Ski Lodge i Sälen - Boka idag! - Stöten i Sälen

Ski Lodge i Sälen

Upptäck fördelarna med att bo i vårt lägenhetshotell

Såhär under vintertider är det många som väljer att besöka oss på Stöten för att kunna njuta av Sälens bästa skidåkning. Något som däremot inte är en lika stor självklarhet är hur man ska bo. I denna artikel tänkte vi därför berätta om ett av våra populära boendealternativ – ski lodge. 

Vad är en Ski Lodge?

Som vi nämnde innan så är det många som besöker oss på Stöten i Sälen nu under vintern. Inte minst under jul och nyår, samt sport- och påsklov. Det finns dock dem som inte är allt för säker på hur man ska bo. Ska man välja ski lodge, stuga eller hotell?

Vad är en ski lodge för något egentligen? Stötens ski lodge är ett lägenhetshus där du i din lägenhet för större möjlighet till självhushåll än i ett hotellrum till exempel. Du får däremot många av de fördelar som hotell har på köpet såsom gemensamma utrymmen för skidförvaring till exempel.  

Fördelar med att bo i ski lodge

Alla boenden har sina fördelar, men i denna artikel kommer vi att prata om ett utav dem – vår populära ski lodge. 

Närheten till pist – En stor fördel med vår ski lodge är att den ligger så pass nära pisten. Här har du inte mer än 50 meter till liften, vilket gör att du enkelt kan ta på dig skidutrustningen och skida iväg till backen och någon av våra 47 nedfarter. Visste du att Stöten har Sälenfjällens högsta fallhöjden? 

Närheten till nöjen – Inte nog med att vårt lägenhetshotell ligger nära pisten, så ligger det också ännu närmare till nöjen. Tvärs över torget hittar du nämligen affär, Bistro, restaurang Brasseriet med afterski och nattklubb. Ännu närmare hittar du dessutom bad, spa, gym, skiduthyrning och skidbutik. 

Som hemma fast borta – Något som många uppskattar med att bo i ski lodge är självständigheten. Många beskriver det som att bo hemma fast borta, vilket gör att många föredrar denna typ av boende. I våra lägenhetshotell hittar du nämligen diskmaskin, köksavdelning, kyl/frys, spis, micro, soffa och kabel-tv bland mycket mer.

Friheten – En annan sak som gör att många dras till vårt lägenhetshotell är att de kan parkera bilen just utanför hotellet. Något som underlättar in- och urpackning, samtidigt som det ger en stor frihet att ta bilen och åka iväg någonstans om man önskar det. 

Prisvärt – Något som också är en stor fördel med denna typ av boende är att det är ett väldigt prisvärt alternativ.

Plats för hela familjen – En annan faktor som många uppskattar med ski lodge är att de flesta får plats med hela familjen i en och samma lägenhet. Här hittar du nämligen lägenheter med 4+2 bäddar, samt lägenheter med upp till 8+4 bäddar.

Närheten till grannar – Många familjer som besöker oss på Stöten i Sälen kommer inte ensamma, utan oftast är man 2-3 familjer som åker tillsammans. De flesta uppskattar därför att ta in på vårt lägenhetshotell och bo bredvid varandra.  

Utrustning och faciliteter

När du väljer att bo i vår ski lodge, kan du bland annat njuta av följande utrustning och faciliteter:

 • Gemensam bastu och skidförråd
 • Diskmaskin
 • Köksavdelning
 • Kyl och frys
 • Spis
 • Micro
 • Bäddsoffa
 • Kabel-TV
 • Kaklat golv med golvvärme
 • Pjäxvärmare
 • Torkskåp
 • Trådlöst nätverk

 

Tänk dock på att utrustning och faciliteter kan skifta från rum till rum. Se därför till att läsa vilka faciliteter som ingår i ert rum innan ni bokar. 

Som du märker är fördelarna med att bo i ski lodge många. Ifall du letar efter ett prisvärt boende för hela familjen, som dessutom har närhet till både skidåkning, mat och nöjen, så är vårt lägenhetshotell det rätta boendet för dig. Boka ski lodge i Sälen redan idag!