Saker att göra i sommar med barn

Roliga aktiviteter som passar hela familjen

Sommaren är verkligen till för att umgås med barnen. Njut av ljusa dagar som aldrig vill ta slut och fyll sommarlovet med saker som passar hela familjen! I den här artikeln delar vi med oss av sommartips som passar alla barnfamiljer.

Ta med barnen till Sälen – det blir en sommar att minnas

Planerar du en Sälensommar med barnen? Sälen på sommaren är både storslaget och svårslaget. Exempelvis har vi tidigare tipsat om 11 roliga sommaraktiviteter som ni kan göra hos oss. Vi tänkte fortsätta på det spåret, men med extra fokus på aktiviteter som barnen kommer prata om en lång tid efteråt!

-       Sälenfjällens älgpark - Vi rekommenderar att ni bokar in en träff med skogens konung - älgen. När ni besöker Sälenfjällens älgpark får ni se dessa fantastiska djur på så nära håll att ni kan klappa dem! 

-       Gör egen isglass - Under de varma sommarmånaderna finns det inget som är bättre än att svalka sig med en hemmagjord isglass! Mixa frukt och bär för en krämig variant, eller varför inte koka egen saft som du sedan fryser på pinnen?

-       Vandra i Trollskogen på Hundfjället - En dagstur som passar hela familjen, stora som små! Den korta vandringen leder in er i urskogen där alla trollen bor. Här finns även en lekplats 

-       Äventyrsbad och surf på Experium - För regniga dagar finns det inget som passar bättre än ett besök på Experium. Äventyrsbadet är maxat med fartfyllda vattenrutschbanor, avkopplande bubbelpooler, häftig inomhussurf, varm utomhuspool och allt som behövs för att hela familjen ska ha kul!

-       Sveriges högsta vattenfall - Med hela 93 meter blir Njupeskärs vattenfall Sveriges högsta. Hit är det omkring 8 mil från Stöten. Det är enkelt att ta sig till vattenfallet i bara lågskor. Den spångade och grusade vandringsleden på 2 km gör det till ett perfekt utflyktsmål för alla naturupptäckare.

-       Lindvallens Fädbod - Här kan hela familjen mysa med hästar, grisar, kaniner och de extremt roliga getterna. Mätta alla hungriga magar med nygräddade våfflor eller en läskande glass.

-       Adrenalinkickar på höghöjdsbanan - Är ni en familj som gillar adrenalin? Då är höghöjdsbanan som ligger strax intill Lindvallen det perfekta alternativet för er! Här får ni prova på den spännande kombinationen av klättring, sport, lek och äventyr som sker högt över marken. En annorlunda och spännande aktivitet för alla över 12 år.

Sälen på sommaren – roligt för barn och vuxna

Vi har sagt det förut och vi säger det igen - en sommar i Sälen är både storslaget och svårslaget! I hjärtat av Sverige är den fjällnära naturen precis lika häpnadsväckande på sommaren som på vintern. Här kan hela familjen trollbindas av naturens lugn. Det är dessutom väldigt smidigt att resa hit med både bil, buss eller tåg. 

Här finns det aktiviteter för alla åldrar och intressen. Vi kan garantera att era äventyr kommer bli något som barnen sent kommer att glömma! Om du vill veta mer om vad du kan göra hos oss kan du läsa om våra aktiviteter för hela familjen. Passa på att boka ditt sommarboende i Stöten redan nu. Vi ser fram emot att ses, välkommen!