Guiden till en lyckad familjesemester - Stöten i Sälen

Guiden till en lyckad familjesemester

Välkommen till Stöten i Sälen!

På Stöten i Sälen vet vi vad som krävs för att skapa en oförglömlig familjesemester som varken stor eller liten kommer att glömma i första taget. Framförallt vet vi också hur viktigt det är att barnen trivs och har roligt- för som alla föräldrar vet är nöjda barn nästan alltid synonymt med nöjda föräldrar! 

Börja upplevelsen redan i bilen 

Att resa inom Sveriges gränser har många fördelar, men framförallt innebär det ett kortare reseavstånd samtidigt som man slipper alla föräldrars mardröm – flygplatsen. De flesta familjer som besöker oss väljer nämligen att ta bilen! 

Trots att bilresorna inte tar fler än ett par timmar kan det självklart bli påfrestande för barnen. Vi har därför utvecklat en mobilapplikation som gör att barnen kan starta sin Stöten-upplevelse redan i bilen. 

På vägen upp till Stöten kan du lyssna på program om Vargy, om varför backarna har de färger de har, lift och skidskola, lyssna på Vargys låt, få tips om vad man kan göra när backarna har stängt och kanske kan du lära dig några av låtarna man sjunger på after skin. Du kan också tävla med din familj eller dina vänner i vår quiz.

Ladda enkelt ner TripTale från App Store och njut sedan utav glada barn i bilen!

Upplev våra barnvänliga boenden

Något som de allra flesta familjer uppskattar efter en timslång biltur är att checka in på ett bekvämt boende som tilltalar såväl stor som liten. Hos oss kan ni därför välja mellan ett stort utbud av barnvänliga boenden, oavsett ifall ni vill bo på hotell, i lägenhet eller i stuga! 

Hotell

I hjärtat av Stöten hittar ni vårt fantastiska hotell som också nyligen genomgick en totalrenovering. Under er vistelse får ni möjlighet att uppleva alla bekvämligheter som det innebär att bo på hotell samtidigt som närheten till allt vår anläggning har att erbjuda – skidåkning, restauranger, spa och relax, bowling och en mängd andra aktiviteter. 

Lägenhet

För den lite större familjen, eller de som åker tillsammans med andra, erbjuder vi även lägenheter och lägenhetshotell. Perfekt för de som vill laga mat och spendera kvällarna tillsammans.

På området hittar du allt ifrån mindre lägenheter med plats för fyra personer till större lägenheter som rymmer hela tio personer. Även lägenheterna har nära till det mesta och kanske bäst av allt – de ligger i närheten av de allra bästa barnbackarna! 

Stuga

Ett annat populärt alternativ som verkligen ingjuter en äkta fjällkänsla är våra stugor, vilka även bjuder in till gemensamma familjeaktiviteter samtidigt som barnen har stora ytor att leka på utomhus. Varför inte bygga en egen hinderbana utomhus? 

Oavsett ifall ni önskar att hyra en rymlig stuga med öppen spis och jacuzzi eller också en enklare stuga, kan ni göra det hos oss. Något som också är väldigt uppskattat med våra enastående fjällhem är att de alla är väldigt pistnära – ta enkelt på er skidorna och glid iväg till backen! 

Upptäck våra fantastiska stugor och stugområden: 

Njut av Sälens bästa skidåkning

Efter att ha checkat in på ert barnvänliga boende, kan ni ta på er pjäxorna och njuta av Sälens bästa skidåkning. Med hela 47 nedfarter att välja mellan hittar ni garanterat något som tillfredsställer hela familjen – oavsett tidigare erfarenhet.

Behöver någon slipa på skidåkningen går det även alldeles utmärkt att gå vår uppskattade skidskola. Våra lärare tipsar även gärna om var du hittar de bästa backarna och den godaste gulaschen till lunch! 

Avsluta med förstklassig mat och aktiviteter 

Efter en lång dag i skidbacken kan ni med fördel avsluta kvällen med förstklassig mat och en lugn kväll i stugan eller också med några utav våra aktiviteter. Vare sig om ni är sugna på en perfekt tillagad entrecôte, eller smaken av vilt, traditionell fondue, hamburgare, pizza eller vad som helst, så hittar ni förstklassiga matställen som garanterat tillfredsställer era smaklökar.

Njut sedan utav bad och bastu, spel i vår gamezone eller också en rafflande bowlingmatch mot hela familjen! 

Som du märker erbjuder Stöten i Sälen alla ingredienser som behövs för en lyckad familjesemester. Börja upplevelsen i bilen och njut sedan utav bekvämt boende, ny pistade skidbackar och förstklassiga maträtter och aktiviteter tillsammans med oss!