Hotell i Sälen - Boka idag! - Stöten i Sälen

Sälen Hotell

Upplev bekvämligheten med att bo på hotell i Sälen

Funderar du på att boka hotell i Sälen? Då har du hamnat helt rätt. I denna artikel kommer vi att gå igenom våra bästa tips när du ska boka hotell i Sälen! 

Så väljer du rätt hotell 

Innan du bokar hotell så finns det en del saker du bör tänka på:

 • Hur många är ni i ert sällskap?
 • Ska ni ha några barn med er?
 • Vill ni att det ska vara nära skidbacken?

Välj sedan ett hotell som passar era behov. Oavsett hur många ni är i ert sällskap, ifall ni ska ha barn med er eller om ni vill bo nära backen, så kan ni med fördel bo hos oss på Stöten i Sälen. Vi erbjuder Sälen hotell som passar för alla.

Hotellet är strategiskt belägna på Stötentorget, ett läge som garanterar besökare bästa möjliga avstånd till backarna. Sälen hotell är ett prisvärt alternativ för dig som föredrar att bo på hotell under skidsemestern. Det är lätt att med liftarna ta sig till backarna och till allt annat som Stöten och Sälen har att erbjuda. Det är nära till smakrik mat på Stötens restauranger, fika och närande mellanmål på trivsamma caféer, spelhallen GameZone för ungdomarna, nöjesfältet med pub och disco med mera. Stöten har satsat på effektiva transportmöjligheter, och moderna liftar tar dig och familjen snabbt och effektivt till de olika delarna av skidanläggningen. 

Best Western Stöten Ski Hotel

Låt dig njuta av lyxen under vistelsen på Best Western Stöten Ski Hotel, ett av Sälens hotell. Hotellet finns på Stötentorget, som är en mycket central plats i Stöten. Denna unika pärla till Sälen hotell stoltserar med 43 smakfullt renoverade rum, som garanterar dig en skön och bekväm boendeupplevelse i mittpunkten av hela området. Renoveringen av hotellet genomfördes år 2015. Syftet var att ge rummen en fördjupad känsla av fjället. Rummen är mysiga tack vare den varma färgskalan, som noga utvald för att få dig och familjen att känna er som hemma på hotellet. 

Perfekt även för seniora besökare

För dig som med åren börjat tycka om att ta det lugnt och njuta mer ordentligt så får du dina behov uppfyllda på Best Western Hotell. Bad i vattufjäll och härliga spa-upplevelser.  

Lägenhetshotell Stötens Mitt

Lägenhetshotell Stötens Mitt är ett väl upprustat modernt lägenhetshotell med toppläge mitt i kärnan av fjället Granfjällsstöten på Stötentorget. De prisvärda lägenheterna har kök, vilket innebär självhushåll. Stötens livsmedelsbutik ligger alldeles i närheten. Vare sig det är dags för ett veckoslut på senhösten eller på den soliga våren i utförsåkningens tecken, så har Lägenhetshotell Stötens Mitt en lämplig lägenhet att erbjuda. Här kan du förena bekvämt boende med förstklassig åkning. Vare sig du har familj med barn eller kommer som ett par så är detta ett av alla Sälen hotell som passar alla.  

Fördelarna med att bo på hotell

Om du står och velar mellan att välja en vistelse på något hotell i Sälen jämfört med den uppsjö av fjällstugor som finns så kanske du har börjat fundera på vad skillnaderna är. I detta avsnitt ska vi gå igenom fördelarna med att bo på hotell; klicka här för att se fördelarna med att bo i stuga. 

 • Närhet till allt
 • Roliga saker att göra
 • Relax
 • Förvaring av skidutrustning
 • Gemenskap
 • Ofta bättre läge

Alla hotell har olika erbjudanden men på Best Western Stöten hotell finns det som beskrivs nedan tillgängligt.

Närhet till allt

När du bor på hotell så har du allt som annars kan vara utspritt på ett och samma ställe. Du får tillgång till sådant som

 • Matbutiker
 • shopping
 • Restauranger
 • Afterski

När allt är nära behöver du inte tänka på planering lika mycket. Istället kan du leva i nuet och njuta av semestern på ett sätt som du förtjänar efter en hård höst på jobbet. 

Roliga saker att göra

Alla har vi olika smak och därför är det bra att ha många alternativ att välja mellan när det kommer till nöjen.

 • Afterski
 • Nattklubb
 • Biosalong
 • Bowling

Nattklubben kanske inte lockar varenda skidturist men Afterski är det få som tackar nej till. Bowling är också mycket populärt och vilka barn skulle inte älska att se den senaste biofilmen på sitt favorithotell uppe i Sälen? Det sägs att vi kan njuta mer av våra nöjen när vi har varit ute en hel dag i syret och rört oss och om man ska tro på det; ja då är det väl inget annat än perfekt att ha dessa allt det roliga direkt efter skidbacken. 

Relax

Efter långa vinterdagar i kylan så är värme och avslappning närmast ett måste. Man behöver helt enkelt vila upp sig och återställa kroppen för att bli lika pigg dagen efter i backen. Detta är extra enkelt när du har nära tillgänglighet till

 • Bad
 • Bastu
 • SPA-avdelning

Förvaring av skidutrustning

De flesta hotell har förråd där du kan lämna din skidutrustning efter dagens åkning. Du slipper alltså att förvara dem vilket är skönt. Ibland har även stugor ett förråd men har de inte det så måste du antingen ta plats inomhus till skidorna eller förvara dem utomhus. Detta är negativt eftersom det då a) kan bli stulet och b) utrustningen behöver vara varm så att is som fastnat smälter bort.  

Gemenskap

Det sköna med hotell är att man får som en liten bekantskapskrets under veckan (eller helgen) som man är i Sälen. Du kanske träffar samma personer varje dag i hotellets afterski. Eller springer man på grannarna i korridoren då och då och barnen blir snabbt vänner. Hotellupplevelsen är unik eftersom alla samlas i samma syfte; att åka skidor och njuta av semestern och ett dåligt humör går inte att tala om.  

Ofta bättre läge

Fjällhotell ligger nästan alltid i anslutning till hjärtat av skidorten och nära liftsystem (exempelvis i Stöten). Fjällstugorna ligger ofta en bit ifrån och även om det finns alternativ som ligger nära så är de mindre vanliga. Om du

Fördelarna med att bo på hotell i Sälen kan sammanfattas som bekvämlighet. Butiker, restauranger, vänner och skidbacken; ja allt man kan tänka sig är helt enkelt närmare. De exempel som nämns ovan är sådant kanske inte finns på alla hotell i Sälen men som du kan hitta på Best Western Hotel Stöten. Om du väljer detta hotell så kan du dessutom tillräkna dig ännu en fördel; nämligen fräschören. Hela detta hotellet renoverades nämligen 2015 är därför i toppskick vilket är en av anledningarna till hotellets gästers höga nöjdhet.  

Vi hoppas nu att du har gott om information och inspiration för att kunna boka in dig på något av våra Sälen hotell. Varmt välkommen!