Skidåkning

Vallningsfria längdskidor

Längtar du ut i längdskidspåret, men tycker inte om att kämpa med olika vallor? Då kan ett par vallningsfria längdskidor vara något för dig! I den här artikeln berättar vi mer om hur du får det bästa åket med hjälp av ett par vallningsfria längdskidor.

Barn & familj

Roliga höstlekar för barn

Färgglada löv, stora vattenpölar och tid för massa bus utomhus. Hösten kan helt enkelt vara den bästa årstiden när det kommer till lekar för barn! Allt som behövs är lite fantasi och rätt kläder. I den här artikeln delar vi därför med oss av våra bästa tips när det kommer till roliga höstlekar för barn!

Inspiration

Så hittar du rätt teknik i stavgången

Det krävs viss koordination för att lyckas med stavgången. Det är nämligen inte helt enkelt att använda flera olika muskler och kroppsdelar samtidigt. Därför vill vi ge våra bästa tips så att du kan hitta rätt teknik i stavgången!

Skidåkning

Träning på rullskidor

Oavsett om du behöver komma i form till ett lopp eller också bor söderut, där det sällan kommer snö som ligger kvar ett längre tag, kan rullskidor vara en passande träningsform och rolig aktivitet. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om rullskidåkningens fördelar och hur du får till tekniken på bästa sätt!

Skidåkning

Att göra i sälen om man inte åker skidor

Många som besöker Sälen är antingen inbitna skidentusiaster eller också barnfamiljer som vill njuta av några härliga dagar i skidbacken. Hos oss på Stöten i Sälen är det däremot inte enbart skidor som står i fokus. Vi erbjuder mycket mer än så. Oavsett om du åker skidor eller inte, kan du vara säker på att du får en trevlig och händelserik vistelse!

Skidåkning

Bålstabilitetsträning

En muskelgrupp som lätt kan glömmas bort när du ska förbereda dig inför en vecka i skidbacken är bålen. Bålmuskulaturen är en viktig del i skidåkning och har du en svag bål så finns risken att du får smärtor i ryggen. Om du får smärtor i ryggen kan det leda till att du inte kommer kunna åka några skidor överhuvudtaget. Med detta sagt är det oerhört viktigt att du har en stabilitet och styrka i bålen som förhindrar smärtor i ryggen.