Karta över Sälenfjällen - Komplett med backar - Stöten i Sälen

Karta Sälenfjällen

Så hittar du i Sälenfjällen!

Kartan över Sälen är uppdelad i sju skidanläggningar. När du ser på Sälenfjällens karta ligger Kläppen sydöst, Hundfjället i väst och Stöten nordväst. Där emellan hittar du Lindvallen, Högfjället och Tandådalen.

Karta över Stöten i Sälen

Stöten ligger till nordväst på en karta över Sälenfjällen. Detta pistområde inkluderar 47 backar med fantastiska utsikter. Det är uppdelat i ett område med gröna backar, ett med både gröna och blå backar, samt ett som är blandat med gröna, blåa, röda och svarta backar. Soltorget är barnens område med lite snällare backar. Stöten har sammanlagt 21 liftar och här finner du inte bara Sälens högsta fallhöjd utan även Dalarnas snabbaste lift. Expressliften som invigdes till säsongen 2016/2017 tar dig upp på toppen på fem minuter, i en hastighet av 22 km/h.

Karta sälenfjällen som visar hur vackra landskapen är här uppe i norr

Stötens besökare tar sig smidigt från liftarna till sitt boende, oavsett vilket område de har valt. Stötens skidanläggning är fokuserat på tre torg – Stötentorget, Skidtorget och Soltorget. Här finns bland annat restauranger och barer, läkare, skidskola och skiduthyrning. Stötentorget är Stötens centrum och har fullt med aktiviteter så som bowling och spa samt bad. Vallbodar hittar du vid sportcentralen på Ranchenområdet och nedanför Skidtorget. 

Karta Sälen

Att ta sig till och från Stöten är heller inte en större utmaning. Bil är det enklaste valet men det går också bra med buss. Från Stockholm tar det cirka 5 - 6 timmar att köra, medan det tar cirka 6 timmar från Göteborg. Det finns även möjlighet att ta sig hit med buss hela vägen, alternativ tåg till Mora och sedan buss. Eftersom det är så lätt att ta sig till bland annat Stöten är Sälen det mest besökta skidområdet i Sverige. 

Barnområden

På Sälenfjällens karta finns nio barnområden, vilket gör Sälen till en familjefavorit. För att underlätta för både föräldrar och barn hittar du här knappliftar, rullband och toaletter så att den roliga skiddagen kan fortsätta utan onödiga avbrott. Pausa vid en grillplats eller värmestuga för att återfå lite värme och energi. 

Vi hoppas att du nu har bättre koll på Sälenfjällen. Gör som var tredje svensk och välj Sälen och Stöten som destination för skidsemestern!