Sälen vandrarhem - Stöten i Sälen

Sälen Vandrarhem

Upptäck fördelarna med att bo på vandrarhem i Sälen

Har du sökt efter Sälen vandrarhem? Att boka logi och bo på vandrarhem i Sälen är det rätta valet för dig som föredrar att ha människor, liv och rörelse omkring dig. 

Varför bo på vandrarhem i Sälen?

Vandrarhemslivet brukar passa såväl ung som gammal. Dessutom är priserna förmånliga för alla plånböcker. Det är mycket prisvärt att bo på de vandrarhem Sälen har att erbjuda under skidresan jämfört med andra boendealternativ, så också när du besöker vandrarhem Sälen under sommaren.

Vi på Stöten i Sälen har flera prisvärda boenden som kan jämföras med priset man betalar för ett vandrarhem i Sälen. Allt från mindre stugor till prisvärda ski lodges.

Att åka hela vägen upp till Dalarna från de delarna av Sverige som ligger lite längre bort har visserligen folk gjort länge men det har ändå varit exklusivt för en liten grupp. Nu är det istället väldigt vanligt att besöka Sälen. Därför är det bra att det finns ett ekonomiskt fördelaktigt boendealternativ tillhanda. Sälen på sommaren och vintern är härligt vare sig man bor på ett vandrarhem eller en stuga i backen. Sedan är det självklart många som föredrar stugalternativ men när man räknar in priset så blir det inte lika glasklart längre.

Nedan kan du läsa om ännu fler fördelar med att bo på vandrarhem:

  • Priset
  • Gemenskapen
  • Spontanitet
  • Bo på olika platser
  • Vandrarhem i Sverige (och sälen) har generellt hög standard
  • Du kan boka några dagar bara och sedan förlänga om du gillar det
  • Tillgång till kök
  • Extra utrymmen
  • Personal med erfarenhet av fjällen
  • Variation och unikt

Priset

Du som är ute efter att spara pengar och tycker att det kan vara värt att dela badrum och kök för detta är på rätt väg om du letar efter vandrarhem. Du behöver inte se det som ett dåligt alternativ bara för att det är billigare och har de egenskaperna utan det kan också finnas många fördelar som vi kommer ta upp nedan.

Gemenskapen

Du som reser själv eller med en partner kanske tycker det är kul att träffa lite annat folk under resan. Många vandrarhem har delat kök och det är i allmänhet en intim miljö vilket innebär att du har chansen att lära känna nya människor som i bästa fall kan bli vänner för livet. Att bo på hotell eller i en fjällstuga har självklart också sina fördelar (se nedan) men när det kommer till att träffa nya vänner så är vandrarhem många gånger oslagbart. 

Spontanitet

Vandrarhem har sällan de långa köerna och bokningstiderna som andra boendealternativ ofta har. Det innebär att du inte behöver planera lika mycket i förväg. Du som läser detta nu och är sugen på att åka iväg om ett par veckar (kanske redan denna) kommer förmodligen ha svårt att hitta ett bra alternativ eftersom de bästa och mest prisvärda snabbt tar slut. När det kommer till vandrarhem så kan du däremot räkna med att det finns platser kvar och då är det bara att åka.

Bo på olika platser

Precis som att du kan vara mer spontan vid bokning av vandrarhem så kan du enklare ”hoppa” mellan olika vandrarhem under din vistelse. Om du exempelvis har två olika skidorter du vill prova kan du börja med den ena. Känner du sedan för att prova den andra så är det i princip bara att ”ta sitt pick och pack” men annars kan du oftast förlänga. Det blir helt enkelt väldigt smidigt.

Vandrarhem i Sverige (och Sälen) har generellt hög standard

Om du har varit på ett liknande boende i något annat land så kanske du har varit med om en dålig upplevelse. Det beror på att de inte håller samma standard som i Sverige och inte minst Sälen när det kommer till detta alternativ. De som har varit med om detta i Sverige återkommer ofta eftersom de blir förvånade över att kvaliteten kan hålla så hög nivå till ett så mycket lägre pris. 

Du kan boka några dagar bara och sedan förlänga om du gillar det

Om du bokar på något annat sätt såsom till exempel inom en hotellverksamhet eller motsvarande så måste du inte bara vara tidigt ute utan du måste även boka hela vistelsen på en gång. Om du bara bokar några dagar så är det helt omöjligt att förlänga några till om du skulle få för sig detta (gäller på de allra flesta ställen). Om du däremot bokar ett vandrarhem för din resa i sälen så kan du räkna med att det kommer finnas lediga rum om du vill stanna kvar och åka lite mer skidor.  

Tillgång till kök

Om du letar efter vandrarhem så prioriterar du förmodligen att spara pengar och då är det en fördel att ha tillgång till kök. Det är inte bara skönt att kunna laga mat när man känner för det utan det blir också mycket billigare än att äta ute på restauranger. Köket blir dessutom en av de platser du på ett väldigt naturligt sätt kan umgås med de andra gästerna. På så sätt blir vandrarhemmet en social och trevlig plats att bo på under din vecka eller weekend i Sälen. 

Extra utrymmen

Precis som på hotell så finns det ofta gemensamma utrymmen utöver kök och badrum där ni gäster kan vistas. Det kan till exempel vara bastu, hemma-bio eller annat som förhöjer upplevelsen. Ännu en gång kan du påminna dig själv om att du kan få en väldigt bra boendeupplevelse även om du kommer undan billigt. 

Personal med erfarenhet av fjällen

Du kan inte alltid räkna med detta men ofta så har personalen på vandrarhem i Sälen en hel del erfarenhet av skidåkning och området i sig vilket är en fördel för dig. Om du exempelvis ska ge dig ut på fjällvandring eller prova på offpist så kan det vara skönt att prata med någon som har koll. Intimiteten som man ofta får på vandrarhem gör att det blir extra enkelt att ha en öppen dialog med de som jobbar där.

Variation och unikt

Variation finns det självklart för hotell och stugor också men den brukar vara större för vandrarhem. Det är inte bara kvaliteten som varierar utan även vilken känsla som man har skapat. Eftersom de sällan är en del av en kedja så finns det ofta större frihet att skapa ett unikt boende vilket kan göra det till en mycket spännande upplevelse att besöka. 

Vi hoppas nu att du har gott om information och inspiration inför din vistelse i Sälen. Gör som var tredje svensk och välj Sälen som destination under skidsemestern!