Sista minuten Sälen - Fina erbjudanden och priser - Stöten

Sista minuten Sälen

Boka din resa i sista minuten och spara en slant!

Ibland blir allt inte som man planerar, vilket gör att man blir tvungen att boka en resa i sista minuten. I denna artikel tänkte vi därför gå igenom våra bästa tips när du ska boka resa till Sälen i sista minuten, samt berätta om våra generösa erbjudanden.  

Fynda bland våra erbjudanden

När det närmar sig slutet av skidsäsongen är det inte ovanligt att vi erbjuder generösa sista-minuten-erbjudanden som inkluderar både boende, skidåkning och aktiviteter till rabatterade priser.

Perfekt för dig som vill överraska familjen med en resa och ta tillvaro på det sista som vintern har att erbjuda. Håll utkik på vår erbjudandesida för att hitta aktuella erbjudanden - boka din resa redan idag!

Sälen – ett populärt resmål

Sälen har alltid varit ett populärt resmål. Speciellt under vinterhalvåret då barnfamiljer och skidintresserade intar våra anläggningar.

En stor fördel med att besöka oss på Stöten i Sälen är att det enbart ligger cirka 40 mil från Stockholm och cirka 45 mil från Göteborg. Du kan också välja mellan att ta dig hit med bil, buss, tåg eller flyg, vilket är perfekt ifall du bokar en resa till Sälen i sista minuten! 

Fördelar

Dåligt väder kan förstöra vilken semester som helst och en skidsemester är särskilt väderkänslig eftersom själva tanken med skidsemestern är att vara utomhus och njuta av naturen och skidåkningen så mycket som möjligt.

Bokar man resan långt i förväg får man vara beredd på att det kan vara dåligt väder någon eller några dagar. Om man däremot bokar resan till Sälen sista minuten finns det större chanser att pricka in det perfekta skidvädret eftersom man då kan boka resan utifrån väderleksrapporten. 

Ett bra tips inför din resa är att kontrollera nuvarande väder, snödjup och öppna backar hos oss på Stöten. 

Nackdelar 

Som vi tidigare nämnt så är Sälen ett väldigt populärt resmål, speciellt under vintertid och under högtider som jul- och nyår. Under dessa perioder är vår anläggning oftast uppbokad lång tid i förväg. Har ni däremot tur så kan ni hitta ett väldigt bra erbjudande när ni bokar en resa i sista minuten.

Se därför till att kontrollera vilka boenden som finns lediga, så att ni med säkerhet hittar något som passar just ert sällskap.

Tips när du ska åka till sälen sista minuten

Nedan följer våra bästa tips när du är sent ute med att boka din skidsemester:

  • Satsa på lågsäsong
  • Förvänta dig det oförutsägbara
  • Ha en plan innan du bokar
  • Var beredd på flexibelt boende
  • Kolla priser regelbundet
  • Titta efter rabatter på sociala meder
  • Ha en föraning om vad du ska ha i packningen
  • Prata i god tid med de du tänker åka med

Satsa på lågsäsong

Detta tips kan verka lite motsägelsefullt eftersom poängen med sista minuten är att man inte behöver planera. Vad du däremot kan göra är att planera att göra en sista minuten någon under en viss period. Exempelvis kan du bestämma att du ska göra en sista minuten någon gång under februari. När du bestämmer dig på det sättet så är det bra att välja en period när trycket inte är lika högt så att du kan få bättre priser och mer attraktivt boende.

Förvänta dig det oförutsägbara

Om du gillar att veta exakt hur allt kommer att bli i förväg så kanske sista minuten inte är för dig. Det du kan räkna med är att göra stora besparingar eftersom du kan ta bra deals under lågsäsong men samtidigt blir det sällan samma standard-erbjudanden som under högsäsongen. Detta kan innebära att du får ett bättre boende än vad du annars skulle ha fått men på samma gång annorlunda.

Ha en plan innan du bokar

Ibland får man ett erbjudande som man bara ”hoppar på”. Det kanske är väldigt billigt och lyxigt och allt möjligt ingår vilket gör att man inte funderar en sekund innan man bokar.

Se till att du dubbelkollat alla datum så att ingen som ska resa dubbelbokas och att ni har allt ni behöver (exempelvis skidutrustning om ni inte ska hyra denna). Allt sådant verkar ganska uppenbart men det är lätt att glömma i stundens hetta.

Var beredd på flexibelt boende

Ibland är det svårt att få boende på ett och samma ställe under hela vistelsen när du bokar mycket tätt inpå resan. Det finns alltid någonstans att bo under en hel vecka men om du vill ha riktigt bra standard på ditt boende så kan det ibland behövas att du bokar två separata boenden och kombinerar dem. 

Kolla priser regelbundet

Priser för boende brukar ligga ganska stabilt förutom under högsäsong när de stiger. Från och till dyker det däremot upp riktigt bra ”deals” och de brukar ofta försvinna mycket snabbt. Om du därför vet att du planerar att åka någon gång under vintern så kan det vara en bra idé att gå in och kolla ett par gånger i veckan.

Titta efter rabatter på sociala meder

Sociala medier är fantastiska på många sätt – inte minst när det kommer till att hitta rabatter.

Ha en föraning om vad du ska ha i packningen

Även om du inte vet exakt när du ska åka och kanske inte ens om det kommer bli av så är det bra om du har koll på vad du behöver ha med dig.

När du väl hittar en bra deal så blir det lite lättare att ”våga slå till” om du redan har en föraning. Om du ska ha med egen utrustning så ska du se till att den är i fungerande skick så att det inte uppstår några oförutsedda komplikationer när det är dags att åka.

Prata i god tid med de du tänker åka med

Om du ska åka med familj är detta en självklarhet men om du vill åka med några vänner så kan det vara en bra idé att ta upp idén så tidigt som möjligt.

Även om ni inte bestämmer för exakt tidpunkt så är det en fördel om ni har pratat igenom allt så att ni har en gemensam uppfattning om när ni planerar att åka och vilka som är intresserade.

Vi hoppas att ni funnit våra tips när du ska boka resa till Sälen i sista minuten hjälpsamma. Vi ser fram emot ert besök hos oss på Stöten i Sälen!