Åk längdskidor i Sälen - Stöten i Sälen

Längdskidor i Sälen

Upplev våra fantastiska längdskidspår!

Många som tänker på Sälen tänker framförallt på de härliga skidbackarna, soliga dagarna och det nyfallna pudret. Hos oss på Stöten i Sälen så finns det dock gott om möjligheter för dig som även vill passa på att åka längdskidor!

Hyra längdskidor i Sälen

För dig som vill göra det bekvämt för sig och slippa kånka med de långa och osmidiga skidorna, kan det istället vara en bättre idé att hyra längdskidor i Sälen. Något som du enkelt och bekvämt kan göra via vår skiduthyrning, från 160 kronor/dag.   

Om du istället vill köpa längdskidor i Sälen går även detta bra att göra i vår Skidskop, kallad Kaisers Skidbod. Här hittar du högkvalitativa skidor från välkända varumärken, samt erfaren personal som hjälper dig att hitta rätt utrustning!

Bästa längdspåren i Sälen 

Vad passar egentligen bättre än att kombinera de långa skiddagarna i backen med lite motionsträning i längdspåren? Inte mycket kan vi lova! 

I nära anslutning till våra backar har vi därför valt att erbjuda våra besökare, vad vi anser vara de bästa längdspåren i Sälen. Längst våra sex meter breda spår kan du välja mellan både skate och klassisk stil, vilket gör det perfekt för både oerfarna och mer erfarna åkare. Kanske vill du träna upp dig inför Vasaloppet? 

Från våra spårcentraler som finns placerade vid Stöten Ranch, Skidtorget, Soltorget och Kronoparken kan du enkelt nå våra längdspår som finns i dalen:

Lysrundan – Ett 3 kilometer långt skidspår där du kan ta dig fram med klassisk stil. Här är dessutom elljusspåret belyst fram till klockan 23.00.

Pipsvängen – Ett 4 kilometer långt spår som erbjuder både skate och klassisk stil.

Träningsspåret – Ett 5 kilometer långt skidspår där du också kan ta dig fram både med skate eller klassisk stil. 

Slingersvansen – Ett 7 kilometer långt spår med både skate och klassisk stil.

Comborundan – Ett 8,5 kilometer långt spår som även detta erbjuder både skate och klassisk stil. 

En annan fördel med dessa spår är att du i närheten av Stöten Ranch hittar en vallningsbod, vilket du även gör vid tre andra ställen kring Lyaområdet. På så sätt kan du se till så att utrustningen inte sviker dig under åket! 

Längdspår på fjället

För dig som känner sig mer äventyrlig och vill njuta av den fantastiska utsikten på fjället erbjuder vi även två längdskidspår uppe på kalfjället. Här kan du njuta av en mäktig utsikt över både Sälenfjällen och fjällen på den norska sidan. En magisk upplevelse som bara inte får missas! 

De två spåren som finns tillgängliga uppe på fjället är: 

Toppspåret – Ett 3 kilometer långt spår som har sin början vid toppen av WC-Express. Spåret bjuder under sina 3 kilometer dig på en 360-gradig utsikt över fjällen.

Östra Granfjällsturen – Ett litet längre spår på 16 kilometer som du hittar på Sälenfjällens högsta topp – hela 948 meter över havet!

För att ta dig hit så åker du först upp med hjälp av WC-Express och följer sedan Toppspåret till Östra Granfjällsturen. Spåret tar dig sedan runt hela Östra Granfjället och tillbaka till liften som tar dig ner igen. 

Tänk dock på att vädret kan förändras väldigt snabbt uppe på kalfjället. Innan du ger dig iväg bör du därför kontrollera dagens väderleksrapport, ta på dig ordentligt med kläder och ha vindens kyleffekt i åtanke. Rådfråga även vår erfarna personal ifall du är osäker på att ge dig ut på fjället. All aktivitetet på fjället sker på egen risk.

Spårkarta längd Sälen

Nedan kan du se en komplett spårkarta över samtliga av våra längdskidspår (klicka på bilden för att förstora kartan)

 

Vi hoppas att du nu har gott om information och inspiration inför din längdskidåkning i Sälen. Hoppas vi ses i spåren!