Everesting i Stöten

Everesting i Stöten

En vandring mot toppen av Mount Everest, i Stöten

Här kan du följa de tre Stötenmedarbetarna Dan Wennerholm, Emil Johansson och Linnea Nordqvist när de gör ett försök att bestiga 8848 höjdmeter i Stöten. Utmaningen startar kl. 07.00 den 7 november 2020 och beräknas pågå under minst 24 timmar i den folkkära WC backen.

 

07.10- Startskottet har gått och våra bergsklättrare är igång. Fyra stycken krigare for iväg i backen. Ovan nämnda Linnea Nordqvist, Emil Johansson och Dan Wennerholm har fått sällskap av ingen mindre än Linnea Ceder. 

07.30- Ni vet väl om att ni är mer än varmt välkommna att heja på kvartetten? Platsen är GameZone i Stöten.

07.52- Nu har all fyra varit nere och vänt vars två gånger. De börjar bli ganska varma och tackar inte nej till vätskapåfyllning i depån.

08:00- En timme sedan startskottet sköts. Nu har det ljusnat. Vädret är klart till halvklart och vi kan från depån se hela vägen till vändpunkten i WC backen.

Våra kämpar hälsar att det har varit blåsigt och kallt. Vädret har vänt, det är molnigt och friskt..

11:00- Hur går det undrar ni. Viss påverkan kan vi se på kämparna. De kämpar på otroligt bra. Ceder närmar sig sitt mål. Starka åttonde varvet krigar hon sig igenom. Nordqvist traskar på med ett leende på läpparna och är tillsammans med Wennerholm inne på sitt nionde varv. Johansson knatar också på, han sätter snart sitt tioende streck på "antal varv"-tavlan.

11:20- Linnea skickar en stor kram till kusinerna Elsa och Nils från Skåne och tackar för peppandet och hälsningen

11.30- Nu brinner det i grillen och snart ska våre krigare äntligen få en varm snuda (korv).

12:20- Varvtal enligt följande: Wennerholm: 11, Nordqvist: 10, Ceder: 9, Johansson: 12.

12:25- Vi tar pulsen på Emil Johansson, rosig om kinderna och toppen i blick. Han hälsar "full power, don´t do this at home". 

13:00- Pulsen tagen på Dan Wennerholm, han hälsar att "vid något som helst knäproblem, gör inte detta."

13:40- Linneas puls tagen, minst sagt vid liv. Mycket energi finns kvar. Hon hälsar: "key to success är liniment, kroppspuder och buljong.

Throwback till 12:36- Ceder kommer i mål efter tio starka varv i backen och sitt mål uppnått. Med tiden 5:36 har hon traskat hela 20,53 kilometer, 2104 höjdmeter. Vi tackar Linnea för ett grymt deltagande och gratulerar henne till sitt vunna mål, GRYM BRA JOBBAT LINNEA!

14:23- Wennerholm går i mål. Korsbandet berättade för Dan att det räcker. Efter 7 timmar och 23 minuter kommer han ner för backen för femtonde gången. Det har blivit 26,46 kilometer och 3214 höjdmeter. Vi vill tacka Dan för grymt deltagande och gratulera honom till grymma 15 varv!

15:00- Dan kommenterar: "Det var kul, jag är besviken men nöjd".

15:45- Linnéa säger att "nu gör allt ont" -men inte ger hon sig, hon stack iväg på nästa varv.

15:46- Emil meddelar: "känns jävligt bra uppför men förjävligt nedför, han säger sig vara halt och far ner på ett ben. Han hälsar även till morsan Susanne :D

16:25- Emil ger sig in på sitt tjugonde varv med ny taktik. Nu är det tempo upp och baklänges ner för att spara på knäna. Nästa gång han tagit sig ner har han gått halva Mount Everest. Då blir det en paus med lite muskelmassage och påfyllning av energi.

