Matlagningsaktiviteter i Stöten

Annorlunda kulinariska upplevelser för hela sällskaper!

Letar du efter något att bryta av skidåkningen med? Då är våra matlagningsaktiviteter ett perfekt alternativ! I den här artikeln berättar vi mer!

Testa våra matlagningsaktiviteter

Efter många dagar i slalombacken kan det vara skönt att bryta av med något annat. Oavsett om du kommer till oss med kompisgänget, med företaget eller med hela tjocka släkten så är våra matlagningsaktiveter en rolig och annorlunda aktivitet som verkligen fungerar som pricken över i:et för er fjällenresa! Totalt erbjuder vi sju olika matlagningsaktiviteter där både smaker och upplevelse lämpar sig för alla. Läs mer nedan:

Låt oss sätta samman ett helt smörgåsbord av upplevelser som passar de flesta smaker! Allt från lassokastning, charkavsmakning, luftgevärsskytte och pinnbrödsgrillning. Vi skapar olika stationer där ni fritt får vandra runt och provsmaka samt prova våra aktiviteter. 

Hur väl klarar ditt sällskap att komponera en middag tillsammans? Denna annorlunda men mycket populära uppgift sker med hjälp av en instruerande kock. Upptäck nya sätt att samarbeta och hur det går när alla ska röra om i grytan. 

Är ni mellan 10 och 20 personer som vill uppleva en riktigt härlig fjällupplevelse? Boka då in er på en snöskotertur där vi tillsammans kör upp till en stuga på kalfjället för att njuta av en mättande lunch. 

Vill ni istället byta ut den traditionella stugmiddagen mot en gemytlig middag i Stötens vildmarkskåta kan ni självklart ta skotrarna till hjälp! Och du, varför inte boka en trubadur för att höja middagsstämningen ytterligare?

Vill ni kombinera tillfället av fantastiskt vacker natur och samtidigt njuta av en gastronomisk upplevelse? Då är gastronomy walk det perfekta alternativet! Med hjälp av snöskor tar vi oss ut på en ca 2 km lång tur och stannar längs vägen för att testa lokala läckerheter från trakten. 

Testa på att tillaga den klassiska kolbullen - en mättande och smakrik maträtt som kan liknas vid en sorts fläskpannkaka. Kolbullen har en lång historia och har avnjutits under flera århundraden. En perfekt aktivitet att kombinera med andra aktiviteter! 

Den sista och kanske även bekvämaste av alla våra matlagningsaktiviteter. Bjud in och njut av att vår fjällkock kommer hem till er stuga för att tillaga en 3-rätters gourmetmiddag. Passa även på att boka in ett passande vinpaket för att förhöja middagen lite extra!

På en mätt mage sitter ett glatt huvud

Mätta magar är helt enkelt ett måste för att orka med en dag i backen. Om ni däremot känner att det börjar kurra i magen långt innan er matlagningsaktivitet ska starta kan ni alltid besöka någon av våra caféer eller restauranger.

I nära anslutning till våra skidbackar kan du välja och vraka bland allt från nygräddade våfflor, mättande hamburgare och enkla smörgåsar till perfekt tillagad oxfilé, värmande soppor och smakfulla bufféer. Hos oss finns det helt enkelt något som faller alla magar i smaken!

Avslutningsvis

Att njuta av god mat efter en dag på fjället är för oss en självklarhet. Har du några funderingar eller om du är intresserad av att boka in någon av dessa matlagningsaktiviteter är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi kan även svara på frågor om allergier och återkommer gärna med andra matförslag. 

Smaklig måltid!