Weekend i fjällen - Boka idag! - Stöten i Sälen

Weekend i fjällen

En kort men fartfylld weekend

Att spendera en weekend i fjällen är en upplevelse som sent kommer glömmas. Ta med dig hela familjen och njut av en kortare, men än fartfylldare weekend som fylls med skidåkning, god mat, förstklassigt boende och andra roliga aktiviteter för både stora och små. Välkommen till Stöten i Sälen!

Ibland händer det att tiden inte räcker till för en längre skidsemester, eller också vill man hinna med så mycket som möjligt under ledigheten. Oavsett vilket så kan en weekend i fjällen vara minst lika händelserik som en längre vistelse. I alla fall om du väljer att besöka oss på Stöten. Här finns nämligen något för alla! 

Skidåkning för hela familjen

Som nämnts ovan så erbjuder vi något för hela familjen och hos oss finns det hela 47 backar att välja mellan. Allt ifrån pulkabackar för de allra minsta barnen till lättare skidbackar för de som precis ska lära sig att åka. Självklart finns det även svårare nedfarter som passar lite mer erfarna åkare, samt spännande parker för de som gillar hopp, rails och boxar. 

Stöten Snowpark är skapad tillsammans med Snowpark Consulting som har byggt banor och hopp för snowboardvärldscupen under flera världsmästerskap. Senast byggde man bland annat slopestylebanan för OS i Sochi. Här finns alltså hopp i världsklass, både lite lättare och svårare beroende på erfarenhet. 

För dig som även vill motionera efter en dag i backen finns det även 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate. Våra spår är hela sex meter breda och kan enkelt nås från antingen Stöten Ranch, Skidtorget, Soltorget eller Kronoparken. Vill du få det bästa av två världar och njuta av både längdskidåkning och en 360-gradig utsikt över både svenska och norska fjäll, erbjuder vi även två skidspår uppe på kalfjället.

Mat från alla världens hörn

Att spendera långa dagar i skidbacken är dock svårt utan bra och god mat. Hos Stöten i Sälen hittar du därför gott om restauranger och matställen som faller alla i smaken.

Oavsett om du letar efter något enkelt som mackor, pizza, hamburgare, våfflor eller också vilt, smakfulla rätter från det österrikiska köket eller en perfekt tillagad entrecote. På dagarna hittar du goda luncher och på kvällarna serveras mysigare á la carte. I Stöten är det som sagt nära till allt! 

Roliga aktiviteter

För att få ut det mesta av din weekend kanske du även vill varva skidåkningen med spännande fjälläventyr. Vad sägs om hundspann, skotersafari eller provkörning i Suzuki 4x4? Eller kanske vill du slappna av med en spabehandling, bad, bastu? Allt detta och lite till går att göra i Stöten!

Har du tur kanske du även hinner med att utmana familjen eller vännerna i en bowlingmatch på Vattufjäll. 

Lyxigt eller prisvärt – valet är upp till dig 

Efter en dag fylld med Sälens bästa skidåkning, fartfyllda aktiviteter och förstklassig mat är det skönt att landa och koppla av i en bekväm säng. Vi erbjuder därför en mängd olika boendealternativ som faller alla i smaken, oavsett om du letar efter något lyxigt eller mer prisvärt.

Här finns allt ifrån billigare och enklare stugor till stora och lyxiga stugor med jacuzzi, samt bekvämt hotell och prisvärd ski lodge. Valet är upp till dig!

Vi hoppas nu att du har gott om information och inspiration inför din weekend i fjällen, för den kommer sent att glömmas. Vi ses i backen!