16:30- Linnéa kommer ner för sitt artonde varv med visst humör. Hon känner sig och är starkt bestämd över att "the key to success är att vara en självständig kvinna". KÄMPA PÅ !!!

17:30- Emil kommer in i depån efter sitt tjugoförsta varv. Skorna ryker av direkt och tejpade fötter tittar fram för att tejpas om "min lilltå lägger sig under de andra tårna". Stabilt... -tänker jag..

17:45- Linnéa drar upp dörren "jag vill gråta men jag kan inte"  NU HAR DE GJORT HÄLFTEN, BÅDA TVÅ!!

17:50- "Mina ben har gått från tändstickor till stockar" -Linnéa Nordqvist

21:00- Nordqvist och Johansson kämpar på tappert än. Nordqvist traskar sitt tjugofjärde varv och Johansson sitt tjugosjätte, är det inte VÄLDIGT imponerande? 07:00 gick startskottet, det är 14 timmar sedan... WOW!

21:17- Emil checkar in i depån efter sitt tjugosjätte varv. "Det känns som att träningen börjar nu på riktigt, pannbensträningen är igång".

21:20- Nordqvist checkar in och drar sitt tjugofjärde streck på tavlan, springer in på dass, kommer ut nysketen och glad: "3 kilo lättare. Jag känner mig stark, hoppfull. David Goggins ljudbok, can´t hurt me, värktabletter och liniment."

21:40- Både Nordqvist och Johansson håller ett gott humör. Vilket driv, vilken glöd, VILKET PSYKE!!

00:19- Sista uppdateringen innan reportern håller natt. Både Linnéa och Emil är i full gång. De har fått i sig nygrillad snuda (minns ni? -korv) och gett sig iväg igen. Linnéa satte iväg på sitt tjugoåttonde varv. Emil på sitt trettionde. WOW ALLTSÅ!!! -Vi hörs innan målgången, sov gott!! 

07:00- God morgon på er! Idag är det söndag. Nu är det 24 timmar sedan startskottet sköts och HUR GÅR DET?? -undrar ni såklart. Såhär är det, de vinglar och benen har bytt form. De ser inte ut som de gjorde för 24 tmmar sedan när det bar iväg. Norqvist har 50% av ett varv kvar tills hon genomfört 35 varv. Johansson har ungerfär 75% av ett varv kvar tills han HAR NÅTT 8848 höjdmeter!!!!!

07:10- Nu har de gett sig iväg igen. Vädret är strålande, friskt, nästan lite krispigt. Det har börjat ljusna och med bara lite moln här och där passerade de sin tjugofjärde vandrande timme. 

07:30- HÄR KOMMER NORDQVIST, ner för sitt trettiofemte och sista varv. Hon har vandrat i 24,5 timmar, gjort 77 kilometer och hela 7481 höjdmeter. Vilken kämpe, vad har du att säga? "Fyfan vad jag aldrig kommer gå upp för backen igen och hatkärlek, det har varit en fantastisk upplevelse som jag hoppas att jag aldrig utsätter mig för igen för det var satan ta mig korkat. Nu ska jag sova!". Vi tackar Linnéa för visat intresse, enorm kämparglöd och en fantastisk insats. Vilken kvinna!!

07:32- I MÅL, KOMMER HAN, JOHANSSON SOM HAR GJORT DET!! Han har gått, 85,5 kilometer och fantastiska 8848 höjdmeter i worldcup-backen. Vi tackar denna påg (grabb/pojke) för en helt otrolig insats. "Ja hur känns det egentligen? Förjävligt i kroppen men jävligt bra i huvet. Ja det är jag faktiskt, jättenöjd. Det var jobbigare än jag trodde faktiskt" 

08:00- Vi tackar samtliga fyra kämpar för extremt bra insatser. Jag tror att många, tillsammans med mig är grymt imponerande. Nu tackar jag för mig, det har varit ett sant nöje att följa och rapportera kring denna resa. Önskar er alla en förträfflig söndag, ha det gött! // Olivia Persson.