Referenser

Så tycker våra företag och grupper

Stöten överträffade våra förväntningar – i år igen!

För sjätte året i rad reste ett 80-tal PostNord-medarbetare från hela landet till Stöten för en skidhelg, sprängfylld med gemensamma aktiviteter. Skidtävlingar, pistvisning, skotertur, afterski och trevliga middagar stod på programmet. Samlingspunkten var ett stort eventtält mitt i backen. Personalstiftelsen PostNord Plus har som uppdrag att måna om de anställdas välmående, gemenskap och hälsa.

"Det är en superpopulär resa och platserna tar snabbt slut. Vi har så kul tillsammans och skidbacken är en perfekt plats för att lära känna andra inom koncernen som du vanligtvis inte möter. Lena på konferensavdelningen är guld värd. Hon är lyhörd och lägger ner hela sitt hjärta i allt vad hon gör. Varje år överträffar hon mina förväntningar."

Eva Kristiansson, vd
Personalstiftelsen PostNord Plus

 

 

Mycket för pengarna!

För tredje året i rad arrangerade Studentföreningen för Systemvetenskapliga sektionen en skidresa för sina medlemmar. I vintras gick resan till Stöten och 60 studenter följde med. I paketet ingick buss, boende och liftkort. Andreas Jacobson var en av arrangörerna och han var imponerad över hur smidigt allt gick.

"Vi kunde börja köra vårt race så fort vi kom av bussen i Stöten. Nycklar och liftkort låg färdigt och väntade så ingen tid gick förlorad. Vi fick mycket mer för pengarna på Stöten än vad vi tidigare fått på andra skidorter. Dessutom med högre kvalitet, framförallt på stugorna –  Stöten får högsta betyg av oss!"

Andreas Jacobson, arrangör
Systemvetenskapliga sektionen vid Linköpings Universitet

 

Stöten har allt för konferensen

Mabi är ett av Sveriges största enskilda biluthyrningsföretag bestående av ett 100-tal franchisetagare runt om i landet. En gång om året samlas de för konferens. Det är ett fint tillfälle att träffa varandra och prata om möjligheter och utmaningar, både inom företaget och branschen som helhet. I år var det femte gången (under en åttaårsperiod) som de återvände till Stöten.

"Vi har även varit på andra konferensanläggningar men Stöten är det enda stället vi återkommit till flera gånger. Så fort någon öppnar dörren ut i korridoren stöter de på en kollega. Det leder till en hel del spontana sammankomster mellan de gemensamma aktiviteterna. När konferensen är över väntar After Ski och härligt häng."

"Stötens personal är aldrig omöjliga. De är alltid tillmötesgående och flexibla vilket är en anledning till att vi gärna återvänder."

Jennie Lidberg, Franchisesupport
Mabi Hyrbilar

 

Utvärdering gav högsta poäng

Av Kiwa-koncernens totalt 4500 anställda arbetar ca 750 personer på 25 kontor runtom i Sverige. En gång om året går en inbjudan ut till alla kontor om att följa med på en skidresa. Det är svårt att hitta en geografisk punkt som passar alla men Sälen visade sig vara ett bra val då så många som 100 personer anmälde sig.

"Syftet är att vi ska bygga broar mellan avdelningarna och lära känna varandra."

Det var första gången som företaget åkte till Stöten – men inte den sista. Gensvaret efter årets resa var så positivt att de redan gjort en preliminärbokning inför nästa års skidhelg. I en utvärdering gav deltagarna bra betyg till både boende och backar. De uppskattade framförallt de nybyggda stugornas höga standard och att de låg så nära till allt.

Prisvärt och lättillgängligt är två ord som Erik Welén använder för att beskriva Stöten. Ett extra plus vill han ge till Dan på bokningen som skötte sig exemplariskt och såg till att allt fungerade.

"Det bara flöt på vilket är det bästa vitsordet."

Erik Welén, Enhetschef
Kiwa Inspecta

 

 

Lansering av företagslogga till fjälls

När företaget skulle lansera en nya logotyp valde de Stöten som mötesplats. Konferensen var även ett startskott med mål att få ihop hela butikskedjan från Borås till Skellefteå och skapa en samhörighet bland de 70 personer i åldrarna 20 till 60 som var med.

