5 tips för en lyckad fjällsemester - Stöten i Sälen

5 tips för en lyckad fjällsemester

Upplev Stöten i Sälen med familjen!

Att spendera tid i fjällen är bland det bästa som finns, oavsett årstid. Att kunna omge sig med nära och kära omkring mäktiga vyer, fjälltoppar och mysig natur gör verkligen någonting positivt för humöret. Här delar vi med oss av våra fem bästa tips för en lyckad fjällsemester med familjen! 

1. Planera i god tid

Planering inför skidsemestern i Stöten är a och o. Ett bra första steg är att vara ute i god tid med bokningen för att få den stuga ni önskar under den bästa perioden. Planerar ni att göra någonting spektakulärt som att kanske ta med hela släkten och hyra en stor stuga som alla får plats i över jul och nyår, vill man definitivt inte vara för sent ute för att säkerställa att allt blir som planerat.

Genom att boka er resa i god tid har ni något att se fram emot hela hösten!

2. Förboka SkiPass och skidhyra

Väl på plats vill man inte lägga onödig tid vid incheckning, speciellt om man har barn med sig som är ivriga på att börja åka skidor. Vårt bästa spara-tid-tips är därför att förboka SkiPass och skidhyra som enkelt hämtas ut när ni är på plats i Stöten. Och en till fördel med skidhyra, ni behöver inte släpa på massa utrustning som tar onödig plats i bilen!

 

3. Låt barnen gå i skidskola 

Förutom att skidskolan är otroligt rolig så ger det också barnen en väldigt bra grund att stå på. Många barn lyssnar också bättre på utomstående vuxna, vilket gör att det många gånger går både snabbare och lättare att lära sig åka skidor. Men självklart är det inte bara barnen som kan behöva en skidlektion, ibland kan även det vara skönt att förbättra sin skidåkning även som van skidåkare.

Våra skidlärare är proffs och identifierar snabbt vad du kan bli bättre på, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren på skidorna. De kan dessutom dela med sig om vart du hittar den bästa snön för dagen och var den smarrigaste gulaschsoppan serveras när energin tryter.

4. Åk ihop med en annan familj

Ett supertips som sparar både tid och pengar under skidsemestern är att spendera den tillsammans med en annan familj. Förutom att det blir otroligt kul går det även att spara in pengar på boendet, samtidigt som man kan turas om att passa barnen i backen. Men framförallt så blir det en trevlig upplevelse och många familjer väljer att återkomma tillsammans år efter år. Utmana varandra i en stor familjekamp i Stöten Adventure

5. Junior Weeks – barnens gratisveckor!

Under våra Junior Weeks är det gratis att vara barn. Mat, skidhyra, skidskola, aktiviteter i Vargklubben och mycket mer ingår för ett barn upp till sex år per betalande vuxen. Ett stort steg mot den perfekta familjesemestern. Läs mer här!

 

Följ dessa tips och vi garanterar att ni får en fantastisk semester som sent kommer att glömmas. Boka din resa redan idag, så ses vi i vinter!