Skidresor till Sälen - förmånliga erbjudanden - Stöten

Skidresor till Sälen

En resa som aldrig glöms bort

Är du sugen på att boka in en skidresa till Sälen? Då har du kommit helt rätt. Ett besök hos oss i Stöten i Sälen är något som uppskattas av hela familjen – oavsett ålder!

Paketresa till Sälen

För oss på Stöten är det viktigt att du och din familj ska få en trivsam vistelse i Sälen. För att få just detta och även komma undan med bästa möjliga pris, lönar det sig oftast att boka en paketresa som inkluderar både boende, liftkort och aktiviteter.

Under året har vi oftast många erbjudanden och paketresor till rabatterade priser. Håll utkik på vår erbjudandesida för att hitta aktuella erbjudanden - boka din resa redan idag!

Sälens bästa skidåkning

Precis som namnet antyder så är just skidåkningen en prioritet för många som åker på en skidresa. Något som många däremot upplever som en svårighet är att hitta en skidanläggning där det finns något som tilltalar hela familjen. 

Ifall du har småbarn önskar du troligtvis att det finns enklare backar där de kan lära sig att åka skidor. Om du däremot har barn i tonårsåldern kanske de vill åka till en skidanläggning med mycket hopp, rails och andra hinder. Sen är det ju en fördel om man kan tänka på sig själv litegrann och kanske önskar man sig då en lite svårare backe.

När du väljer att åka till oss i Stöten i Sälen får du just detta. Hos oss finns nämligen 47 skidbackar med olika svårighetsgrader. Här hittar du både pulkbackar för de absolut minsta barnen, mycket lätta packar som är perfekt när det är dags att lära sig åka skidor samt svårare backar som passar de mer erfarna åkarna.

Inför säsongen 18/19 introducerade vi en helt ny backe, vilken också är Sälens längsta. Den nya nedfarten utgår ifrån Vargy Express och är hela 3060 meter lång. Det blir en magisk upplevelse längst varierad terräng!

En stor fördel med Stöten är att vårt barnområde sträcker sig ända från botten upp till toppen vid Mormors störtlopp, vilket gör att även de minsta kan cruisa ner hela vägen och inte bara i korta småbackar längst ner.

Inte nog med detta så kan ni även njuta av Stöten Adventure – ett område med åtta roliga äventyrsbanor som passar hela familjen. Här hittar du:

Stöten cross – En rolig och utmanande skicross-bana som innehåller både hopp och terrängvågor. 

Speed Freak – En rolig och fartfylld tävlingsbana. Perfekt för att utmana familjen, men också något för den framtida Ingemar Stenmark.

Stöten Snowpark – Här kan du glida runt bland hopp, rails och boxar, vilket uppskattas bland många tonåringar. 

Jibbarena – En rolig park i miniformat.

Side by side – På denna bana kan du utmana både familj och vänner i parallellslalom.

Vargys äventyrsbana – Vår maskot Vargys egna och spännande skogsslinga.

Selftimer – Det senaste tillskottet i Stöten Adventure. Precis som namnet antyder är det en selftimer-bana där du kan utmana pojk- eller flickvännen, syrran, brorsan, morsan, bästa kompisen eller kollegan.

Som du märker så finns det något för alla hos oss på Stöten och det är även därför vi vågar påstå att vi har Sälens bästa skidåkning!

Längdskidor

För den hurtige som även vill passa på att få lite motion efter en dag i skidbacken så erbjuder vi dessutom 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate. Våra spår är hela sex meter breda och utgår från fyra olika spårcentraler vid Stöten Ranch, Skidtorget, Soltorget och Kronoparken. På så sätt är de alltid lättillgängliga när längdåkningssuget sätter sig in.

Roliga aktiviteter utanför backen

En skidresa till Stöten i Sälen innebär så mycket mer än att åka skidor. Här finns många andra roliga aktiviteter som man kan passa på att prova under skidresan. Det finns naturligtvis hundspann, som tar en med på en mysig tur. Man kan åka på skotersafari och upptäcka det vackra fjällandskapet. En garanterat oförglömlig tur!

Är man sugen på att köra lite fyrhjulsdriven bil på en offroadbana kan man provköra Suzuki 4x4. När man känner sig nöjd med utomhus aktiviteterna finns där avkopplande spa, bad och bastu. Varför inte boka en härlig spabehandling för att ge kroppen ny energi?

Här finns även bowling och GameZone där man kan utmana varandra på spel eller bara hänga med andra likasinnade. Afterski är ett måste och för de som orkar finns det också en populär nattklubb. 

Mat i världsklass 

God mat är lika viktigt som bra skidåkning och en skidresa utan god mat är ingen bra resa. I Stöten hittar du därför många bra och varierade restauranger. Ta Tyrolerladan som serverar Österrike-inspirerad mat, eller varför inte prova Vildmarkskåtan med äkta vildmarkskänsla?

Du hittar också Brasseriet och Jaktstugan med smaskiga hamburgare och smörgåsar. Men missa inte att prova svensk hederlig husmanskost hos Älvans Restaurang & Café på Skidtorget. Oavsett vilket mål på dagen det är, frukost, lunch eller middag, så finns här alltid något som passar alla. 

Bo bekvämt i en äkta Sälenstuga 

En av de bästa upplevelserna må väl ändå vara att komma hem till en varm och skön stuga efter en lång dag i skidbacken, följt av lite förstklassig mat. Hos oss hittar du därför ett stort utbud av stugor – både mindre och prisvärda, samt stora och lyxiga!

Om du vill läsa mer om våra olika stugor och stugområden, kan du med fördel läsa vår artikel om hur det är att hyra stuga i Sälen

Vi hoppas att du nu har gott om inspiration och är redo att besöka oss på Stöten i Sälen tillsammans med familjen. Visste du att var tredje svensk väljer Sälen som destination för skidsemestern?