Inspireras av våra familjeaktiviteter

Hos oss finns något för alla!

Äntligen är vintern på intågande och snart börjar vår anläggning att fyllas med förväntansfulla familjer som vill njuta av en händelserik tid tillsammans. Inte nog med att vi kan erbjuda Sälens bästa skidåkning och mysiga boendealternativ, lovar vi även gott om familjeaktiviteter som sent kommer att glömmas! 

Stöten i Sälen – så mycket mer än bara skidåkning

Under er vistelse hos oss kan ni njuta av förstklassig skidåkning på Sälenfjällens nordligaste skidanläggning. Inte nog med detta har vi även den högsta fallhöjden på 370 meter, vilket utlovar storslagna vyer över såväl svenska som norska fjäll för den modige. Med 46 olika backar att välja mellan hittar ni likafullt något för hela familjen - oavsett ålder och tidigare skidvana!

Ett besök hos oss på Stöten i Sälen ger likväl plats till så mycket mer än bara skidåkning. Här kan ni även fylla tiden med fartfyllda eller avslappnande familjeaktiviteter, samt förträffliga matupplevelser. Låt oss berätta mer om det förstnämnda…

Aktiviteter för hela familjen 

Att få kvalitetstid tillsammans, både i och utanför skidbacken, är något som vi vill skänka samtliga familjer som besöker vår anläggning. Med anledning av detta erbjuder vi ett stort utbud av aktiviteter som passar såväl liten som stor. Under er vistelse kan ni bland annat njuta av:

Skotersafari – Att upptäcka Sälenfjällens fantastiska värld i skidbacken må vara sagolikt, men vill ni utforska den på nära håll kan ni med fördel prova på vår uppskattade skotersafari. Tillsammans med vår kunniga guide och andra förväntansfulla besökare färdas vi genom djupa skogar och över höga fjäll. Under turen stannar vi även till för att ta in den förtrollande utsikten och naturen. 

Vill ni utforska Stötenområdet på egen hand finns också möjligheten att hyra sin egen snöskoter. Perfekt om ni vill spendera en hel- eller halvdag på skotern och stanna för lunch eller fika. Vår kunniga personal lånar gladligen ut en karta och tipsar även gärna om vackra platser som ni kan besöka!

Bad och bastu – Efter en lång dag i skidbacken eller på skotern, kan det vara skönt att få tid till avkoppling. På Vattufjäll ges ni därför möjlighet att koppla av i vår barnpool, bubbelpool och bastu. I anslutning till badet hittar ni även ett café där det finnas att få smakrika rätter, smörgåsar, bakverk, glass och godis. 

Spa och relax – Om badandet och bastun inte ingjuter nog med avkoppling hälsar vi er varmt välkomna att unna er en härlig behandling på Stötens spa. Här erbjuds behandlingar för hela familjen, barnbehandlingar, massage, kroppsbehandlingar och ansiktsbehandlingar.  

Bowling – När ni ändå befinner er på Vattufjäll kan ni även passa på ett utmana hela familjen på en rafflande serie i bowling. Ni hittar fyra bowlingbanor som även är utrustade med ett grindsystem som gör att klotet alltid träffar käglorna, vilket är perfekt för de allra minsta. Under kvällstid skiftar även hallen skepnad för lite Nightbowl med färgsprakande ljus och häftigt ljud.

GameZone – Under restaurangen Tyrolerladan finns även ett skönt ungdomshäng, vår så kallade GameZone. Här finns gott om aktiviteter som passar alla åldrar. Exempelvis hittar ni en innebandyrink, bordtennis, arkadspel, biljard, fotbollsspel och air hockey bland mycket mer.

Som ni märker finns det hos oss både fartfyllda och avkopplande aktiviteter som hela familjen kan delta i. Familjeaktiviteter som säkerligen kommer leda till att ni lämnar Stöten i Sälen med minnen för livet. Varmt välkomna!