7 tips på aktiviteter i skogen för barn

Upptäck spännande äventyr i skogen!

Ett besök i Stöten kan betyda väldigt mycket mer än fantastisk skidåkning. Har du till exempel tänkt på allt spännande och roligt som man kan göra i skogen? I den här artikeln tipsar vi om året runt-aktiviteter som är perfekta att göra i skogen och lämpliga för barn i alla åldrar!

7 barnvänliga aktiviteter i skogen

Det finns nog ingen plats som bjuder in till lika många aktiviteter som skogen. När du besöker oss i Stöten har du Dalarnas fantastiska natur just intill stugknuten. Titta upp mot våra böljande fjäll, vandra mil efter mil under vackra trädkronor eller njut av blommande ängar. Nedan har vi listat x barnvänliga aktiviteter som passar hela familjen året runt!

1. Bygga koja – Något av det bästa med att bygga en koja är att man kanske är den enda i hela världen som vet var den finns. I kojan kan man ligga och spana på djur som går förbi eller till och med sova över. Se er omkring och använd det ni hittar i naturen! På vintern fungerar det lika bra att bygga en bivack i snön. 

2. Klättra i träd – När man väl har upptäckt ett perfekt klätterträd är det svårt att låta bli att klättra upp i det. Väl uppe i trädtoppen kan man spana om man ser några spännande djur. Kanske flyger det förbi en fågel eller så kan man speja på människor som passerar under en. Varför inte ta med kikaren för att få extra lång sikt?  

3. Picknick – Man blir såklart hungrig av att upptäcka skogen! För att hålla humöret på topp är det viktigt att ta med sig något att äta. Passa på att laga maten utomhus över en öppen eld eller ta med er något kallt som går fort att äta.

4. Skattjakt – Gå ut i förväg och göm en hemlig skatt. Rita sedan en karta som barnen ska följa för att hitta var den är gömd. Kanske måste de först hitta andra ledtrådar innan de kan lista ut var skatten gömmer sig?

5. Leta djurspår – Passa på att lära er mer om naturen när ni är i den! Vilka djur finns det i området? Om ni hittar spår efter djur kan ni fota dom, skriva anteckningar och gissa. Gör letandet till en bingo och tävla om vem som har flest rätt. 

6. Reflexvandring – OBS! inget för mörkrädda! Reflexvandring går ut på att utmana mörkret och med hjälp av en ficklampa och uppsatta reflexer. Med hjälp av dessa ska man sedan guida sig genom mörkret. Du avgör själv hur lång turen ska bli, och kanske slutar den vid en upplyst korvgrillar-plats.

7. Myrfotboll – Det är jobbigt, det är blött och det är inte till för myror. Ta med hela kompisgänget eller familjen och fotbollen ut på en myr och kör en fotbollsmatch! Ett tips kan vara att strunta i skorna helt då de ändå har lust att lossna från fötterna. Kom ihåg att ha kul, och undvik att spela i dina snyggaste kläder.

Som du märker erbjuder skogarna i Stöten mängder av aktiviteter för barnen. Låt skogsupplevelsen bli en oförglömlig upplevelse som ni sent kommer glömma.

Skäm bort familjen med en resa till Sälen. Kika in våra generösa erbjudanden som inkluderar rabatterade priser på boende, skidåkning och aktiviteter. Boka din resa redan idag!