Spännande äventyr året runt

Oförglömliga upplevelser i oslagbar miljö!

Om det lockar med spännande äventyr är du alltid välkommen att besöka oss i Stöten. Sälenfjällen erbjuder oförglömliga upplevelser i en oslagbar miljö. Du väljer själv vilka aktiviteter som matchar dina önskemål. Hos oss finns något för alla - året runt!

Spännande äventyr året runt

Hos oss i Stöten har du alltid nära till naturen. Fjällets höga toppar och djupa dalar erbjuder allt från häftiga adrenalinkickar till meditativt lugn. De fyra olika årstiderna inspirerar till väldigt olika aktiviteter och nedan kan du läsa om några av dem. 

Vinter 

Årets skidanläggning 2019 - Stöten är det självklara valet för dig som vill uppleva Sveriges bästa skidåkning! Vår kompletta anläggning innehåller allt du behöver för en skidupplevelse utöver det vanliga. Som norra Europas skidort fortsätter vi dessutom ständigt att växa.

Ta dina skidkunskaper till nya nivåer i vår skidskola, och är du i behov av skidutrustning hittar du allt du behöver i vår skidshop- och uthyrning. Med våra 49 backar och 21 liftar kan du uppleva många fartfyllda äventyr på skidorna, oavsett om du är nybörjare eller elitåkare.   

Vår

Cykla downhill - Kanske är du inte riktigt redo att släppa den fartfyllda nedförsåkningen när våren kommer? Då rekommenderar vi att du provar byta ut skidorna mot en cykel! Downhill är en rolig och populär aktivitet som är perfekt för dig som njuter av att susa ner för fjället. Det finns gott om cykelbanor och passar både den erfarne och nybörjaren.

Bad och bastu - Efter en dag på fjället behöver kroppen vila. Från vår saunavärld har du oslagbar utsikt över fjällen. Dröm dig bort och känn hur musklerna återhämtar sig och gör sig redo för nästa äventyr.

Sommar

Forsränna - Ett alternativ för dig som inte har något emot vatten eller att bli blöt, för det kommer du garanterat bli! Upplev naturens mäktiga krafter när ni tillsammans i grupp tar er ned för den brusande forsen. 

Älgsafari - Ta chansen att se skogens majestätiska konung i sin naturliga miljö på nära håll. Med hjälp av en kunnig guide finns det även möjlighet att se andra vilda djur som också bor i Sälenfjällen.

Höst
Vandring - Det är helt magiskt att fjällvandra under hösten. Att få njuta av naturens alla färger är något helt annorlunda jämfört med en vandring under sommarmånaderna. Du bestämmer själv hur länge du vill vara borta eller hur långt du vill gå, och om du vill packa riktigt lätt har du möjlighet att övernatta i stugorna längs efter lederna och slipper då att ta med tält. Väl uppe på fjället är det svårt att inte uppslukas av de vidsträckta vyerna.

 

Som du märker erbjuder Stöten spännande upplevelser och det finns något för alla. Om du vill veta mer om vad du kan göra hos oss kan du läsa om våra aktiviteter för hela familjen. Välkommen!