Så blir skidresan lekande lätt - Stöten i Sälen

Så blir skidresan med barn lekande lätt!

Att resa med barn behöver inte vara svårt!

Att åka iväg på skidsemester med barn innebär förberedelser, planering och inte minst – packning. Med genom en lagom dos planering och smarta förberedelser blir vinterresan den bästa semester en familj kan ha tillsammans. Här är Stötens tips till hur skidsemestern med barn blir smidig!

Rätt klädd - Snåla inte på kläderna. Satsa på kvalitet som barnen kan ärva av varandra vilket också oftast blir billigare i längden. Viktigt är också att kläderna sitter ordentligt. En strumpa som har korvat sig eller underställ som skaver går inte att ordna i backen. Kolla innan! Lager på lager och att använda ullunderställ när det är kallt kan vara avgörande för om dagen blir bra eller en katastrof ...

Tanka energi - Inte minst med barn i backen behövs en smula socker då och då. Här är det inte fel att ge barnen det de tycker är gott. Det är inte läge att tänka på principer. Russin och kexchoklad är klassiker som funkar finemang när energin tryter!

Skola in - Sätt barnen i skidskola! Och dig själv också för den delen. Även om du är en van åkare går det alltid att lära sig mer!

Varför inte överraska den andre föräldern med en parlektion i backen då barnen är på skidskola? Kul, lärorikt och uppskattat! 

 

Chilla! - Med mindre barn finns det ingen anledning att skynda till backen. De orkar ändå inte med en hel dags åkning. Se istället till att mjukstarta med sovmorgon, ordentlig frukost och lek. 

Stuva smart - Börja planera packningen i god tid och se till att ha bilen färdigpackad redan dagen innan avfärd. Samtliga av Stötens boenden har parkerings- möjligheter i princip utanför dörren. Slipp kånka packning och pjäxbagar några längre sträckor! 

Dra till fjällen - Våga ta med barnen ända upp på fjällets topp, för en än mer minnesvärd skidupplevelse! För vyerna och de lååååånga åken. Många partier är faktiskt inte ett dugg brantare än barnbackarna. Kolla färgmarkeringarna först bara!

Håll säkerhetsavstånd - Åk bredvid eller snett bakom dina barn när ni åker tillsammans i backen. Avstå lusten att svischa iväg själv i eget tempo, för att sedan vänta in barnen när de åker ikapp. Det är nämligen skidjobbigt att kravla sig de där 200 metrarna tillbaka uppför backen till barnet som ramlat. Och barn ramlar – ofta. Och då tycker de inte om att vänta. 

Vi hoppas att ni fått några lärorika tips och att ni nu är redo att avnjuta en skidsemester i Stöten i Sälen. Här finns skidbackar och underhållning som håller hela familjen sysselsatt under skidsemestern!