11 roliga aktiviteter för barn - Stöten i Sälen

11 Roliga aktiviteter för barn

Hos oss finns det något för alla!

De allra flesta kommer till oss på Stöten för att avnjuta Sälens bästa skidåkning, men faktum är att vi erbjuder så mycket mer än bara skidåkning. Hos oss finns det en mängd olika aktiviteter som passar såväl barn som vuxna. Som alla småbarnsföräldrar vet så är dock nöjda barn nästan alltid en garanti för nöjda föräldrar och därför tänkte vi i denna artikel fokusera på roliga aktiviteter för barn!

Barnupplevelser i Stöten 

Förutom att ni har möjlighet att avnjuta Sälens bästa skidåkning – med hela 47 nedfarter i olika svårighetsgrader – har ni hos oss även möjligheten att roa er utanför backarna. Hela familjen kan bland annat njuta av både spännande och unika upplevelser som: 

  • Skotersafari
  • Bowling
  • Sport och spel
  • Bad och bastu
  • Vargklubben

Skotersafari

Fart, fläkt och vackra landskap är någonting som brukar tilltala såväl stor som liten. Med anledning av detta har skotersafari under åren blivit en utav våra allra populäraste aktiveter som många familjer vill uppleva!

Vill ni utforska den fantastiska Sälenfjällen i egen takt, har ni även möjlighet att hyra skoter på egen hand. En perfekt familjeaktivitet som går att genomföra under antingen en hel- eller halvdag. Att utforska de djupa skogarna och vidsträckta fjällen i egen takt blir ett riktigt fjälläventyr som ni sent kommer att glömma. Detta ger er också möjligheten att stanna för fika eller lunch. 

Bowling 

Önskas däremot mer avkopplande aktiviteter passar det alldeles utmärkt att utmana familjen på en bowlingmatch. Våra fyra banor bjuder in till rafflande matcher och sköna stunder som uppskattas av både barn och vuxna. För de allra minsta finns även ett system som gör att klotet alltid träffar käglorna, vilket garanterar att alla kan vara med – oavsett ålder. 

När kvällen nalkas byter även bowlinghallen skepnad till så kallad Nightbowl med färgsprakande ljus och häftigt ljud. Något som brukar vara väldigt uppskattat bland de lite äldre barnen. 

Sport och spel

Om barnen däremot vill koppla av på egen hand en stund, kan de med fördel besöka vår GameZone. Ett trivsamt ungdomshäng där barnen har möjlighet att träffa och umgås med andra jämnåriga besökare. 

I vår GameZone finns det en mängd roliga sport och spel som tilltalar barn i alla åldrar. Varför inte utmana de nyfunna vännerna, syskonen eller hela familjen på bordtennis, biljard, fotbollsspel, airhockey eller arkadspel? 

En annan fördel är att lokalen ligger i direkt anslutning till Tyrolerladan på Stötentorget, vilket gör det enklare för dig som förälder att hålla koll på barnen.

Bad och bastu

Efter en lång dag i skidbacken kan det även vara skönt för hela familjen att varva ner med lite bad och bastu, vilket går att göra på Vattufjäll. Här hittar ni både bad med en mindre barnpool, bubbelpool och bastu.

Om hungern eller sötsuget gör sig tillkänna finner ni även ett café i direkt anslutning till badet, där det finns möjlighet att inhandla välsmakande mat, smörgåsar, kaffe, bakverk, glass och godis. 

Vargklubben

Ett annat favoritställe för barnen är deras alldeles egna klubb – Vargklubben. Här får de umgås med Stötens alldeles egna maskot, Vargy, samtidigt som de får umgås med andra jämnåriga.

Vargy är världens snällaste varg och anordnar dagligen roliga aktiviteter och lekar för barnen. Han ser också till att barnen har riktigt kul och känner sig trygga. Han ansvarar ofta för skidtävlingar, barnens afterski, skattjakt och många andra roliga sysselsättningar.

Vargklubben uppskattas dock inte endast av barnen, utan även av föräldrar. Som förälder kan det nämligen kännas tryggt att barnen håller sig sysselsatta och samtidigt är under vaksamhet av vuxna. Om ni vill umgås på tumanhand finns det även möjlighet till barnpassning för alla vargykompisar mellan 3–8 år. 

Roliga aktiviteter att göra med barn hemma

Vissa dagar lockar dock en hemmakväll i stugan mest och därför tänkte vi även tipsa om roliga aktiviteter att göra med barn ”hemma”. Nedan hittar du både roliga utom- och inomhusaktiviteter som går att genomföra under er vistelse hos oss:

1. Gå ut i skogen – De allra flesta av våra stugområden ligger i direkt anslutning till skog, vilket är en både rogivande och rolig aktivitet för såväl barn som vuxna. Lek några lekar eller varför inte se vem som kan samla ihop flest pinnar.

Ifall barnen vill gå ut i skogen på egen hand bör ni dock tänka på att inte låta dem gå så pass långt så att ni inte längre har uppsikt över dem. 

2. Gå på en skattjakt – En annan rolig aktivitet är att planera en skattjakt där ni gömmer en skatt lite godis, någon liten leksak eller liknande i närheten av stugan. Rita därefter en skattkarta och låt barnen leta reda på den!

3. Gör en snögubbe – Att bygga snögubbar är någonting som aldrig blir tråkigt, oavsett ålder. Varför inte anordna en liten tävling och se vem som lyckas bygga den största snögubben. Blir det barnen eller föräldrarna? 

4. Bygg en koja – Kojbyggande är likt snögubbsbyggande någonting som aldrig blir tråkigt. Det är även någonting som kan göras såväl inom- som utomhus. Inomhus går det exempelvis att använda sig utav stolar och filtar för att forma kojan, medan det utomhus går att använda sig av snö för att bygga en riktig snökoja.

5. Gör en hinderbana – En annan rolig aktivitet för barnen är att bygga sin alldeles egna hinderbana. Detta kan exempelvis göras med stolar, pallar eller leksaker. Det går även att göra utomhus med hjälp av stenar eller liknande. Endast fantasin sätter gränser!

6. Lek kurragömma – Få lekar är så pass roliga som kurragömma. Det är även en lek som går att genomföra både inom- och utomhus. 

Som du märker finns det gott om aktiviteter för både barn och vuxna hos oss på Stöten i Sälen. Något som garanterar en oförglömlig upplevelse som familjen sent kommer att glömma!