Din vistelse i Stöten

Din vistelse i Stöten

Information och tips under din vistelse i Stöten

Maxa skidsemestern med våra bästa tips och information under din vistelse här i Stöten.

Aktiviteter och händelser

Missa inget av allt skoj som händer i Stöten under din vistelse här. Klicka här för att se veckans program!

Aktuell driftsinformation

Håll dig uppdaterad om all aktuell driftsinformation. Här kan du se status på backar, liftar, längdspår, väder, snödjup och få en daglig lägesrapport från vår skidpatrull.

Liftarnas öppettider

Under säsongen 2021/2022 har liftarna följande öppettider:

  • Vecka 49-3: 9:00-15:30
  • Vecka 4-5: 9:00-16:00
  • Vecka 6-16: 9:00-16:30

World Cup backen är öppen varje dag till klockan 18:00, med undantag på julafton då alla våra liftar stänger 15:30. Vi har morgonskidåkning varje tisdag och fredag kl. 7:30-9:00 och kvällsskidåkning varje onsdag och lördag kl. 18:00-20:00.

Tänk på att våra transportliftar stänger samma tid som övriga liftar, så att ni har detta i åtanke när ni planerar er tur tillbaka till stugan.

Stötens pistkarta

Här hittar du vår pistkarta över Stöten. På pistkartan hittar du förutom backar och liftar även grillplatser, värmestugor, sjukvårdsstationer och våra spårcentraler samt mycket mer.

Appen Stöten Food & Drinks

Du har väl inte missat att ladda ner vår app Stöten Food & Drinks? I appen beställer och betalar du smidigt lunch på alla våra restauranger samt take away kvällstid. Ladda ner appen till din smartphone här!

Längdskidåkning i Stöten

Här hittar du information om våra längdspår, vallabodar och våra bästa tips för dig som längdåkare. I Stöten har du tillgång till 45 km längdspår fördelat mellan sex olika spår, både på fjället och i dalen.

Stötens skidskola

Här hittar du information om vår skidskola. Skidskolans mötesplats ligger på Soltorget, vid backen Vargen, markerat med "D" på pistkartan. Ni kan med hjälp av vårt liftsystem ta er till skidskolans mötesplats, men väljer ni att ta bilen finns även parkeringsplatser i närheten av Soltorget.

Kontantfri anläggning

Cash is not king! Notera att hela Stöten i Sälen AB numea är en kontantfri anläggning.

Wifi

I Stöten har vi ett gratis wifi som ni mer än gärna får använda er av när ni befinner er i anläggningen - Stoten Public. En del av våra boenden har tillgång till detta nätverk och om det gäller just ditt boende ska du se en wifi-symbol på boendesidan här på stoten.se. I vissa av våra s.k. förmedlade boenden har stugägaren själv valt att installera wifi, men detta är inget som vi på Stöten ansvarar för. 

Elbilsladdning

Laddning av elbil sker endast på anvisade platser och en del boende erbjuder laddstolpar. Om ditt boende inte har egen laddstolpe hänvisar vi till parkeringen utanför Tempo på Stötentorget. Här kan du ladda din elbil med hjälp av appen EasyPark

Läkare och apotek

Nedanför Tyrolerladan på Stötentorget finns vår läkarmottagning där du under vardagar kan träffa läkare. Aktuella öppettider för vår läkarmottagning hittar du här. Vid behov av att träffa vårdpersonal utanför mottagningens öppettider hänvisar vi till Vårdcentral Sälen.

I huvudreceptionen samt på vår matbutik Tempo finner ni ett urval av receptfria läkemedel. Behöver ni uppsöka apotek, hänvisar vi er till Kronans Apotek som ligger i Centrumhuset i Sälen by.

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns på följande platser i anläggningen:

  • Receptionen - i ett värmeskåp ut mot parkeringen, tillgänglig dygnet runt.
  • Skidtorget - i värmestugan, tillgänglig under liftens öppettider.
  • Vattufjäll - innanför entrén, tillgänglig under Vattufjälls öppettider.
  • Soltorget - Vargy Express lifthus (dalstationen), tillgänglig under liftens öppettider.

Mataffär

Tempo är Stötens lokala mataffär på 400 kvm som ligger på Stötentorget mitt i Stöten. Här finns ett välsorterat utbud och allt du kan tänkas behöva för en härlig skidsemester. Aktuella öppettider för Tempo hittar du här här.

Utcheckning och avresestäd

Här hittar du all nödvändig information angående avresestäd samt rutiner för utcheckning.

Vad händer om jag tappar en nyckel eller ett SkiPass?

Vi hjälper dig! Läs mer om våra rutiner här.

Ordningsregler

För allas trivsel och välmående gäller följande ordningsregler vid vistelse i Stöten. Du kan läsa mer om dessa här!