Roliga aktiviteter för barn i förskolan

Skojiga tips för alla barn i förskolan!

Hos oss i Stöten finns det massor av roliga aktiviteter som passar barn i alla åldrar. Men vi förstår att ni kanske vill fördriva tiden tills det att vi ses nästa gång. Därför delar vi med oss av förslag på roliga aktiviteter som ni kan göra hemma!

Aktiviteter utomhus

Alla mår bra att vara ute, stora som små. Se bara till att klä er efter väder så kommer utomhusaktiviteterna att bli en succé! Nedan listar vi våra 5 bästa utomhustips.

Hoppa hopprep - En aktivitet som väldigt många barn tycker är roligt är att hoppa hopprep. Man kan hoppa ensam med ett kort rep eller vara tillsammans flera stycken och använda ett långhopprep. Om barnen tycker att ett rep är för enkelt kan de testa att använda två långa hopprep. Då blir hoppen både snabbare och lite svårare.

Utomhusspel - Ett perfekt utomhusspel är lätt att ta med och passar alla typer av väder. Vi tycker exempelvis att boule, fotboll, kubb, gigantiskt plockepinn, badminton och tennis är riktigt bra alternativ om du letar efter roliga utomhusspel. De går ta med på cykeln och ni kan spela både på stranden, i skogen och i trädgården. 

Experiment - Det finns väldigt många lärorika experiment som man kan testa och utföra i naturen. Du kan exempelvis prova att blanda ihop egna gigantiska såpbubblor för att se hur stora bubblor du kan blåsa. Eller varför inte plantera tre olika sorters tomater och studera vilka som växer snabbast, blir störst och smakar godast? På vintern kan du undersöka hur blommor påverkas av is. Börja med att koka vatten och häll det över blommorna när vattnet svalnat, ställ ut över natten och undersök på morgonen!

Himmels-TV - Skojiga lekar måste så klart varvas med tid för lugn och ro. Det är väldigt avslappnande att ligga på marken och titta upp mot himlen och studera molnen. Då kan fantasin vandra iväg och det vita stoftet kan ta ungefär vilken form som helst. Vad ser du för figurer i molnen?

Upptäcksfärd - Packa ner en liten matsäck och gå på upptäcksfärd! Spana efter vilda djur, följ hemliga stigar och undersök konstiga spår. Var kommer ni att hamna och vad kommer ni att hitta?

Aktiviteter inomhus

Vid dåligt väder vill man kanske helst av allt bara vara inomhus. Nedan delar vi därför med oss av 4 roliga förslag som ni kan göra inomhus.

Massagesaga - Om man är två kompisar som uppskattar massage kan man med hjälp av snälla handrörelser mot ryggen skapa en saga. Händerna kan gestalta fotsteg, vinden, bilspår, känslor och mycket mycket annat. Låt fantasin få komma igång samtidigt som ni har en liten mysstund!

Baka - I köket kan man hjälpas åt att vispa, kavla, strössla och provsmaka saker som man bakar. Det är väldigt roligt att låta små duktiga bagare skapa en fotbollstårta, regnbågsmuffins, tigerkaka eller hallongrottor. Kul att göra - gott att äta!

Fingerfärdig konstnär - En riktigt kreativ konstnärsform som passar barn i alla åldrar är fingermålning. Strunta i penslar och skapa med händerna istället! Det är utvecklande för hand- och fingermusklerna, ökar kunskapen om färgblandning och är uppmanar även till ett konstnärligt uttryck.

Teater - Om ni tycker om showa kan ni öva in en egen teater! Kolla igenom mor- och farföräldrarnas gamla garderober för att hitta häftiga outfits som passar alla tänkbara karaktärer, sen är det bara att öva in ett manus och visa upp premiären för familjen!

Läs också: 9 skojiga inomhusaktiviteter för barn

Vi hoppas att du har fått inspiration till roliga aktiviteter och att vi ses snart igen. Ha så skoj med alla aktiviteter!