Allt du vill veta inför en skidsemester med barn

Allt du vill veta inför en skidsemester med barn

Så blir det en lyckad familjesemester

Varm choklad, fluffig pudersnö och en härlig tid tillsammans med familjen, det är vad en skidsemester med barnen ska vara! I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa tips för att er semester ska bli så lyckad som möjligt.

Familjevänlig skidort

Att åka på skidsemester med barnen kan vara både pirrigt och förväntansfullt, för såväl föräldrar som barn. Många tänker kanske att det krävs mycket mer planering för en skidsemester med barnen än när ni åker själva. Men det är inte riktigt sant, och låt oss vara ärliga - hur mycket ni än planerar så kommer det aldrig bli som ni tänkt er (det brukar bli ännu bättre).

Hos oss i Stöten hittar du massor av skojiga aktiviteter för både stora och små. Nedan delar vi med oss av allt du kan tänkas vilja veta för att din skidsemester med barnen ska bli så lyckad som möjligt. 

 • Junior weeks - Passa på att komma till oss under våra Junior weeks. Då får alla barn vara med helt gratis på alla aktiviteter!  
 • Häng med till Vargys värld! - Alla barn som är mellan 3-8 år kan hänga med Vargy. Massor av lek, mys och bus helt utan störiga föräldrar!
 • En dag på badhuset - Det kan vara skönt att bryta av all skidåkning med en dag på Vattufjäll badhus.
 • Utmana varandra i spelhallen - I Gamezone hittar du sportaktiviteter och roliga spel för alla åldrar. Hitta nya vänner eller utmana hela familjen. Vem av er är egentligen bäst på bordtennis?

Tips: Spana in alla roliga aktiviteter som händer under just din vistelse!

Så klär du barnen i vinterkylan

Ingen mår bra av att frysa, och speciellt inte små barn. De kan dessutom ha svårt att själv berätta ifall de behöver en extra strumpa eller om de behöver värma händerna. Genom att klä dem på absolut bästa sätt minskar du risken för sura miner rejält!

Under riktigt kyliga dagar bör du se till att hela familjen klär sig i lager-på-lager principen. Med hjälp av nedanstående tre lager kommer ni inte bara att hålla er varma utan även torra och glada:

 1.  Värmande
 2.  Fukttransporterande
 3.  Vind och vattenavvisande
 1. Närmast kroppen - Närmast kroppen vill du välja ett underställ, sockar, mössa och fingervantar som både håller värmen och transporterar fukt. Förslagsvis bör du välja material som är tillverkade i ull.
 2.  Under jackan, över understället - Nästa lager ska bäras under ytterkläderna men över understället, alltså tröja och byxor. Syftet är att du ska kunna ta av dig det här lagret om det blir för varmt, men det ska även hjälpa till att transportera fukt. Vi rekommenderar därför att du väljer kläder som består av fleece eller syntet
 3.  Ytterkläderna - Det yttersta lagret ska skydda mot både vind och vatten, samtidigt som det är det sista lagret som ska se till att du håller dig varm. Välj därför gärna ytterkläder som är tillverkade i Gore-Tex och har goda möjligheter till ventilation. Praktiska dragkedjor är en fördel så att du slipper ta av dig vantarna.

Tips: Hyr din utrustning direkt i vår skidbod.

 

Några sista tips

Avslutningsvis vill vi bara passa på att dela med oss av några sista tips som kommer underlätta er skidsemester massor:

 • Det gör ingenting om ni glömt något hemma - Oavsett om det är favoritgosedjuret, de bästa vantarna eller hela skidutrustningen som glömdes hemma så behöver ni inte oroa er. Hos oss i Stöten finns allt som ni någonsin kan tänkas behöva. Prata bara med oss så löser det sig. 
 • Kom ihåg att det är semester - Tillåt er att slappna av. På semestern får man äta godis på andra dagar än lördag, man måste inte sova klockan 21 och det är helt okej att lyxa till med snabbmat. Kom ihåg att ha semester!
 • Ge varandra utrymme - Även om ni hade sett fram emot att få komma hem till stugan efter en heldag i backen och bara mysa kanske det inte uppskattas av alla. Det är heller inte säkert att barnen vill åka med er i backen - eller att ni vill åka i barnbacken. Därför är det viktigt att ni ger varandra utrymme att vara själva! Barnen kan exempel leka med Vargy så att föräldrarna får vara själva en dag.

Tips: Boka in en lektion på vår skidskola!

Där har du det, allt du behöver veta inför en skidsemester med barnen! Vi är nu helt övertygade om att ni kommer få en fantastisk semester tillsammans. Boka erat boende idag eller tveka inte att kontakta oss om du har några frågor! Ha så skoj så ses vi i backen.