Restauranger i Sälen - utforska utbudet - Stöten i Sälen

Bra Restauranger i Sälen

När du vill njuta av mat i världsklass

Har du sökt efter restauranger i Sälen? Då har du hamnat helt rätt. Reser man med barn är kanske själva boendet eller utbudet av aktiviteter för barnen det avgörande. För många är boendets närhet till skidåkningen avgörande och för många är utbudet av restauranger lika viktigt som kvaliteten på skidåkningen när man väljer vart man skall åka på skidsemester. 

Restauranger i Stöten i Sälen

När du väljer att åka till oss i Stöten i Sälen behöver du inte oroa dig. Här hittar du både bra boende med närhet till skidåkningen, ett stort utbud av aktiviteter, samt bra restauranger med förstklassig mat. 

Här finns något för alla – oavsett ifall du letar efter något enkelt, á la carte eller husmanskost. Nedan kan du läsa mer om våra olika restauranger i Sälen:

Våffelstugan – Vad vore egentligen en skidsemester utan nygräddade våfflor med grädde, sylt och en kopp varm choklad eller kaffe? I Våffelstugan hittar du just detta tillsammans med andra klassiska fikabröd och kalla drycker. Du hittar den lättillgängligt mitt på Soltorget, tätt intill liftarna och barnområden.

 

Vildmarkskåtan – För dig som letar efter en bra restaurang för lunch, kan vi varmt rekommendera Vildmarkskåtan som ligger placerad mitt i skidbacken, mellan Björnen och Losvängen. Här kan du njuta av en rejäl och vällagad lunch i form av bland annat viltkebab, högrevshamburgare och pannkakor. Precis som namnet antyder så serveras maten i mysig fjällmiljö i Sveriges största kåta.

Vargys Take Away – För dig som snabbt behöver något i magen, kan vi varmt rekommendera Vargys Take Away. Här kan du njuta av nybakade pizzor och god kebab. Perfekt efter en lång bilresa hit eller en kall dag i skidbacken!

Jaktstugan – Ifall du letar efter en mysig restaurang där du kan äta något gott och vila benen under dagen, kan du med fördel besöka Jaktstugan. Här serveras goda hamburgare, wraps och smörgåsar bland mycket annat. Självklart har vi också fika för kortare pauser. 

Tyrolerladan – För dig som letar efter en restaurang med både internationell mat och atmosfär, kan vi varmt rekommendera ett besök på Tyrolerladan. Här hittar du en känsla av Tyrolen medan du kan avnjuta smakfulla rätter som inspirerats av det österrikiska köket.

Varför inte den österrikiska gulaschen som är gjord på fjällko från Sälen? Eller kanske en äkta fondue med oxfilé? På Tyrolerladan är alternativen många!

 

Älvans Restaurang & Café – Helt nytt för denna säsong är Stötens nya restaurang Älvans Restaurang & Café, som du hittar på Skidtorget. Här omfamnas du av en välkomnande varm stämning och rustik interiör. I Älvans är det klassiska rätter och husmanskost på menyn, och unikt är att alla lunchrätter serveras som halv- eller helportion. Så oavsett om du är barn eller vuxen, småhungrig eller utsvulten finns det alltid en vällagad lämplig måltid här, som passar just dig. Hit kan du också glida ända fram till entrén!

 

Brasseriet – I Brasseriet kan du avnjuta frukost, lunch och à la carte. På menyn hittar du ett stort utbud av både mat och dryck. Under lunchen kan du exempelvis äta dig mätt på vår buffé. På tisdagskvällar dukar vi istället fram en Texas taco-buffé och på fredagar är det Steakhousebuffé. 

Restauranger Sälen nyår

För dig som planerar att fira nyår i Sälen, kan vi varmt rekommendera att boka ett bord på Brasseriet där vi bjuder på nyårssupé. Här börjar kvällen med fördrink och mingel, vilket sedan följs upp av en trerätters supé. Sedan avslutas kvällen med årets fest med nattklubb och liveband. 

 

Om ni önskar ett lugnare alternativ där hela familjen kan avnjuta en middag i familjär stämning, kan ni boka ett bord på Älvans Restaurang & Café eller Tyrolerladan.

Vi hoppas att ni nu har gott om inspiration och besöker någon av våra restauranger i Sälen. Genom vår onlinebokning kan du boka bord för upp till åtta personer. Är ni ett större sällskap tar vi emot er bokning på 0280-75 073. Om onlinebokningen är full går det jättebra att ringa oss, så ser vi om vi kan ordna ett bord ändå.