13 saker som du kan göra på sommaren - Stöten i Sälen

Vad kan man göra på sommaren?

13 tips på roliga sommaraktiviteter!

Den svenska sommaren är en alldeles fantastisk tid som bjuder på många aktivitetsmöjligheter, både i Sälen och resten av Sverige. Vi tänkte därför dela med oss av 13 roliga sommaraktiviteter som går att avnjuta både hos oss på Stöten i Sälen, samt i andra delar av landet! 

13 roliga saker att göra i sommar

Trots att de flesta familjer vallfärdar till oss på Stöten i Sälen under vintertid, har vi också många som vill uppleva den svenska fjällvärlden under sommaren. Nedan tänkte vi därför dela med oss av våra bästa sommaraktiviteter: 

Bada – Vad är egentligen en sommar ifall man inte får avnjuta några svalkande dopp i hav eller sjö? I närheten av vår anläggning hittar du många fina badplatser som passar perfekt att besöka när solen blir lite för påtaglig.

Vandra – En annan populär sommaraktivitet är att vandra, vilket Sälen definitivt bjuder in till. När du besöker oss befinner du dig mitt i den svenska fjällvärlden, omgiven av storslagna vyer och djupa skogar. Vår personal tipsar dig gärna om de bästa vandringsstråken!

Cykla – För dig som hellre använder benen på annat sätt, passar det också alldeles utmärkt at motionscykla under din vistelse i Sälen. Här finns långa och fina vägar med lite trafik, vilka tar dig igenom ett fantastiskt fint landskap!

Åk rullskidor – Är det dags att träna inför vinterns vasalopp? Då kan du med fördel ta med dig rullskidorna och öva på det efter de fina vägarna.

Gör en tipsrunda – Åker ni på semester tillsammans med barnen? Varför inte göra er egen tipsrunda utomhus? Det blir en rolig upplevelse som dessutom ger motion och frisk luft! 

Fiska – Att fiska är en populär aktivitet under såväl sommar som vinter. I närheten av vår anläggning hittar du många fina insjöar som bjuder på många härliga fiskeupplevelser. 

Läs en bok – Sommaren är en tid för avkoppling och reflektion. En tid där du kan samla ny energi inför hösten utmaningar. Slå dig ner i solstolen och njut av en bra bok!

Tälta – Ifall du ska vandra eller bara är sugen på ett äventyr, kan du med fördel ta med dig vänner eller familj och spendera en natt tältandes i skogen. En både rolig och spännande upplevelse som sent kommer att glömmas.

Spela fotboll – Utmana vännerna eller familjen på en rafflande fotbollsmatch!

Spela sällskapsspel – Sommaren är inte enbart en tid för avkoppling, utan också en tid för att umgås med nära och kära. Spendera lite kvalitetstid tillsammans medan ni spelar sällskapsspel.

Picknick – Gör en dagsutflykt någonstans och ta med en välsmakande picknick!

Spela kubb – Traditionella sällskapsspel i all ära, men varför inte utmana vännerna eller familjen i en rafflande match med kubb?! 

Filmmaraton – Sommaren bjuder dock inte bara på fint väder, utan ibland blir det också en hel del regn. Ta på myskläderna och kryp ner i soffan för ett filmmaraton medan regnet smattrar harmoniskt mot fönstret…

Som du märker bjuder sommaren in till både avkopplande och fartfyllda aktiviteter beroende på väder och humör. Vi hoppas att vi ses i Stöten i Sälen - boka ditt sommarboende redan idag!