Fritidsaktiviteter - våra bästa tips

I väntan på skidsäsongen

Går du också och väntar på att skidsäsongen ska komma igång? För att få tiden att gå snabbare vill vi passa på att dela med oss av några fritidsaktiviteter som du kan fylla fritiden med - utan att vara hos oss!

Tips på roliga fritidsaktiviteter

Vid det här laget vet du förmodligen att du kan testa på väldigt många roliga aktiviteter hos oss i Stöten, om inte kan du alltid spana in vårat aktivitetsutbud här. Idag tänkte vi däremot tipsa om lite andra fritidsaktiviteter som du kan göra även om du inte besöker oss! Nedan hittar du därför nio tips på roliga fritidsaktiviteter:

Klättring - Utmana dig själv på nya spännande höjder! För nybörjare rekommenderas det inte att utmana naturen på friklättring. Istället kan du söka upp om det finns en klätterklubb i din kommun. Då kan du ta del av den kunskap, rätt redskap och utveckla den erfarenhet som krävs för att komma igång och utvecklas som klättrare. 

Dykning - Varför inte utbilda dig till dykare och ta ett dykarcertifikat? Då kan du upptäcka de bästa platserna både i Sverige och resten av världen! På internet kan du hitta kurser runt om i landet med allt från snorkling till avancerad dykning.   

Simhopp - När vi ändå är inne på fritidsaktiviteter under vatten kommer du förmodligen även att tycka om detta. Även i vuxen ålder kan man anmäla sig till nybörjargrupper för simhopp. En rolig, spännande och minst sagt utmanande upplevelse för de våghalsade.

Downhill cykling - Den kanske snabbaste fritidsaktiviteten som vi kommer att tipsa om den här gången. Downhill cykling blir bara allt mer populärt och det är inte alls konstigt! Med hjälp av en mountainbike ska på snabbast möjliga sätt ta dig ner för ett berg som kan kantas av både hopp, dropp och snäva kurvor.   

Bågskytte - En perfekt fritidsaktivitet, förklätt i en idrott, som passar alla! Gamla, unga, tjejer och killar. Många bågskytteklubbar erbjuder dessutom provapå-kursen så att du lär dig vilken utrustning som passar just dig. För den som är intresserad av tävlingar anordnas även flera olika tävlingar runt om i landet. 

Segla - Att lära sig segling är svårt, men när man väl har bemästrat kunskapen är det något av det fridfullaste som finns. Du hittar runt 120 certifierade seglarskolor i Svergie som utbildar både barn, ungdomar och vuxna.

Dreja - Ett stillsamt handarbete där du verkligen kan tillåta din kreativitet att komma till pass. Se hur den formsamma leran bildar ett valfritt föremål endast med hjälp av dina händer.

Volontärarbete - Ta vara på din fritid genom att göra något som verkligen gör skillnad. Ett volontärarbete kan vara allt från att hjälpa ungdomar eller djur till att städa gator och torg. Volontärarbeten är dessutom mycket eftertraktade på CV:n. 

Sångkör - Ännu en kreativ fritidsaktivitet! Gå med i en sångkör och låt melodierna ta över kroppens rytm. Sångkörerna är till för alla - oavsett tidigare erfarenhet och hur duktig man själv anser sig vara. Det är dessutom få saker som fyller kroppen med sådan glädje som just musik och att få sjunga högt.   

Där har du det! Våra bästa tips på fritidsaktiviteter tills det att skidsäsongen kommer igång igen. Om du är intresserad av vad du kan göra mer specifikt hos oss i Stöten kan du med fördel kika in vår hemsida.