Säsongens bästa boende i Stöten, 2020/2021

Allt du behöver veta om säsongens boende i Stöten!

Äntligen närmar sig årets bästa säsong. Den 10 december kickar vi igång hela anläggningen igen och du är självklart välkommen! Om du ännu inte har bokat ditt boende i stöten för skidsäsongen 20/21 är det hög tid att göra det. I den här artikeln guidar vi dig därför till säsongens bästa boende i Stöten, 2020/2021!

Så bor du i Stöten

Inför din skidsemester hos oss har du ett stort utbud av genuina, mysiga och lyxiga boenden att välja bland. Oavsett om du längtar efter en varm jacuzzi och en sprakande brasa i en öppen spis, eller om du vill kunna njuta tillsammans med familjen i ett enkelt boende med närhet till allt. Vi erbjuder boenden för alla smaker. Det är också därför som vi kan vara säkra på att du kommer hitta hem i någon av våra stugbyar, på Stöten hotell eller kanske på vår camping.

Det är dessutom mycket enkelt att boka boende hos oss. Allt du behöver göra är att fylla i när du vill anlända och välja om du har några speciella önskemål. Självklart är du även varmt välkommen att ringa oss på 0280-75 000 så hjälper vi dig att hitta det boendet som passar dina önskemål bäst.

Hyr en stuga i Stöten

En stor anledning till varför många väljer att hyra någon av våra stugor är för att de ligger väldigt nära våra backar. Det som avgör vilken av våra stugor som passar dig bäst beror därför helt och hållet på dina behov. 

Läs även: Hyra stuga i Sälen - den kompletta guiden

Inför säsongen 20/21 erbjuder vi totalt 15 olika stugbyar och boendeområden, nedan berättar vi mer om dem! 

 1. Fjällbyn
 2. Granbyn
 3. Granfjällsbyn
 4. Granfjällsplatån
 5. Kronoparken
 6. Nordklint
 7. Pistbyn
 8. Skidtorget
 9. Solhem
 10. Soltorgsbyn
 11. Stöten Mitt
 12. Stöten Ranch
 13. Mountain Village
 14. BW Stöten Ski Hotel
 15. Ranchen Lodge

 

Fjällbyn

Mindre parhusstugor vid ranchliften, perfekt för familjer som semestrar ihop! Stugorna är 4+2 bäddar som ni hittar just under Ranchliften. Fritt wifi på på hela stugområdet!

Läs mer om Fjällbyn här.

 

Granbyn

Exklusiva timmerstugor med gångavstånd till restauranger och nattklubb. Transportliften tar er enkelt till Soltorget, och med er direkta anslutning till Granfjällsliften kommer ni upp till pisten Granis - perfekt för nybörjare!

Läs mer om Granbyn här.

Granfjällsbyn

Exklusiva stugor i timmer och torvtak för det större sällskapet. För er som ställer höga krav på boendet är detta det perfekta valet! Med bastu, storbilds-TV, flera badrum och öppen spis får ni allt man kan önska sig på en fjällresa. Granfjällsbyn hittar ni i nära anslutning till Granfjällsliften och den gröna pisten Granis. 

Läs mer om Granfjällsbyn här.

Granfjällsplatån

Våra toppmoderna timrade 10-bäddarsstugor på Granfjällsplatån stod klara så sent som 2017. Du hittar dem just ovanför campingen i direkt anslutning till Ranchliften och mycket nära till bland annat längdskidspåret, Stötentorget, restauranger, mataffärer, nattklubb och annat. Ett lyxigt boende med exempelvis bastu, tvättmaskin och kamin.

Läs mer om Granfjällsplatån här 

Kronoparken

Ett perfekt boende för dig som vill ha nära till längdskidspåret. Med varierande antal bäddar och enkel inredning får du den perfekta fjällkänslan! Transportliften tar dig smidigt till och från Soltorget!

Läs mer om Kronoparken.

Nordklint 

Under 2018 stod boendeområdet Nordklint färdigt, precis intill den gröna backen Alven. De arkitetkritade husen har en mycket modern inredning där varje kvadratmeter är genomtänkt.

Läs mer om Nordklint.

Pistbyn

Precis nedanför skicross anläggningen ligger dessa lägenheter. Inför säsongen 18/19 byggdes Pistbyn ut med ytterligare 24 toppfräscha boenden! Hoppa enkelt på skidorna just utanför dörren och glid ner till lifterna på Stötentorget.

Läs mer om Pistbyn.

Skidtorget

Varglyans Lyor och Varglyans Våningar är små parhus om 2+2 bäddar som ligger just nedanför två av våra mer avancerade pister, Älvan och Nacken. Med närhet till Älvans Restaurang och Cafe samt gångavstånd till längdskidspåret är detta ett perfekt alternativ för de allra flesta av våra besökare. 

Läs mer om Skidtorget.

Solhem

Charmiga radhus med gångavstånd till Soltorget. Med 8-11 bäddar är detta det perfekta alternativet för det större sällskapet och konferensgruppen!

Läs mer om Solhem.

Soltorgsbyn

Timrade stugor för det större sällskapet. Ni tar er enkelt med transportlift till Soltorget. Med bastu och öppen kamin samt det perfekta läget vid nybörjarvänliga backar kommer ni få en perfekt fjällupplevelse. 

Läs mer om Soltorgsbyn.

Stöten Mitt

I hjärtat av Stöten hittar du vårt självhushållande lägenhetshotell. Närmare till allt kommer man inte än så här!

Läs mer om Stöten Mitt .

Stöten Ranch

Just ovanför campingen i direkt anslutning till Ranchliften och mycket nära längdskidspåret hittar du dessa stugor. Upp till 8 bäddar och med mycket nära till längdskidspåren. 

Läs mer om Stöten Ranch.

Stöten hotell

I hjärtat av Stötentorget kan du bo på Stöten hotell med det bästa möjliga avståndet till våra backar, smakrika restauranger, shopping, afterski och nöjesområden. Det här är hotellet som passar alla smaker och matchar allas behov. Från barnfamiljen och det stora umgänget, till skolgruppen och arbetslaget.

Upplev lyxen på Best Western Stöten Ski Hotel. Kanske Stötens bästa läge med relaxavdelning, säker förvaring av skidutrustning och stora möjligheter till att umgås.

 Läs även: Sälen hotell 

Camping

I direkt anslutning till Ranchliften och längdskidspåret hittar du vår fina camping. Vi erbjuder totalt 80 platser med bara några få minuters promenadavstånd till såväl restauranger, nöjesutbud och Stötentorget.

Våra servicehus har självklart alla tänkbara faciliteter. WC, latrintömning, dusch, bastu, kök och tvättstuga. 

Vår trevliga campingvärd Lennart hjälper gärna till så att du kommer till rätta och att du får en trivsam campingvistelse!

 

Därför är Stöten det självklara valet

Vi är mycket stolta över att kunna presentera oss som Årets skidanläggning 2019! Inför varje säsong ser vi till att utvecklas ännu mer, vilket denna utmärkelse är ett fint kvitto på.

Passa även på att spana in allt du behöver veta om Stötens backar inför säsongen 19/20!

Om du också vill uppleva Sveriges kanske mest magiska skidåkning är du varmt välkommen att besöka oss. Passa på och boka ditt boende redan idag, eller ring oss på 0280-75 000 så hjälper vi dig. 

Vi ses!