9 inomhusaktiviteter för barn - Stöten i Sälen

9 skojiga inomhusaktiviteter för barn

För att det roliga slutar inte i skidbacken!

Till oss på Stöten i Sälen vallfärdar inte bara familjer för att njuta av långa dagar i skidbacken och vacker natur, utan också för att roa sig åt alla våra underhållande aktiviteter. Här finns nämligen något för såväl stor som liten och i denna artikel tänkte vi tipsa om 9 roliga inomhusaktiviteter för barn! 

Aktiviteter för barn i Stöten 

Inte nog med att ni har möjlighet att uppleva Sälens bästa skidåkning hos oss på Stöten – med 47 nedfarter i olika svårighetsgrader – kan ni även ägna er åt en mängd spännande aktiviteter utanför backen. Hos oss finns det någonting som underhåller både barn och vuxna, men som alla föräldrar vet så är glada och nöjda barn nästan en garanti för en lyckad semester!

Vill de spendera tid på inomhusaktiviteter efter en lång dag i skidbacken, erbjuder vi därför gott om roliga inomhusaktiviteter som: 

  • Vargklubben
  • GameZone
  • Bowling
  • Bad 

Vargklubben

Hos oss har barnen sin alldeles egna klubb där de har chansen att träffa andra jämnåriga samt hänga med vår maskot, Vargy, som anordnar massor av spännande aktiviteter. Han ordnar bland annat för rafflande skidtävlingar, nervkittlande skattjakter och massor av annat roligt!

Allt är däremot inte bara fart och fläkt i Vargklubben, utan hit kan man även komma för att bara koppla av en stund. Varför inte slappna av i soffan bland alla mysiga kuddar och klappa på Vargys mjuka päls medan ni kollar på film, läser en bok eller pysslar. Ibland händer det även att det blir bullbak. 

Om ni föräldrar även känner att ni vill spendera lite tid på tu man hand, går det även bra att lämna barnen på barnpassning i Varglyan. Här får barnen leka, pyssla och hitta på annat skoj tillsammans med Vargy och andra jämnåriga. Som förälder känns det även bra att barnen håller sig sysselsatta samtidigt som de är under uppsikt av vuxna.

GameZone

För de lite äldre barnen och tonåringarna lockar kanske vår spännande GameZone mer. Här finns nämligen en innebandyrink, pingisbord, arkadspel, biljard, fotbollsspel och air hockey. Utöver detta finns även en storbilds TV och skön soffa som bjuder in till avkoppling.

GameZone är kort och gott en perfekt plats för de lite äldre barnen och tonåringarna som vill ta det lugnt, spela, sporta och träffa nya kompisar i samma ålder som dem. 

Bowling

I vår fina anläggning Vattufjäll hittar ni även fyra bowlingbanor som bjuder in till rafflande matcher kompisar eller familjen emellan. En stor fördel med att spela bowling hos oss är att alla kan vara med, även de allra minsta barnen. Banorna har nämligen ett grindsystem som gör att klotet inte kan åka ner i rännorna.

På kvällstid förvandlas även hallen till häftig ”Nightbowl” med ljus och ljud som underhåller såväl stora som små. Självklart finns det även tillgång till snacks och dryck. 

Bad

Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om en annan populär inomhusaktivitet hos oss på Stöten – nämligen att bada. I Vattufjäll finns nämligen inte bara bowling utan du hittar även bad och bastu, vilket garanteras uppskattas av både barn och vuxna. 

Bland poolerna hittar du både en barnpool, bubbelpool och bastu. Det finns också ett badcafé som serverar mat, kaffe, fika, glass och godis.

Roliga saker att göra med barn hemma 

Under vissa dagar kanske aktiviteter utanför stugan känns överväldigande efter dagens skidåkning. Därför tänkte vi även passa på att tipsa om roliga saker att göra med barnen hemma i stugan, hotellet eller vart ni nu väljer att bo!

Lek kurragömma

Om ni hyr en större stuga med många rum och vrår passar det alldeles utmärkt att leka lite kurragömma. Välj ut en person som börjar att räkna medan de andra gömmer sig. Den som hittas först får räkna nästa gång. En rolig och spännande lek som även får bort spring i benen.

Gör en hinderbana 

Ett annat tips är att bygga en egen hinderbana av det som finns tillhanda. Se vem som klarar sig från att nudda golvet längs. 

Spela sällskapsspel 

Om barnen däremot föredrar något lugnare, kan ni med fördel spela ett sällskapsspel tillsammans. Perfekt för att rå om varandra och spendera kvalitetstid med hela familjen!

Gå på skattjakt 

En annan aktivitet är att ni som föräldrar gömmer godis, en liten leksak eller liknande någonstans i stugan. Rita därefter en liten skattkarta och låt barnen leta rätt på skatten. Det blir garanterat en både rolig och lättsam inomhusaktivitet.

Picknick i vardagsrummet

Ett annat bra tips är att anordna en liten picknick i vardagsrummet. Lägg en filt på golvet, förbered lite snacks, mat eller frukt och njut sedan av varandras sällskap. En lugn aktivitet som passar perfekt för trötta barn (och föräldrar).

Som du märker behöver varken barnen eller föräldrarna sitta stilla under semestern hos oss på Stöten i Sälen. Här finns något för alla, vilket garanterat skapar ett minne för livet hos hela familjen!