Vårskidåkning

Upplev den femte årstiden - njut av vårvintern i fjällen!

Dagarna blir längre, temperaturen mildare och solens strålar värmer samtidigt som snön ligger kall på fjället. I övergångsperioden mellan vinter och vår uppstår magi i den svenska fjällvärlden - årets femte årstid vårvinter är här.

Månaderna mars och april är vad vi i fjällvärlden kallar vårvinter - och enligt många av oss är det den absolut bästa årstiden för just skidåkning. Kalla nätter ger förutsättningar för goda skidförhållanden samtidigt som temperaturen dagtid håller sig mild och behaglig. Solen tillåter längre skiddagar och våra kroppar börjar återigen få sin välbehövliga dos av D-vitamin.

Krispigt kalla nätter gör att snön är hård och stabil om morgnarna medan den på eftermiddagarna blir sådär slushigt mjuk och härlig. Gillar du att hänga i vår SnowPark är det dessutom en utmärkt tid för parkträning då landningarna är lite extra mjuka och förlåtande tack vare den milda temperaturen.

I Stöten finns inte bara Sälens bästa skidåkning utan också äventyr för alla, från tidig morgon till sen kväll. Vad sägs till exempel om svängig utomhusafterski, Vargklubbsaktiviteter och ett festligt påskfirande?

Se till att säkra de soligaste veckorna på säsongen! Du vet väl att vecka 10-14 dessutom är våra populära veckor för barnfamiljer, Junior Weeks, där barn upp till sex år bland annat får gratis mat, SkiPass, skidskola och skidhyra per betalande vuxen? Det vill du inte missa!

Event i Stöten Adventure

Under vecka 10-13 har vi lite olika event i våra Stöten Adventure-arenor. Läs mer om varje event nedan:

  

 

Se alla vårvintriga erbjudanden här: