7 tips på roliga teamaktiviteter

Skapa en starkare gruppkänsla på ett roligt sätt!

Oavsett om ni arbetet tillsammans i många år eller också fått nya kollegor, är teamaktiviteter alltid ett bra sätt att skapa en starkare gruppkänsla samtidigt som det är väldigt roligt. Det gör även att ni som grupp lär er att samarbete på ett bättre sätt. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av 7 tips på roliga teamaktiviteter! 

Målet med teamaktiviteter 

Teamaktiviteter, teambuilding eller bara kul aktiviteter med jobbet. Kärt barn har många namn, men de har alla samma mål och funktion för er arbetsplats. Målet med dessa aktiviteter och övningar är, som nämnts tidigare, att skapa en starkare gruppkänsla, öka samarbetsförmågan, samt lära känna varandra bättre. Detta gäller för såväl den egna gruppen, men även mellan olika avdelningar på arbetsplatsen. 

En del företag som besöker oss på Stöten i Sälen föredrar att genomföra aktiviteter som snöskovandring, skotersafari eller hundspann, medan andra föredrar att göra mer klassiska teambuilding övningar. Hos oss går det dock även självklart att kombinera både och! 

Svetsa samman gänget i Stöten! 

Om du vill skapa ny energi i företaget och svetsa samman gänget i en unik miljö, passar det utmärkt att göra i Stötens storslagna och unika fjällmiljö. Hos oss har ni möjlighet att genomföra såväl konferenser som roliga aktiviteter, vilket garanterat uppskattas av hela gruppen!

Vid ett besök i Stöten har ni även möjlighet välja bland våra färdiga upplägg som innehåller de för tillfället mest populära upplevelserna bland våra företagsgrupper, samt en mängd olika konferenslokaler. Hittar du inte det du söker så behöver du inte vara orolig, vi har möjlighet att skräddarsy vistelsen efter era behov! 

En konferens i Stöten innebär:

 • Sälens bästa skidåkning
 • Närhet till allt
 • Genuin sammanhållning
 • Boende som passar just er
 • Konferenslokaler för upp till 300 personer
 • Roliga och unika aktiviteter
 • Personligt värdskap

Unika och roliga teamaktiviteter

Under ert besök hos oss kan ni genomföra en mängd olika unika och roliga aktiviteter som exempelvis:

 • Hundspann
 • Skotersafari
 • Snöskovandring
 • Isfiske
 • Matlagningsaktivitet
 • Lagutmaningen
 • Mitt i prick

Hundspann 

För de som drömt om ett äkta fjälläventyr bland vilda skogar och öppna fjällvyer, är hundspann ett måste. Under denna tur färdas man 2–3 personer per spann och susar fram genom Sälenfjällen, dess vackra vyer och dess totala tystnad. Det enda som hörs är hundarnas tassande i snön. Kort och gott en riktig vinterdröm ute i det fria! 

Skotersafari

Även skotersafari är en perfekt aktivitet för de som vill uppleva storslagna och vackra vidder uppe på fjället. Den unika kombinationen av både fart och spänning i en vacker miljö, har även gjort skotersafari till en av våra mest populära aktiviteter bland företagsgrupper.

Snöskovandring

Likaså snöskovandring hör till de aktiviteter som anses vara en riktig vinterdröm som bjuder på en trivsam vandring ute i vildmarken. Under denna tur kommer ni att vandra längs kalfjället och dess mäktiga vyer över både svenska och norska fjäll. Det går även alldeles utmärkt att kombinera turen med välsmakande mat som tillagas direkt över öppen eld.

För de äventyrliga går det även att genomföra vandringen under kvällstid med pannlampa eller fackla, vilket garanterat kommer att skapa minnen för livet. Under denna genuina vandringstur går vi utmed skoterspåret, genom trollskog och upp på det mäktiga kalfjället. 

Isfiske

Till de allra klassiska aktiviteterna hör självklart isfiske, en lugn och stillsam teamaktivitet som garanterat alla kan delta i, oavsett erfarenhet. Även isfisket kan med fördel kombineras med en välsmakande måltid ute i det fria! 

Matlagningsaktivitet

Matlagningsaktiviteter är någonting som ökat i intresse under de senaste åren. Troligtvis för att det är en aktivitet som många känner sig bekväm med samtidigt som du lär känna dina kollegor på ett naturligt och avslappnat sätt.

Vanligtvis brukar företaget dela upp sig i två olika grupper som får samma ingredienser som de sedan, med hjälp av en proffskock, ska tillaga en smarrig måltid utav. Önskar ni dessutom passande dryck till er middag har vi även möjlighet att komponera ihop ett vinpaket. 

Lagutmaningen

Unika upplevelser i all ära, men ibland kan det även vara en rolig idé att kombinera dessa med mer klassiska teambuilding övningar. I aktiviteten Lagutmaningen har vi därför samlat enkla, kluriga och roliga utmaningar som garanterat hjälper till att stärka er samarbetsförmåga.

Lagutmaningen fungerar utmärkt att genomföra som bensträckare under kaffepausen eller också som en halvdagsaktivitet! 

Mitt i prick 

Om ni vill sätta er träffsäkerhet på prov, passar vår aktivitet Mitt i prick alldeles utmärkt. Här får ni nämligen möjlighet att testa en mängd olika roliga aktiviteter som att kasta yxa, springskytte med blåsrör, miniskidskytte med luftgevär och knivkastning. 

Som du märker finns det hos oss teamaktiviteter som passar alla typer av företag och personer. Efter er vistelse kommer ni med säkerhet att lämna med ett leende på läpparna, samt en starkare sammanhållning i gruppen. En sammanhållen grupp som är full med energi och redo att tackla nya utmaningar!