10 tips på roliga femkamp-lekar!

Våra bästa lektips till en lyckad femkamp!

Vill du ha tips på riktigt roliga femkamp-lekar? I den här artikeln delar vi med oss av några lekar som passar alla åldrar och alla evenemang. Varsågod och ta för dig av våra tips på femkamp-lekar!

10 roliga femkamp-lekar!

Det finns mängder av olika lekar som passar perfekt för en femkamp. I den här artikeln har vi fokuserat på traditionella och annorlunda femkamp-lekar som passar alla åldrar och alla evenemang. Från släktträffen och midsommarafton med kompisgänget till firmafesten!

Traditionella lekar 

 • Dragkamp - Använd ett lagom långt rep och låt lagen kämpa om vem som är starkast. Det lag som först har dragit det andra över mittlinjen vinner!

 • Säckhoppning - Den första personen i laget ställer upp sig på en startposition och kliver i säcken. På domarens signal börjar de tävlande att röra sig framåt och runt en kon för att sedan komma tillbaka och växla över säcken till nästa lagmedlem. Ni kan exempelvis använda er av jutesäckar.

 • Skottkärrerace - En lagmedlem agerar skottkärra och en annan sköter farten.

 • Tandemskidor - En perfekt femkamp-lek som verkligen kan bli hur stökig som helst. Varje lag tilldelas två plankor med öglor för skorna. Laget ska sedan ta sig från start till mål och det lag som är först har vunnit.

 • Kubbstafett - Ställ upp kubbspelet på en linje framför lagen, det ska vara en bit mellan varje kubb 

Annorlunda femkamp-lekar

 • Dumstruten - Rulla ihop ett stort papper till en strut. En person i varje lag ska fästa struten över ansiktet och titta genom det lilla struthålet. Därefter ska man lotsa en liten boll mellan några koner, det snabbaste laget vinner!

 • Corn hole - Såga ut ett lagomt stort hål ur exempelvis en plywoodskiva. Lagen ska sedan försöka träffa hålet med en rispåse eller liknande.

 • Norsk karaoke - Ladda en lista med några riktigt välkända (gärna lite äldre) låtar. En person i varje lag får höra låtarna i hörlurar och ska då nynna melodin så att laget kan gissa vilken låt som spelas.

 • Spiktävling - Vilket lag kan spika ner en spik snabbast i en bräda? Förbered tävlingen med att slå ner en lång spik cirka en centimeter ner i en bräda. Varje lagmedlem ska sedan slå på spiken en gång i taket innan nästa får ta vid. Det lag som först slagit ner spiken helt vinner!

 • Bilda ord - Bestäm ett ord eller en mening, exempelvis Stöten i Sälen, och skriv ut varje bokstav (och mellanslag) på enskilda papper. Lagen får papprerna i en hög (inte i ordning) och ska då lista ut vilket ord/mening som bokstäverna bildar. Snabbaste laget vinner!

 

Tips på fina priser!

Självklart är äran en mycket stor och många gånger även eftertraktad vinst. Men för att väcka vinnarlusten ännu mer och därmed skapa ett större engagemang hos de tävlande brukar det alltid hjälpa med ett lockande pris. Nedan listar vi därför ett par riktigt fina priser till vinnarlaget av era femkamp-lekar! 

 • Gör en CD skiva med låtarna som ni spelade under tävlingen. Vinnarlaget har då ett minne för livet som de lyssna på för att minnas framgångarna.

 • Gör egna medaljer som vinnarlaget kan ha på sig resten av kvällen!

 • Gör egna gnuggisar! Låt vinnarlaget tatuera in en gnuggis-tatuering där det står något roligt. Exempelvis ”mitt lag vann femkampen, vi är bäst”. Det blir med största sannolikhet en superhit!

 

Avslutningsvis

Där har du det - våra absolut bästa tips på femkamp-lekar. Visst vet du om att du kan svetsa samman hela gänget hos oss? Stöten är det perfekta besöksmålet för alla umgängen!

Kolla in vårt konferenserbjudande eller kontakta oss för ett skräddarsytt konferenspaket som faller just dig och dina kollegor i smaken.