5 Anledningar att resa till fjällen

Trollbinds av den svenska fjällvärlden!

Att göra ett besök i den svenska fjällvärlden är minst sagt magiskt. Det gör någonting alldeles speciellt med själen när man får uppleva de storslagna vidderna och förfarande naturen. Då vi vill att ännu fler ska få vara med om detta tänkte vi dela med oss av fem anledningar att resa till fjällen!

Skidåkning i världsklass

En av dem vanligaste anledningarna till att man åker till fjällen är skidåkningen. Här hittar du rikligt med snö och backar som passar hela familjen – oavsett tidigare skidvana. Vill du och din familj uppleva Sälens bästa skidåkning, kan ni med fördel planera ett besök hos oss på Stöten.

Vi erbjuder hela 49 skidbackar som bjuder både nybörjaren och proffset på en utmaning. Du kan även passa på att njuta av Sälenfjällens högsta fallhöjd på 370 meter, vilket garanterar en milsvid utsikt över såväl svenska som norska fjäll. 

 

Nöjer du dig inte med att enbart åka utför tillhandahåller vi dessutom 45 kilometer längskidspår för både klassiskt och skate. Det är vad vi kallar skidåkning i världsklass! 

Njut av mysigt boende

Ytterligare en anledning att resa till fjällen är såklart de mysiga boenden. Hos oss hittar du en mängd olika boendealternativ som passar alla smaker. Oavsett om du letar efter någonting enkelt eller lyxigt.

Varför inte ta in på en äkta Sälenstuga med jacuzzi, stor öppen spis och öppna ytor för hela familjen? Vill du däremot spendera så mycket tid som möjligt i skidbacken finns det också enklare alternativ som passar perfekt. 

En fördel med våra boenden är att dem alla är väldigt pistnära. Ta enkelt på dig skidorna och glid iväg till närmaste lift. Bilen behöver knappast röras på hela vistelsen.

Du hittar mer information om våra boenden inom respektive område nedan:

Testa på unika aktiviteter

En resa till oss på Stöten i Sälen innebär dock så mycket mer än bara skidåkning och mysigt boende. Här hittar du gott om aktiviteter - även utanför skidbackarna. Dessutom väldigt unika sådana. Vad sägs om hundspann eller skotersafari?

Ja, du läste rätt. Hos oss har du möjlighet att sväva fram genom skog och mark bakom ett hundspann. Känn vinden som piskar mot kinderna och njut av den totala tystanden. Det enda som hörs är hundarnas tassar i den nyfallna snön. 

Vill du däremot uppleva fart och fläkt på mer modernt sätt, kanske en tur på vår skotersafari känns mer lockande. Vid bra väder går turen upp på det mäktiga Granfjället med utsikt över hela den svenska fjällvärlden. Är vädret däremot sämre går den nedanför fjället, genom skog och myrmarker.

Självfallet hittar du även gott om andra aktiviteter såsom: 

Ät förstklassig mat

Att åka skidor eller vistas i fjällen på tom mage är ingen bra idé. Med anledning av detta erbjuder vi ett stort matutbud med influenser från världens alla hörn. Här finns något för alla!   

Vare sig om du föredrar en perfekt tillagad entrecôte, eller smaken av vilt, traditionell fondue, hamburgare, pizza eller vad som helst, så finns det ställen som kan tillfredsställa din gom.

 

Från enklare caféer till rustika restauranger för hela familjen. På dagarna hittar du goda luncher för långa skiddagar, och på kvällarna serveras mysig á la carte. I Stöten är det nära till allt! 

För att lära dig mer om våra restauranger och matställen kan du med fördel kika in respektive ställe nedan: 

Stärk sammanhållningen

Om det är något som brukar vara gemensamt för de gäster och familjer som lämnar oss, så är det att dem stärkt sin sammanhållning.

Att bara få vara tillsammans under några dagar i fjällen gör verkligen susen. Det blir en upplevelse som sent kommer att glömmas – varken för stor eller liten!

Där har du det – fem fantastiska anledningar att resa till fjällen. Boka din resa till Sälen redan idag om du också vill trollbindas av den svenska vintervärlden. Vi ses i backen!