Tips på roliga övningar vid konferens

Bryt isen med roliga övningar!

Konferensen är det perfekta tillfället att öka sammanhållningen i gruppen samt få medarbetarna att lära känna varandra på ett djupare plan. Något som till en början kan vara utmanande. För att lätta upp stämningen tänkte vi därför dela med oss av tre tips på roliga övningar!

Boka din konferens hos oss

Om ditt företag planerar att genomföra en konferens, kan ni med fördel göra det hos oss. Vi erbjuder en inspirerande miljö där ni kan kombinera nytta med nöje - självklart med skräddarsydda paket!

Läs mer om våra konferensresorkontakta oss vid eventuella frågor eller skicka in en offertförfrågan.

Nu till de roliga övningarna...

Hitta gemensamma nämnare

En rolig övning som garanterat testar gruppens samarbetsförmåga är ”Högsta gemensamma nämnaren”. Övningen går till på så sätt att medarbetarna delas in i mindre grupper om cirka 3–5 personer. 

Varje grupp har därefter som uppgift att hitta något som de alla har gemensamt. Det vill säga den högsta gemensamma nämnaren. Exempel på sådana kan vara en film som alla sett, en artist som alla gillar eller också ett bilmärke som alla äger. Det är endast fantasin som sätter gränser. Eller rättare sagt gruppens samarbetsförmåga… 

Låt grupperna samtala i 5–10 minuter innan de presenterar sina gemensamma nämnare för varandra. Om övningen går hem hos medarbetarna går det också bra att byta grupperingar och genomföra den en gång till. 

Olika indelningsövningar

Ytterligare övningar som stärker gruppens samarbetsförmåga är indelningsövningar, vilka går ut på att samtliga deltagare ska ställa sig i en kö baserat på en fråga. Om frågan är ”vem är äldst i gruppen”, gäller det således att bilda en kö där den som är äldst står längst fram medan den som är yngst står längst bak.

En av våra personliga favoriter är dock indelningsövningen ”var är du uppväxt”. I denna ska deltagarna bilda en kö där den som står längst fram vuxit upp närmast den plats där ni befinner er. Längst bak står den som vuxit upp längst bort från platsen.

Flytta tennisbollarna

Att flytta på tennisbollar låter vid första anblick inte så roligt, men tro oss – det är det. Likt den förstnämnda övningen ska medarbetarna delas in i mindre grupper om cirka 3–4 personer.

Varje grupp har därefter som uppgift att förflytta tennisbollar från en behållare till en annan. Det finns dock en hake – de får inte använda varken händer eller armar. Laget som först lyckas förflytta tennisbollarna vinner. Denna roliga övning framkallar garanterat ett och annat skratt!

Där har du det – tre roliga övningar att genomföra på konferensen. För att skapa energi i företaget och svetsa samman gänget, kan ni med fördel boka in en konferens hos oss på Stöten i Sälen!