"Vi är mer än nöjda. Vi åkte därifrån fyllda av inspiration. Vi fick verkligen chans att lära känna varandra. Vi bodde i fem storstugor vilket var superbra för sammanhållningen och husen var jättefina."

Konferensschemat var fullspäckat så det blev egentligen ingen större tid för skidåkning. Den enda aktivitet de hann med var den teambuildande aktiviteten ”Crazy Wintergames”.

"Konferensen var extremt uppskattad. Vi bevisade att det går alldeles utmärkt att ha kul i fjällen utan skidåkning."

Sophie Berg, Retail Coordinator
YP Yrkesbutiker

 

Personalevent utöver det vanliga
170 fastighetsmäklare från hela Sverige sammanstrålade i Stöten på ett minutiöst välplanerat event. ERA’s events är spektakulära och teknikkrävande. Lokaler med hög takhöjd och tillgång till mindre konferensrum är några måsten. De bygger om lokalerna och festvåningarna för att skapa starka upplevelser.

"Jag reste runt till alla svenska skidorter för att hitta rätt. Det är få fjällanläggningar som möter upp mot våra krav på konferenslokaler. Stöten uppfyllde alla våra behov. Framförallt var personalen lätt att samarbeta med. Vi jobbade med öppna kort och hittade hela tiden lösningar tillsammans. De var outstanding!"

"Det absolut viktigaste med våra personalevents är att vi har roligt! Och det hade vi! Vi är supernöjda och återkommer gärna."

Peter Cronholm, Utbildningschef
ERA Sverige
Lyckad säljkickoff

Varje år reser den svenska säljavdelningen på en kickoff för att gå igenom resultat och kommande mål. Om de lyckats nå budget utgår en vinst i form av en uppgraderad konferens. 

"Med en begränsad budget gäller det att vara kreativ. Mat och inspiration är delar av vår affärsidé och det var viktigt för oss att kunna arrangera en egen matlagningsaktivitet – detta var inga problem på Stöten." 

"Det är en lagom anläggning där inget annat stör. Stöten känns mer naturnära än många andra fjällhotell vilket gör det lätt att komma ner i puls. Vi fick verkligen valuta för pengarna." 

Jonas Västerstig, Sales Manager
Tulip Food Company


Med kunden i fokus

Utmaningen var att få kunskap om hur de vill bli bemötta av kunder och vilka behov de har. För att ta reda på det bjöd säljkåren med sig några kunder på en konferensresa till Stöten.

"Den största delen av tiden gick till presentationer och work-shops. Då är det viktigt att det är nära till aktiviteter och nöjen. Höjdpunkten på resan var en skotertur med isracing i strålande sol. Vi räknar med att komma tillbaka nästa år igen. Det passade oss att bo tillsammans i lägenheter och vistas i en gemytlig miljö. Vi uppskattade det personliga bemötandet."

Magnus Karlsson, Regional District Manager
Swedish Agro Machinery

Stöten stärker gruppdynamiken

”Stöten är perfekt för konferenser där syftet är att hålla samman gruppen och bryta invanda mönster. Att bo i stugor och umgås i underställ är bra för gruppdynamiken. Backarnas olika svårighetsgrad gör att medarbetarna delar upp sig efter nivå och inte efter vem de brukar umgås med."

"Det absolut bästa med Stöten är personalen. De bryr sig och sätter oss i centrum (till skillnad från vissa andra skidorter). De är lyhörda och flexibla redan i offertstadiet och slår knut på sig för att även icke-skidåkare ska bli nöjda."

Fredrik Bardon, Regionchef
Academic Work

Bra skidåkning med svårslaget läge

”Det finns två starka skäl till varför vi valt Stöten fyra gånger för vår vinterkonferens. Närhet och service! Med närhet menar jag både resan från företaget och avstånden på plats. Vi har valt att leva korridorsliv på hotellet för att hålla samman hela gruppen. Det blir mycket spring och knackningar. Friskvård är viktigt för oss och i Stöten kan vi kombinera det med konferens och teambuilding. Min upplevelse är att vi har fått bra med service för pengarna. De vet vad vi vill ha och fixar  det vi ber om. Allt från hjärt- och lungräddningsutbildning till afterski mitt i backen. Det har blivit många soliga minnen."

