längdspår sälen

Om du är trött på den alpina skidåkningen men ändå vill ta dig ut i snölandskapet finns det ett utmärkt alternativ för dig

Åk på något av Sälens längdspår! Förutom skidbackar erbjuder Sälen en mängd olika längdspår och turleder. Perfekt för dig som vill ha en varierande skidåkning. Sälens längdspår passar bra som motionsrundor eller som en paus mellan backarna. Kolla alla möjligheterna här.

Sälens alla valmöjligheter

I Sälen hittar du ledsystemet Sälenringen som är ett flera kilometer långt längdspår. Du hittar ledkartor som beskriver de olika vägarna. Vissa leder är mer krävande än andra. Du behöver dock inte vara expert för att njuta och ha roligt i Sälen. Det finns längdspår i Sälen för dig som både nybörjare och den vana kan ta del av. Vissa längdspår har belysning så att du inte behöver skynda tillbaka till stugan eller hotellet när det blir mörkt.

I Sälens Stötenområde kan du välja mellan längdspår i dalen och längdspår på fjället. För dig som vill åka i dalspåren är det lätt att ta sig ut på slingorna. Här kan du åka skate eller klassisk stil. Sälens längdspår har även olika längder. Välj mellan Comborundan (8,5 km), Slingersvansen (7 km), Träningsspåret (5 km), Pipsvängen (4 km) och Lysrundan (3 km). Ett av spåren, Lysrundan, är dessutom belyst till klockan elva på kvällen.

För dig med äventyrsanda som hellre åker uppe på fjället kan du välja mellan två olika spår, Toppspåret och Östra Granfjällsturen. Toppspåret är en kortare runda på 3 km som fascinerar med sin panoramautsikt. När du åker längdspår i Sälen kan du både skåda de svenska och de norska fjällen längs spåret. 

Om du vill imponera på dina vänner där hemma kan du även säga att du har åkt längdspår på Sälen fjällets högsta topp, Östra Granfjället. På denna längre runda, som är 16 km, får du också en spektakulär utsikt över de svenska och norska fjällen. Innan du beger dig ut är det viktigt att ha i åtanke att vädret på fjället kan slå om snabbt. Det är alltid en bra idé att ta en titt på väderleksrapporten innan äventyret kan börja!

Välj de bästa längdspår Sälen har att erbjuda – en sann njutning!