Semestertips med barn - Stöten i Sälen

Semestertips med barn

Stöten i Sälen - för hela familjen

Letar du efter resmål och aktiviteter som lämpar sig utmärkt för flera generationer i familjen? Hos oss på Stöten i Sälen finns det något som passar hela familjen, från liten till stor. Något som gör att ni garanterat kommer få minnen för livet! 

Starta Stöten-upplevelsen i bilen

Om du har mindre barn är du troligtvis medveten om vilken utmaning själva resan kan vara. Något som gör sverigeresor väldigt attraktiva och fördelaktiga för småbarnsfamiljer eftersom avstånden är kortare. Med små barn kan däremot även de kortaste avstånden vara utmanande – fram tills nu!

När ni väljer att åka till oss på Stöten i Sälen kan ni starta upplevelsen redan när ni sätter er i bilen och njuta av glada barn hela vägen. Ladda enkelt ned appen Triptale till din iPhone som sedan spelar upp korta program om Stöten blandat med musik. Dessutom får barnen även lära sig om de olika platserna som ni passerar efter vägen.

Som om detta inte vore nog finns det gott om annan underhållning som frågesport och tips på vad man kan göra när backarna har stängt bland mycket mer. Kort och gott allt ni behöver för en lugn och skön biltur med glada barn! 

Barnvänliga boendealternativ

Stöten är ett barnvänligt resmål i alla avseenden, inte minst när det kommer till boende. Hos oss hittar ni nämligen många olika boendealternativ som uppskattas av såväl barn som vuxna. Oavsett om ni vill bo på hotell, i lägenhet eller stuga!

Vårt barnvänliga och bekvämliga hotell hittar ni i hjärtat av Stöten, vilket ger er närhet till allt som anläggningen har att erbjuda. Det vill säga allt ifrån skidåkning till restauranger och fartfyllda aktiviteter. 

För det större sällskapet finns även lägenheter och lägenhetshotell att tillgå. Perfekt för den stora familjen eller er som åker tillsammans med en annan familj. Även dessa ligger i närheten till såväl skidbackar som mat och nöje. 

Ytterligare ett populärt alternativ är våra mysiga fjällstugor som inbringar en äkta fjällkänsla. Bland våra stugor finns både lyxiga alternativ med öppen spis och bastu, samt billigare alternativ som passar utmärkt om ni vill spendera så mycket tid som möjligt i skidbacken. 

Skidåkning för hela familjen

Förutom ett bekvämt och barnvänligt boende har ni även möjlighet att njuta av Sälens bästa skidåkning hos oss på Stöten. Vi erbjuder hela 47 nedfarter i olika svårighetsgrader, 8 längdskidspår och roliga pulkbackar som uppskattas av hela familjen. Kort och gott allt ni behöver för att roa kropp och själ i timmar!

Om du eller barnen känner att det är nödvändigt att förbättra skidåkningen, kan ni med fördel gå en lektion på vår uppskattade skidskola. Här är alla välkomna oavsett erfarenhet och vi garanterar att såväl barn som vuxna åker från skolan med förbättrad skidåkning. Eran dedikerade lärare har även möjlighet att ge er tips på dagens bästa backe, samt var ni hittar den godaste maten under lunchen.

För en unik skidupplevelse kan ni även njuta av morgon- och kvällsåkning. För de morgonpigga familjemedlemmarna erbjuds nämligen möjligheten att ge sig ut i backen redan innan den öppnar. Tänk dig själv att susa fram över en nypreppad och gnistrande pist som reflekterar morgonens solstrålar! 

De som däremot inte orkar sig upp på morgonen ges istället möjligheten att avnjuta häftig utförsåkning under mörka vinterkvällar. Kort och gott en upplevelse som sent kommer att glömmas. 

Spännande aktiviteter

När ni gör ett besök hos oss på Stöten i Sälen har ni dock möjligheten att njuta av så mycket mer än bara skidåkning. Här hittar ni nämligen spännande och unika aktiviteter som passar hela familjen. I Stöten i Sälen kan ni bland annat spendera tiden utanför skidbacken med:

  • Bad och bastu
  • Skotersafari
  • Hundspann
  • Spa och relax
  • Bowling
  • Gym och solarium
  • Arkadspel, biljard, bordtennis mm.

Utöver detta har barnen även sin alldeles egna klubb där de kan umgås med andra barn, samt Stötens egna maskot – Vargy. I den så kallade vargklubben kan de hitta på massor av roligheter som skattjakter, skidtävlingar och liknande.

Som du märker är Stöten i Sälen ett naturligt semesterval för familjer som vill skapa minnen för livet. Vi hoppas att vi ses i skidbacken!