Saker man kan göra med barn på vintern

Förgyll vintern med roliga aktiviteter tillsammans!

Vi har tidigare tipsat om skojiga inomhusaktiviteter för barn. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och dela med oss av en rad roliga vinteraktiviteter som du och dina barn kan ägna er åt när temperaturen utomhus sjunker och snön faller!

Roliga aktiviteter att göra på vintern

Vintern närmar sig med stormsteg och då kan det vara roligt att hitta på lite olika aktiviteter ihop med sina barn. Packa med en matlåda och en stor termos med varm choklad och ge er ut för att upptäcka nya äventyr och aktiviteter tillsammans.

Att åka pulka, snowracer och stjärtlapp

Att ta med barnen ut och åka pulka, snowracer eller stjärtlapp är ofta en populär aktivitet både för stora som små. Hos oss på Stöten i Sälen hittar du mindre backar som är dedikerade för pulkar, snowracers och stjärtlappar. Du kan dra den minsta i pulkan medans de äldre barnen kan roa sig i backarna på egen hand.

Skridskor

Är det en dålig vinter med lite snö, kan du med fördel ta med barnen till en skridskohall. Eller varför inte åka på någon fryst insjö utomhus? Detta är en fin aktivitet för lite äldre barn som redan är vass på grillorna, men också för mindre barn som precis ska lära sig att åka skridskor. Ju tidigare du börjar öva på att åka skridskor med ditt barn, desto lättare kommer barnet ha för att snappa upp tekniken.

Åk längdskidor eller utförsåkning

En annan mycket populär och bra vintersport det är att åka längdskidor. Ta med barnen till någon av våra många längdspår och åk en sväng – det blir en rolig aktivitet att göra tillsammans, samtidigt som det ger bra träning.  

Föredrar ni däremot att åka utför, går detta såklart utmärkt. Hos oss hittar ni hela 45 nedfarter i varierande svårighetsgrader. Här finns något för alla, från gröna backar som lämpar sig utmärkt för barnen till svarta pister som lämpar sig utmärkt för den erfarne. Både barn och vuxna ka njuta av en stund tillsammans i backen!

Utforska våra skidbackar.

Ta en vinterpromenad och packa med er matsäck

En annan trevlig aktivitet att genomföra på vintern är att åka till ett friluftsområde och ta en promenad. Ni kan också packa med er matsäck eller varför inte grilla korv med bröd utomhus? Ett säkert kort som uppskattas av både stora som små

Gör snöänglar eller snögubbe och busa i snön

Har du lite minder barn kan det vara en rolig aktivitet att  bygga en snögubbe tillsammans eller att göra fina snöänglar i snön. Garanterat något som kommer att uppskattas utav barnen ifråga!

Avslutningsvis

Nu hoppas vi att du ska ha fått lite inspiration till olika aktiviteter att göra med barnen under vintern. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan hitta på!

Vill du skämma bort familjen med ett magiskt fjälläventyr i vinter? Då är du varmt välkommen till oss på Stöten i Sälen – boka din resa redan idag.