån, så att du slipper höra glada entusiaster som tar de första åken tidiga morgnar, även om det såklart har sina fördelar att ha backarna precis utanför dörren.

Hyr utrustning för billigare skidresor

Stöten i de svenska fjällen erbjuder besökare att hyra skidor och annan utrustning under vistelsen på orten. Det är en mycket bra service framförallt för nybörjare som kanske inte vill köpa skidor och stavar innan man provat ut rätt modell och storlek, och innan man vet hur mycket man gillar skidor och planerar att åka under de kommande åren.

Detsamma gäller för den som brukar åka till exempel skidor, men som denna resa bestämt sig för att prova på snowboard eller telemark skidor. Istället för att köpa helt ny utrustning kan det då vara smart att hyra. 

Många prisvärda paket med skidor och stavar säljs i slutet av säsongerna på andrahandsmarknaden, och då kan det vara bra att hålla ögonen öppna. På samma sätt kan du hålla nere kostnaderna genom att enbart satsa på en typ av åkning: slalom eller längdskidor, bräda eller telemark. Genom att bara behöva hyra eller införskaffa ett set av utrustning blir det billigare än om du ska satsa på flera uppsättningar skidor eller snowboards.

Om du drar nytta av dessa tips så lär du kunna hitta det du sökte på hos Stöten i Sälen - de billiga skidresor Sverige har att erbjuda!

Pssst... du missar väl inte vår härliga film om Stöten i Sälen?