Tips på roliga utomhusaktiviteter för barn - Stöten i Sälen

Tips på roliga utomhusaktiviteter

För både barn och vuxna!

Att spendera tid i skidbacken är bland det bästa som finns, men varför inte kombinera skidåkandet med andra roliga utomhusaktiviteter? Här delar vi med oss av våra bästa aktiviteter som passar perfekt under din vistelse i Stöten i Sälen!

Roliga aktiviteter för vuxna 

När du väljer att besöka Stöten så hittar du garanterat aktiviteter som passar för hela familjen, men ibland kanske man vill hitta på någonting på egen hand. Varför inte låta barnen leka och umgås med andra vänner i Varglyan, medan ni prövar på någon av våra roliga aktiviteter.

Suzuki 4x4 center

Om du känner dig redo för en fartfylld utmaning, kan du med fördel besöka vårt Suzuki 4x4 center. Här får du möjligheten att provköra en Suzuki med fyrhjulsdrift i vår unika Offroadbana, samt på vintervägarna runt området. En fartfylld och rolig aktivitet som garanterat förgyller vilken vinterdag som helst! 

Åk hundspann 

Om du vill uppleva Sälens vackra fjällnatur, kan du med fördel hänga med på någon av våra hundspannsturer. Åk själv eller ihop med ditt sällskap och en hundförare, valet är upp till dig! 

Att åka hundspann är en otroligt rolig och unik upplevelse som ger dig möjligheten att se en helt annan del av Sälen. Känslan av att susa fram på nyfallen snö en solig vinterdag och se ut över den vackra naturen är svårslaget. Välj att åka på en kortare dagstur eller skräddarsy din egna långtur. 

Skotersafari 

Att följa med på skotersafari är något som också kan göras tillsammans med hela familjen eller på egen hand. Under soliga vinterdagar åker vi upp på fjället där du får njuta av en mäktig utsikt och vacker natur. Under de dagar som solen lyser med sin frånvaro och vädret är sämre åker vi istället genom mysiga myrmarker och skog. 

För dig som vill åka på ett eget skoteräventyr går det även alldeles utmärkt att hyra en skoter under en hel- eller halvdag. Perfekt om du vill stanna längre på fjällen eller också köra i egen takt. Vi ger dig gärna tips på vackra ställen att besöka under din tur!

Vinteraktiviteter för barn 

Självklart kan barnen följa med på ovanstående aktiviteter, men ibland kanske de vill göra någonting annat tillsammans med andra barn! 

Vargklubben 

Vargklubben är barnens egna klubb där de får umgås med vår maskot Vargy och andra barn som också är på besök i Sälen. Här händer alltid en massa skoj som lekar, pyssel, skidtävlingar, barnens afterski, skattjakt och en mängd andra aktiviteter som uppskattas av barn mellan 3 och 8 år.

Här finns det även gott om lugnare aktiviteter för de barn som bara vill koppla av en stund. Tillsammans med Vargy kollar vi film, läser bok, hittar på massor av Vargybus och ibland vill även Vargy baka. 

Åk pulka

Om barnen vill göra av med lite extra energi, kan ni med fördel ta med er pulka, stjärtlapp eller madrass till någon av våra barnområden. Något som också är perfekt för de lite mindre barnen som åker skidor för första gången eller kanske inte börjat att åka skidor ännu. 

Bygg snögubbar

Under varmare dagar är chansen till kramsnö stor och under eftermiddagar och kvällar kanske barnen vill leka utanför stugan. Vad passar då bättre än att bygga snögubbar? Varför inte göra det till en tävling och se vem som bygger Stötens största snögubbe? Här är det endast fantasin som sätter gränser!

Som du märker finns det gott om aktiviteter för både barn och vuxna hos oss på Stöten i Sälen. Något som garanterar en oförglömlig upplevelse som familjen sent kommer att glömma!