Vad händer i Sälen?

Vi rustar inför kommande säsong!

Äntligen börjar det vankas skidsäsong och på Stöten i Sälen är vi självklart väldigt exalterade för detta. Vi rustar oss för ytterligare en succésäsong och tro oss - det kommer att hända mycket när säsongen inleds i mitten av december! 

Ännu mer skidåkning

På Stöten har vi länge vågat påstå att vi har Sälens bästa skidåkning. För att kunna fortsätta leva upp till detta har vi inför kommande säsong genomfört flertalet investeringar i vår skidanläggning. När säsongen äntligen sätter igång i mitten av december kommer vi bland mycket annat att inviga Sälens hitintills längsta skidbacke. 

Det blir en hela 3060 meter lång backe som kommer att komplettera våra nuvarande 47 nedfarter perfekt. Den nya backen utgår från fjällets absoluta topp och tar dig sedan genom sagolika skogspartier i varierande terräng. Oroa dig inte, backen har en grön lutning vilket gör att ännu fler kommer att kunna avnjuta denna fantastiska skidupplevelse! 

Inte nog med detta så har vi även kompletterat anläggningen med en ny knapplift. Liften tar dig till en ny nedfart som även den har en grön lutning. Vårt tidigare rullband kommer också att flyttas för att ge plats åt ett nytt, längre band. Det nya bandet är därtill utrustat med både väggar och tak i plexiglas, vilket gör att ännu fler skiddebutanter kan pröva sina vingar.

Utökat boende- och serviceutbud   

För att möta den stora efterfrågan har vi också utökat områdena Pistbyn, Nordklint och Soltorgsbyn som nu ger plats åt ytterligare 800 gäster. Vi har dessutom lagt till två extra vistelseperioder, vilket bidrar till ökade valmöjligheter för dig besökare. De nya perioderna är onsdag till lördag, samt lördag till onsdag. 

Inte nog med att flertalet nuvarande områden har utökats, inviger vi även en helt ny skilodge på Stötenområdet -  Mountain Lodge Stöten. Här hittar du hela 26 dubbelrum, konferenslokal, pianobar med vedugnsbakad pizza, samt en tvåvånings restaurang som ger plats åt 200 matgäster.

Även vår populäraste restaurang Brasseriet har fått sig en rejäl uppfräschning tillsammans med Bistron och Tipi bar. De gamla möblerna har fått tacka för sig och som ersättning har en ny, fräsch möbeluppsättning tillkommit. Det nya möblemanget går i en naturlig färgskala som passar utmärkt i vår fjällmiljö. Detta är bara några av nyheterna för säsongen 2018/2019!

Mycket mer är att vänta…

Allt detta och mycket mer är att vänta under den kommande skidsäsongen som drar igång med en invigningshelg den 13 december. Under vår Grand Opening kan du förvänta dig fullt av aktiviteter både i och utanför skidbacken!

Självklart är vi också tillbaka med alla favoriter från tidigare säsonger: hundspann, skotersafari, bad och bastu, bowling, spa och relax, gamezone, vargklubben och afterski bland mycket mer. Givetvis står även vår engagerade personal redo att bjuda på matupplevelser i världsklass.

Som du märker händer det just nu mycket hos oss på Stöten i Sälen och vi taggade till tänderna inför den kommande skidsäsongen. Vi hoppas att du är lika exalterade som oss – boka din vistelse redan idag!