5 tips på vinteraktiviteter - Stöten i Sälen

5 tips på vinteraktiviteter

Ett besök hos oss på Stöten i Sälen är så mycket mer än bara långa dagar i skidbacken. Här hittar du gott om roliga och spektakulära vinteraktiviteter som uppskattas av hela familjen, både av stor och liten. Låt oss berätta mer om våra unika aktiviteter som kompletterar skidåkningen på ett utmärkt sätt! 

Roliga vinteraktiviteter i Sälen 

Till oss på Stöten vallfärdar årligen tusentals familjer, kompisar och par för att avnjuta Sälens bästa skidåkning. Under besöket upptäcker dock många att det också erbjuds så mycket annat roligt som kompletterar skidåkningen alldeles perfekt. Hos oss kan du bland annat njuta av klassiska vinteraktiviteter som:

  • Skotersafari
  • Hundspann
  • Afterski
  • Suzuki 4x4 center
  • Isfiske 

Skotersafari

Finns det egentligen någon vinteraktivitet som är så pass förknippad med svensk vinter och fjällen som snöskoteråkning? Tveksamt!

På Stöten har du därför möjlighet att åka på en oförglömlig skotersafari som tar dig igenom djupa skogar och mäktiga fjäll som bjuder på vidsträckta vyer över både svenska och norska fjäll. En upplevelse som garanterat inte kommer att glömmas bort i första laget! 

De guidade turerna genomförs tillsammans med en erfaren ledare som ser till att du kan känna dig trygg. Under goda väderförhållanden går turen upp på det imponerande Granfjället och under sämre förhållanden åker vi i skog och myrar nedanför

Känner du däremot att du och familjen vill åka ut på ert egna lilla skoteräventyr, går det även utmärkt att hyra en egen skoter över dagen. Valet är upp till dig! 

Hundspann

Vill du susa fram i skog och mark men föredrar att göra det på ett ännu traditionellare sätt, kan du med fördel testa på hundspann. Under dessa turer får du uppleva en unik aktivitet som är få förunnat. Flyg fram över nyfallen snö i en vacker fjällmiljö, antingen själv eller också ihop med familj och hundförare.

Om ni är ett sällskap och önskar att åka på en längre tur än de som erbjudas, har vi även möjlighet att skräddarsy turer som passar just era behov! 

Afterski

Afterski är så starkt förknippat med skidåkning att det måste räknas som en vinteraktivitet, i alla fall hos oss på Stöten. På vår Afterski kan du njuta av en avslappnande stund efter skidåkningen och innan duschen.

Under de allra kallaste vintermånaderna dukar vi upp för en stämningsfull afton inomhus i Brasseriet. När solens strålar däremot börjar värma på senvintern flyttar vi ut på terrassen. En minst sagt härlig aktivitet som bara måste upplevas! 

Suzuki 4x4 center 

Även för den biltokige finns det också en härlig vinteraktivitet som stillar hungern – Suzuki 4x4 center. Här har du nämligen möjlighet att testköra den senaste fyrhjulsdrivna modellen från Suzuki. Det sker däremot inte på någon vanlig väg, utan på vår offroadbana! Självklart går det dock även alldeles utmärkt att provköra bilen på Stöten-området.

Isfiske 

En annan populär aktivitet för riktiga fiskeentusiaster är isfiske eller pimpling som det också kan kallas. I närheten av vår anläggning finns det nämligen gott om insjöar som är populära för isfiske under vintertid.

Intresserad av att lära dig mer? Läs då vår tidigare artikel Isfiske i Sälen.

Som du märker finns det en hel uppsjö av fantastiska vinteraktiviteter att ägna sig åt hos oss på Stöten i Sälen. Under en vistelse kommer du garanterat inte sitta rastlös!