Patrik Pettersson, Sales Manager Industrial Aftermarket
Schaeffler Sverige AB

Tidseffektiv skidkonferens

”Det är mycket som ska hinnas med på en vinterkonferens. Möte i lokal, skidåkning, goda måltider och umgänge. Stöten levererar helheten! Tack vare proffsig personal och att allt ligger samlat kring liftarna blir ett möte på Stöten både tidseffektivt och innehållsrikt. Det är skönt att slippa tidskrävande transporter. Jag uppskattar flexibiliteten genom hela servicekedjan. Eftersom vi är ganska många blev det mycket ändringar i programmet innan allt satt på plats. Det var aldrig några problem. De som inte åkte utför besökte spa eller åkte skoter och längdskidor. Stöten arrangerade också en afterski bara för oss och en mysig middag i stor kåta. Vi återkommer gärna!"

Joakim Borgmalm, VD
Dermarome

Det-löser-vi-mentalitet

”Stöten har riktigt bra skidåkning och pister för alla. Men den största anledningen till att vi återvänder är storleken. Stöten är som en egen liten skidort (utan förbindelse med övriga Sälen) vilket gör att deltagarna inte försvinner åt alla håll och kanter. Som värd för konferensen är det viktigt att lyckas  hålla samman gruppen, även i aktiviteterna. Det finns inga sysselsättningsproblem i Stöten, utbudet är stort. Sist bodde vi gruppvis i fyra stora hus i vilka vi fick hjälp att ordna en matlagningstävling med Stötens kock som domare. Det blev en härlig middag!"

"Konferensdelen har också fungerat bra. Fina lokaler och ”det fixar vi”-mentalitet hos personalen på Stöten. Sånt uppskattar vi på NCC!"

Robert Hägg, Marknadschef
NCC Property Development Nordic AB


Alltid steget före

"Vi var 120 personer från hela Sverige som sammanstrålade i Stöten för en skidkonferens. Kapacitet, geografi och avskildhet var tre avgörande faktorer för vårt val av plats. Det bästa med Stöten var ändå det fantastiska mottagandet. Under tre dagar hade vi ett konstant pådrag med massor av olika happenings. Personalen på Stöten låg alltid steget före. Boende, konferens, skidåkning, aktiviteter, lunchkuponger, Tyrolerafton och ett gemensamt pulkabygge – allting fungerade perfekt.”

Cecilia Mannheimer, Regional Director
Randstad

 

Allt klaffade under internationell konferens

"Stötenpersonalens förmåga att möta internationella gäster, liksom deras tillgänglighet och flexibilitet.  Det mångfacetterade utbudet på fritidsaktiviter gjorde att det fanns något för alla."

"Personalen var väldigt tillmötesgående. Vi kunde bland annat få vara ensamma i restaurangen vid något tillfälle som vi ville vara det och bussresan dit och tillbaka till Arlanda gick perfekt trots att det var mycket som skulle klaffa. För Stötens personal är ingenting omöjligt. Resan var över förväntan för oss alla - något helt nytt som gav en riktig wow-upplevelse." 

Terese Lewander, Business Support Manager
Harvey Nash ABKonferenslokaler med bra teknik

"Lägenheterna och hotellet får högsta betyg av företaget, snyggt, fräscht, rent och nära backarna. Fantastiskt!”

"Konferenslokalen var jättefin och hade bra teknik. Det förenklade mycket att allt. Konferens, boende och restaurang låg nära."

"Det fanns något som passade alla, även de som inte åkte skidor."

Marie Wallin, Kursadministratör
WHO Collaborating Centre The Uppsala Monitoring Centre

Stöten - perfekt för den större gruppen

"Vi kommer att stanna i Stöten. Här är det nära till allt, man behöver inte starta bilen en enda gång under veckan och det finns bra backar för alla nivåer." 

"Boendet på Stöten Mitt är som gjort för den jättelika familjen. Barnen kan enkelt och tryggt springa över till varandra i korridorerna och närliggande nytillskottet GameZone gör att paddorna kan lämnas på rummet ett tag." 

Emira Zelenjakovic, Gruppansvarig
IF Sarajevo 84