5 tips för en lyckad konferens i fjällen

Gör er nästa konferens till en succé

En konferens i den svenska fjällvärlden är enligt oss det bästa sättet att kombinera nytta med nöje. Vi tänkte därför dela med oss av våra bästa tips för en lyckad konferens i fjällen! 

Därför bör ni genomföra en fjällkonferens

Det finns många goda anledningar till varför ni ska göra årets konferens annorlunda. Att ta er bort från innerstan eller skärgården för att istället njuta av det bästa som svensk natur har att erbjuda – fjällen.

Dels är det ett minst sagt annorlunda resmål för de flesta. Kanske har du medarbetare som aldrig har fått uppleva en riktig snöfylld vinter? Dels är det bra för vardagshälsan, att komma ut i naturen och andas frisk luft gör någonting med humöret. 

Andra skäl till att besöka fjällen är såklart de många unika aktiviteterna, vilka inte går att genomföra någon annanstans. Att detta fängslande landskap finns närmare än du tror är ytterligare en anledning till att boka in er nästa konferens i fjällen!

Så blir er konferens i fjällen lyckad

Nu när du har bättre koll på varför ni bör genomföra en fjällkonferens, tänkte vi berätta mer om hur den blir lyckad: 

1. Se till att ni hittar ett passande mötes-/konferensrum

I första hand bör ni såklart fokusera på det mest essentiella – att hitta ett passande mötes-/konferensrum. Ett rum som har plats med tillräckligt många personer och som är utrustad med den teknik som ni behöver.

Hos oss på Stöten i Sälen hittar du därför åtta konferenslokaler i varierande storlekar. Våra lokaler passar för såväl små som stora grupper och rymmer upp till 300 personer. De är också försedda med den senaste tekniken och vi bjuder såklart på Wi-Fi utan krångliga inloggningar.

Utöver våra konferenslokaler så finns möjlighet att genomföra möten i våra större stugor, ifall ni har valt att bo i en sådan. Självfallet ser vi till att fixa med projektor, duk och allt annat som behövs för ett lyckat genomförande!

Läs mer om våra konferenslokaler.

2. Säkerställ att ni kan få service i den grad ni önskar

Under en konferens har man vanligtvis nog med strängar på sin lyra. Det sista många vill är därför att behöva tänka på att fixa med fika, mat och liknande. Se därför till att kontrollera att ni kan få den service som ni önskar.

För oss på Stöten är det av största vikt att ni får en trivsam vistelse. Det enda ni ska behöva fokusera på är att ha roligt, förbättra sammanhållningen och genomföra en sömlös konferens. Vår kompetenta och serviceinriktade personal ser därför till att ni kan göra just detta!

Hör exempelvis vad ERA Sverige tyckte om sin vistelse hos oss på Stöten i Sälen: 

"Jag reste runt till alla svenska skidorter för att hitta rätt. Det är få fjällanläggningar som möter upp mot våra krav på konferenslokaler. Stöten uppfyllde alla våra behov. Framförallt var personalen lätt att samarbeta med. Vi jobbade med öppna kort och hittade hela tiden lösningar tillsammans. De var outstanding!"

Se vad andra organisationer tycker om sin konferens i Sälenfjällen.

3. Se till att ni hittar ett lämpligt boende

Enkelt eller lyxigt? Stuga eller hotell? Boendemöjligheterna i den svensk fjällen är många och det gäller att ni hittar ett boende som faller just er i smaken.

Vi erbjuder därför någonting för alla, från lyx till det något enklare. Hos oss kan ni välja att bo i såväl stugor som på hotell. Synonymt för samtliga av våra boenden är att de har närhet till det mesta – skidbackar, mat och nöjen, konferenslokaler och allt annat som finns att göra hos oss på Stöten! 

Kolla in våra utvalda konferensboenden.

4. Hitta aktiviteter som passar hela gruppen

Som tidigare nämnts anser vi att en konferens i fjällen är det bästa sättet att kombinera nytta med nöje. Här finns ett stort och varierat aktivitetsutbud och det gäller därför att ni hittar någonting som passar hela gruppen.

Ett tips är att fundera på vilket syftet med aktiviteten eller aktiviteterna är. Är det en belöning för gott arbete, är det för att lära känna varandra bättre, är det en tradition, eller är det för att bli tajtare som grupp?

Hos oss kan ni välja mellan ett stort utbud av aktiviteter och upplevelser. Oavsett om de ska vara fysiska, tävlingsinriktade, kluriga, kreativa eller bara ge dina medarbetare en unik fjällupplevelse. 

Vårt aktivitetsutbud inkluderar bland annat: 

Se vårt kompletta utbud av konferensaktiviteter.

5. Se till att det finns tid för god mat och avkoppling

Att hålla låda och ägna sig åt spännande aktiviteter från morgon till kväll tar på krafterna. Det kan därför vara skönt om det finns god mat i avkopplande miljö att tillgå. Något som i sin tur kan leda till ännu bättre sammanhållning i gruppen. 

Hos oss kan du vara säker på att det finns gott om ställen som ni kan äta och roa er på. Vi erbjuder ett stort och varierat utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. Utöver detta hittar ni även after ski, barer och nattklubb.

Se vart ni äter och roar er bäst under er vistelse på Stöten. 

Där har du det – fem tips som säkerställer att ni får en lyckad konferens i fjällen. Tveka inte heller på att kontakta oss för att skräddarsy ett paket som faller just dig och dina kollegor i smaken!